به گزارش خبرگزاری مهر، محمد اسماعیل شیخ قرایی دبیر میز ملی گردشگری دسترسپذیر (سالمندان و افراد توانیاب) مهمترین هدف تشکیل این میز را تسهیل امور گردشگری برای افراد توانیاب و سالمندان عنوان کرد و گفت: این میز در سطح ملی تشکیل و تا کنون سه جلسه برگزار شده است. در آینده نزدیک نیز در تمامی استانهای کشور میزهای استانی گردشگری دسترسپذیر (سالمندان و افراد توانیاب) تشکیل میشود.
او با بیان اینکه برای نخستین بار وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کار را به افراد توانیاب سپرده است، ادامه داد: بدون اغراق و بزرگنمایی، این تعامل ایجاد شده را باید نقطه عطفی برای افراد توانیاب و سالمند دانست، البته در دورههای گذشته اقداماتی انجام شده بود، اما هیچیک به مرحله عملیاتی نرسیده بود.
شیخ قرایی با اشاره به روز موزه و معلولیت در سالجاری خاطرنشان کرد: امسال وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی برای اجرای پاراتور بخشنامهای را به تمامی استانها ابلاغ کرد و برای اولینبار همزمان با اجرای پاراتور در مجموعه سعدآباد در ۱۲ استان کشور، پاراتور موزهگردی را اجرا کرد که اتفاقی مثال زدنی بود.
دبیر میز ملی گردشگری دسترسپذیر درباره کارهای آغاز شده توسط اعضای این میز، بیان کرد: هر ایدهای که ما مطرح میکنیم از سوی مسئولان شنیده و بر اساس مطالبات مطرح شده راهکارها و سیاستگذاریها انجام میشود.
او با اشاره به اینکه در تلاش برای رفع موانع هستیم، ادامه داد: ایدهها در راستای مناسبسازی محیط و فضاهای گردشگری برای این جامعه هدف مطرح شده و هدفمان این است تمامی امور سفر از حمل و نقل تا رزرو اقامتگاه و حضور در تفرجگاهها به سهولت و بدون استرس انجام شود.
مدیرعامل انجمن فرهنگی، ورزشی و گردشگری معلولان پارس درباره ساختار و اعضای میز گردشگری دسترسپذیر، توضیح داد: براساس ساختار تهیه شده برای فعالیت این میز، بخش دولتی نقش تسهیل گری و هدایت امور را برعهده دارد و مدیریت امور اجرایی با بخش خصوصی است. همچنین فعالان و انجمنهای خصوصی حوزه سالمندان، افراد توانیاب و انجمنهای تخصصی گردشگری از جمله دفاتر خدمات مسافرتی، راهنمایان، هتلداران و بوم گردیها عضو هستند.
او به ارتقای سطح آموزشی و دانش راهنمایان گردشگری در راستای برنامهریزی و ارائه خدمات براساس نیاز این افراد اشاره کرد و افزود: برگزاری پاراتورهای آشناسازی را مد نظر داریم و به زودی پاراتوری را در مجموعه میراثجهانی گلستان و اصفهان برگزار میکنیم.
شیخ قرایی با بیان اینکه اجرای پاراتور موجب نشاط، افزایش امید به زندگی و ایجاد بالندگی در افراد توانیاب و سالمند میشود، بیان کرد: برای اولینبار پاراتور در فروردین ماه سال ۹۲ اجرا شد و تا کنون ۲۷ پارتور درونشهری و برون شهری برگزار شده است. این کار نه فقط به دلیل تفریح و تفرج بلکه با نگاه درمانگری و توانمندسازی افراد توانیاب و سالمندان انجام میشود.
دبیر میز ملی گردشگری دسترسپذیر تصریح کرد: به مناسبت روز جهانی نابینایان و در راستای آشنایی کودکان با این افراد و نحوه برخور با آنها، برنامهای را برای حضور افراد نابینای موفق در مدارس مقطع ابتدایی ترتیب دادهایم که درباره مباحث مربوط به اوقات فراغت صحبت کنند.
او همچنین به برگزاری جشنواره کاریکاتور با موضوع موزه، گردشگری و افراد دارای معلولیت در دهم آبانماه اشاره کرد و گفت: هدف از برگزاری این جشنواره طرح مشکلات افراد توانیاب در موزهها توسط کاریکاتوریستها ست، آثار در غرفه میز گردشگری دسترسپذیز در نمایشگاه گردشگری امسال نمایش داده میشود.
او در پایان با تاکید بر اینکه تمامی مسئولان در بازدید از اماکن مختلف کشور باید موضوع مناسبسازی برای افراد توانیاب را مدنظر قرار دهند، متذکر شد: در حال حاضر در خوشبینانهترین حالت تنها پنج درصد مراکز تفریحی و موزهها مناسبسازی شدهاند، درصورتیکه مناسبسازی در کشور انجام شود نه تنها افراد توانیاب بلکه تمامی آحاد جامعه از آن بهرهمند میشوند
منبع: mehrnews-5605479