"شیر مادر" از ابتدای زندگی نوزاد تا پایان آن ضامن رشد و سلامتی فرزند است.
برخی از مادران نگران کمبودن حجم شیر خود هستند؛ در این مطلب راهکارهایی برای بهبود و تداوم شیردهی ارائه خواهیم کرد.
بیشتر بخوانید: اگر فرزندی زیبا و سالم میخواهید، از این برنامه غذایی پیروی کنید
نوزادان متولد از مادران چاق در معرض سرطان هستند
توکوفوبیا، اختلال ترس از زایمان طبیعی
اگر فرزندی زیبا میخواهید این مواد غذایی را بخورید!
مکیدن مکرر و صحیح پستان توسط شیرخوار
مهمترین عامل در افزایش شیر مادر، مکیدن درست و مکرر از پستان به مدت کافی و تغذیه برحسب میل و تقاضای شیرخوار است.
اگر شیر ترشح شده در پستانها مرتباً تخلیه نشود، به تدریج تولید و ترشح آن کاهش یافته و سپس متوقف میشود؛ هرچه تغذیه با شیر مادر پس از تولد زودتر شروع شود، احتمال موفقیت در امر شیردهی بیشتر است.
آرامش خاطر و اعتماد به نفس مادر
آرامش خاطر و اعتماد بهنفس مادر از دیگر عوامل موثر در شیردهی است؛ نگرانی و اضطراب میتواند باعث کاهش جاری شدن شیر مادر شود؛ از مهمترین عواملی که ممکن است در روزهای اول باعث نگرانی مادر شود، تصور کم بودن حجم شیر است.
مادران باید به یاد داشته باشند که در روزهای اول پس از زایمان گرچه به نظر میرسد مقدار شیر کم است اما این مقدار به اندازهای است که نیاز نوزاد را برطرف میکند و متناسب با حجم معده او است؛ به تدریج که نوزاد به دفعات بیشتر و مکرر، پستان مادر را میمکد بر حجم شیر هم افزوده می شود و نیازهای بعدی وی را تأمین میکند.
حمایت همسر
از آنجا که وضعیت روحی زنان بر تداوم شیردهی موثراست، حمایتهای عاطفی همسر میتواند باعث بهبود وضعیت شیردهی شود؛ زنان شاد، انگیزه بیشتری برای شیردادن به فرزندان خود دارند.
وضعیت درست شیر دادن
وضعیت شیر دادن و گرفتن پستان توسط شیرخوار، نقش مهمی در تداوم شیردهی دارند؛ به طوری که بیش از 90 درصد مشکلات شیردهی ناشی از رعایت نکردن این دو عامل مهم است؛ در حالی که اگر نحوه در آغوش گرفتن و شیر دادن صحیح باشد از بروز احتقان و درد پستان، ترک خوردن نوک پستان، انسداد مجاری شیر، ماستیت و آبسه پستان جلوگیری میشود.
اگر شیرخوار هنگام به دهان گرفتن پستان، نوک آن و بخشی از هاله را به درستی در دهان نگیرد، مکیدن نوک پستان به تنهایی، میتواند موجب صدمه، زخم شدن و ترک خوردن آن شود.
تغذیه و فعالیت جسمی مناسب
در دوران شیردهی مادر باید از خستگی مفرط پرهیز کرده و از خواب و استراحت کافی برخوردار باشد ضمن انجام فعالیت جسمی مناسب، به تغذیه خود نیز توجه کند و از کم خوردن، رژیم گرفتن و کاهش غیرعادی وزن اجتناب کند.
یک رژیم غذایی متعادل و متنوع میتواند تداوم شیردهی را تضمین کند و پرهیز از خوردن حبوبات یا ادویهجات خاص در دوران شیردهی ضرورتی ندارد.
تقویت سیستم ایمنی مادر
ویتامین A مورد نیاز مادر، از طریق مصرف سبزیهای زرد مانند هویج، کدو حلوایی و سبزیهای سبز مانند اسفناج و میوههایی مانند خرمالو، طالبی، نارنگی و زردآلو تأمین میشود و باعث بهبود عملکرد سیستم ایمنی مادر شده و از بروز بسیاری بیماریها که منجر به بیحالی مادر و کاهش توان او در شیردهی میشوند، جلوگیری میکند.
پرهیز از پرخوری یا رژیمهای کاهش وزن
مادری که شیر میدهد نباید در تغذیه خود افراط کند چون دچار اضافه وزن و چاقی میشود همچنین مادران باید توجه داشته باشند که اضافه وزن ناشی از بارداری امری طبیعی است و این وزن اضافه عموماً در شش ماه اول و نهایتا تا پایان دوران شیردهی به تدریج کاهش مییابد؛ پیروی از رژیمهای کاهش وزن در دوران شیردهی میتواند اثرات منفی بر شیرخوار بگذارد.
فعالیت جسمی مناسب
نرمش و حرکات ورزشی سبک 4 تا 6 بار در هفته پس از 6 تا 8 هفته بعد از زایمان برای اکثر مادران مناسب است همچنین پیادهروی روزانه در هوای پاک و سالم و قرار گرفتن در معرض نور مستقیم آفتاب میتواند به پیشگیری از خستگی و پوکی استخوان در زنان کمک کند.
۸ راهکار ساده برای افزایش حجم "شیر مادر"
برخی از مادران نگران کم بودن حجم شیر خود در دوران شیردهی هستند؛ رعایت برخی نکات که در این مطلب به آنها اشاره شده، میتواند در بهبود وضعیت و تداوم شیردهی موثر باشد.
بیشتر بخوانید
امتیاز: 0
(از 0 رأی )
نظرهای دیگران