فرادید| تاریخ عکاسی پر از نقاط عطف و نوآوریهای جذاب بوده است. همزمان با پیشرفت تکنولوژی، عکاسی هم دائما قدم به قلمروهای تازهای گذاشته و این امکان را به ما بخشیده که بتوانیم لحظات و صحنههای مختلف زندگی خودمان و طبیعت اطرافمان را به شیوههایی هرچه شفافتر و تماشاییتر ثبت کنیم.
به گزارش فرادید؛ بنابراین عجیب نیست که تاریخ این هنر-صنعت پر از اولینهای غافلگیرکننده و تاثیرگذار باشد؛ از اولین عکسی که گرفته شده تا اولین عکسی که در اینستاگرام آپلود شده است. در اینجا مروری خواهیم داشت بر مهمترین «اولینهای» تاریخ عکاسی.
۱. اولین عکس تاریخ. (این عکس در سال ۱۸۲۶ توسط جوزف نیپس از طبقۀ بالای یک خانه در شهر بورگاندی گرفته شد؛ عکس از منظرۀ خیابان گرفته شده و سایهای از ساختمانها را در آن میتوان تشخیص داد).
۲. اولین پرتره شخصی. (رابرت کورنلیوس در سال ۱۸۳۹ اولین سلفی تاریخ عکاسی را از خودش گرفت. این عکس در شهر فیلادلفیای آمریکا گرفته شده است).
۳. قدیمیترین عکس از شهر نیویورک (این منظره شاید اصلا شبیه آن چیزی که امروز از محلۀ منهتن نیویورک میشناسیم نباشد. البته این طبیعی است، زیرا این عکس در سال ۱۸۴۸ یعنی بیش از ۱۷۰ سال قبل گرفته شده است).
۴. اولین عکس از کرۀ ماه (این عکس که در طول زمان دچار آسیبهای زیادی هم شده است، در سال ۱۸۴۰ توسط جان دریپر ثبت شد).
۵. اولین عکس از میدان جنگ (کارول پاپ دزاتماری اولین عکاس جنگ است که این تصویر را از نبرد بین نیروهای پروس و فرانسه در سال ۱۸۷۰ ثبت کرد).
۶. اولین عکس هوایی (در سال ۱۸۶۰ جیمز والاس و ساموئل آرچر از داخل یک بالون و از ارتفاع ۲۰۰۰ پایی، این عکس را از منظرۀ شهر بوستون گرفتند).
۷. اولین عکس رنگی (جیمز مکسول اولین عکس رنگی دنیا را در سال ۱۸۶۱ از یک روبان پشمی رنگین گرفت).
۸. اولین عکس رنگی از زیر آب (در سال ۱۹۲۶ چارلز مارتین عکاس مجلۀ نشنال جئوگرافی این عکس را در آبهای ساحلی فلوریدا از یک ماهی پوزهخوکی گرفتند).
۹. اولین عکس آپلود شده در اینستاگرام (در جولای سال ۲۰۱۰ مایک کریگر که یکی از بنیانگذاران اینستاگرام بود، اولین پست را در این شبکۀ اجتماعی منتشر کرد. این عکس در منطقهای ساحلی در شهر سانفرانسیسکو گرفته شده است).
۱۰. اولین عکس از درون تاج خورشید (کاوشگر خورشیدی پارکر در سال ۲۰۱۸ این عکس را از فاصلۀ حدودا ۱۷ میلیون مایلی از خورشید ثبت کرد)
۱۱. اولین عکس از یک سیاهچاله (در سال ۲۰۱۹ تصویری از تاریکی یک سیاهچاله و دیسک گازی اطراف آن که در مرکز کهکشان راه شیری قرار دارد به ثبت رسید. فاصلۀ این سیاهچاله تا زمین ۵۵ میلیون سال نوری است).
منبع: faradeed-112093