آرزو نقیاف، قانونگذار و عضو گروه دوستی اسرائیل و آذربایجان در پارلمان این کشور، به وبسایت خبری «پراودا» گفت که این تصمیم اتخاذ شده و «افتتاح سفارت آذربایجان در اسرائیل تنها ممکن است به دلایل فنی به تاخیر بیافتد.»
نقیاف گفت که علیرغم نبود سفارت، مناسبات دو طرف آذربایجان و اسرائیل در سطح بالا جریان دارد.
نقیاف گفت: «اسرائیل شریک سیاسی، نظامی، اقتصادی و فرهنگی ما و دارای اهمیت استراتژیک است.»
این قانونگذار همچنین در سخنانش به افتتاح کنسولگری جدید ایران در ارمنستان و تاکید تهران بر مناسبات با ایروان اشاره کرد.
اسحاق هرتزوگ، رییس رژیم اسرائیل در نامهای که چندی پیش به مناسبت ۳۰ سال مناسبات اسرائیل و آذربایجان خطاب به الهام علیاف، رئیسجمهوری آذربایجان نوشت از او دعوت کرد تا به اسرائیل سفر و سفارت باکو را افتتاح کند.
او نوشت: «در این مناسبت مهم در روابط ما، امیدوارم که گامی دیگر را با افتتاح سفارت آذربایجان در اسرائیل برداریم.»
به نوشته ایندیپندنت، آذربایجان دفاتر تجاری و گردشگری در اسرائیل دارد اما هنوز سفارت خود را در آن باز نکرده است زیرا مایل نیست دیگر کشورهای مسلمان را برنجاند، اما با وجود پیمان ابراهیم و همچنین نزدیک شدن روابط اسرائیل و ترکیه، موانع بر سر راه باکو هموار شده است.
اسرائیل از سال ۱۹۹۳ در باکو سفارتخانه دارد و چنان که رسانههای بینالمللی گزارش دادند در جریان جنگ با ارمنستان، به آذربایجان پهپهاد داد. به گزارش موسسه تحقیقات صلح بینالملل در استکلهم، ۶۹ درصد تسلیحات وارداتی آذربایجان از ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ از اسرائیل صورت گرفت که برابر بود با ۱۷ درصد صادرات تسلیحات اسرائیل در آن زمان. اسرائیل حدود ۴۰ درصد از نفت مورد نیاز خود را از آذربایجان میگیرد.
311311
منبع: khabaronline-1690071