به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایندپندنت، این «دستیار رباتیک مینیاتوری درون تنی» یا Mira طوری تنظیم می شود تا داخل یک محفظه مخصوص آزمایش قرار گیرد و بتواند طی فرایند پرتاب موشک سالم بماند.
این ربات را می توان با ایجاد شکافی کوچک در بدن قرار داد تا جراحی های شکمی کم تهاجم انجام شود. همچنین ربات از راه دور قادر به فعالیت است. این ربات در آینده می تواند در وضعیت اورژانسی پزشکی و در حالتی به کار رود که اپراتور مایل ها با آن فاصله دارد.
پیش از این در یک آزمایش ربات توانسته بود فعالیت هایی مشابه جراحی را در اتاق عمل در فاصله ۹۰۰ مایلی از جراح انجام دهد.
قرار است این ربات در ایستگاه فضایی بین المللی طی عملیاتی که از راه دور کنترل می شود، نوارهای لاستیکی که ارتجاع یافته اند را قطع و حلقه های فلزی را همراه یک سیم فشار دهند تا حرکات حین عمل جراحی را شبیه سازی کنند.
ریچل واگنر از دانشگاه نبراسکا اوماها در این باره می گوید: این شبیه سازی ها اهمیت زیادی دارند زیرا تمام داده ها حین تست ها جمع آوری می شود.
دستگاه مذکور طوری طراحی شده تا به طور خودکار پهنای باند ارتباطی ایستگاه فضایی را حفظ کند و مدت زمانی که فضانوردان باید برای آزمایش صرف کنند را به حداقل برساند. پیش بینی می شود این ربات بتواند برای ۵۰ تا ۱۰۰ سال فعال بماند. اما هدف واقعی آزمایش ها تضمین از عملکرد ربات در محیط گرانش صفر است.
البته جراحی در گرانش اندک ممکن است و قبلاً نیز انجام شده است. فضانوردان توانستند دم موش ها را ترمیم کنند و جراحی لاپاراسکوپی در حیوانات انجام دهند. لاپاراسکوپی یک جراحی کم تهاجمی است که برای بررسی و ترمیم اعضای داخل شکم انجام می شود. با این وجود هیچ گاه جراحی روی انسان در محیط گرانش صفر انجام نشده است.
منبع: mehrnews-5554901