به گزارش خبرگزاری مهر، این مراسم قدمتی ۳۰۰ ساله دارد که در بامداد اولین روز ماه محرم برای اعلام آغاز عزاداری حضرت ابا عبداللهالحسین (ع) توسط خدام بارگاه منور رضوی برگزار میشود.
۳۰۰ و اندی سال است که در نخستین روز ماه محرم از مأذنهها و گلدستههای بارگاه ملکوتی رضوی نوای نوحهخوانی و صلای عزای محرم به گوش میرسد. یک آئین سنتی که توسط خادمان و مداحان اهل بیت (ع) اجرا میشود و با قرائت شعر و نوحهخوانی در رثای امام حسین (ع) زائران این مضجع شریف را به شرکت در مراسم عزاداری دعوت میکنند و با نوای «حی علی العزا» در حرم امام رضا (ع) مردم را از شروع این ماه آگاه میکنند.
از قدیمالایام در عتبه مقدسه رضوی رسم بوده است که در صبح اول محرمالحرام چند نفر از مؤذنان، مداحان و پیرغلامان حرم مطهر رضوی بر بالای منارههای حرم مطهر رضوی میرفتند و مردم را صدا میزدند و نسبت به روز اول محرم آگاه میکردند تا مردم بدانند در این ماه عزا باید رخت ماتم بر تن کنند.
صبح امروز نیز شنبه ۸ مردادماه ۱۴۰۱ و از ساعت ۷ صبح گروهی از خادمان رضوی بر فراز ۱۴ گلدسته حرم حضور یافتند و در رثای امام حسین (ع) و یاران مظلومش مرثیهخوانی کردند.
در این مراسم خادمان حرم رضوی که ذکر «حسین یا حسین» را زمزمه میکردند، پس از طی کردن صحنهای حرم مطهر بر فراز گلدستهها مستقر شده و ابیات حزنانگیز محتشم کاشانی را در رثای امام حسین (ع) همخوانی کردند.
حرم نورانی امام هشتم همزمان با آغاز ماه محرم سیاهپوش شد و آئین تعویض پرچم گنبد نورانی آن حضرت در آستانه محرم انجام شد. همچنین مراسم نقارهزنی که از آئینهای سنتی حرم امام هشتم است تا پایان ماه صفر اجرا نمیشود.
برگزاری روزانه سه نوبت مراسم عزاداری با حضور سخنرانان مطرح کشوری، برگزاری محفل شیرخوارگان حسینی، مراسم عزاداری ویژه بانوان، برپایی نشستهای پرسمان دینی، مراسم عزاداری ویژه زائران غیرایرانی و برخی برنامههای دیگر به همراه مراسم خطبهخوانی شب عاشورا از جمله برنامههای این آستان مقدس در دهه اول ماه محرم است.
منبع: mehrnews-5551291