به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، طرح دانش بنیان تصفیه آب با استفاده از فناوری نانوحباب در یک تصفیه خانه با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری نصب شد تا هوادهی فاضلاب ها افزایش یابد.
استفاده از این فناوری به کاهش بین ۳۰ تا ۶۰ درصدی مصرف برق، کاهش ۱۰ تا ۲۰ درصدی سرمایه گذاری اولیه و کاهش ۴۰ تا ۶۰ درصدی سرمایه گذاری در فرآیند بهره برداری منجر می شود.
مهمترین مزیت هوادهی توسط ژنراتورهای نانوحباب افزایش قابل توجه میزان اکسیژن محلول و توزیع یکنواخت آن در تمام اعماق، عدم نیاز به دیفیوزر و خطوط انتقال هوا، تعمیرات و نگهداری آسان، کاهش هزینههای سرمایهگذاری و بهرهبرداری، کاهش میزان مصرف انرژی، ارتقا ظرفیت و کیفیت تصفیه، کاهش حجم لجن و کاهش بو است.
دستگاههای تولیدکننده نانوحباب میتوانند گاز را با راندمان بسیار بالا توسط یک فرآیند خاص انتقال دو فازی به داخل مایع تزریق کنند، به بیانی دیگر این دستگاهها ظرفیت انتقال گاز را در مقایسه با تجهیزات مرسوم به طور قابل توجهی افزایش داده و در تصفیهخانههای آب و فاضلاب علاوه بر بهبود قابل توجه کارایی واحدهای هوادهی، ازنزنی و کلرزنی موجب کاهش هزینههای سرمایهگذاری، بهرهبرداری و مصرف انرژی میشوند.
ستاری در این مراسم با اشاره به اینکه حوزه نانوحباب ها یکی از حوزه های تجاری سازی شده صنعت نانو هستند، گفت: این فناوری تاثیرات زیادی در حوزه کشاورزی و پرورش ماهیان سردآبی و گرمابی و گلخانهها دارد. این فناوری برای نخستین بار در زمینه تصفیه فاضلاب استفاده می شود و با دانش فن بالا تاثیرات عمیقی در صنایع مختلف خواهد داشت.
وی افزود: با به کارگیری این فناوری در سال های آینده هزاران میلیاردتومان هزینه در حوزه آب و فاضلاب کاهش خواهد یافت و تاثیر زیادی در تسریع فرآیندهای تصفیه، کاهش بو و بهبود طعم آب دارد. این فناوری برای نخستین بار در دنیا در حوزه تصفیه آب و فاضلاب به کار گرفته شده و بسیاری از هزینه های انتقال و تصفیه آب از سدها به شهرها را کاهش دهد.
معاون علمی و فناوری ادامه داد: معاونت علمی حامی اجرای این پروژه در کشور است و با همکاری شرکت آب و فاضلاب و وزارت نیرو در تلاش است تا استفاده از این فناوری و بازارسازی برای آن را تسهیل کند.
منبع: mehrnews-5588589