hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > خبرها > اخبار ویژه > یادی از خوانندگان ناکامِ موسیقی پاپ

یادی از خوانندگان ناکامِ موسیقی پاپ

طی دو دهه اخیر موسیقی پاپ به واسطه فعالیت خوانندگان و آهنگسازان جوان روند پرفراز و نشیبی را پیموده است. طی این سال‌ها برخی از خوانندگان جوان موسیقی پاپ بنا به دلایل مختلف دارفانی را وداع گفته‌اند.

موسیقی پاپ یکی از گونه‌های پرطرفدار دنیاست که به دلیل مضمون و محتوای عامه‌پسند همواره مورد توجه عموم مردم بوده است. این رویه از اواخر دهه چهل یعنی از آن زمان که موسیقی پاپ به ایران آمده، وجود داشته است. البته باید گفت این گونه همه‌پسند روند مشخص و قابل قبولی را طی این سال‌ها طی نکرده است. موسیقی پاپ در ایران به دلیل وقوع اتفاقات بزرگی چون انقلاب اسلامی و عدم وضع قوانین و سیاست‌های مشخص در سال‌های ابتدایی پس از انقلاب روند پر از وقفه و غیرمستمر را پیموده است. اگر سرودهای انقلابی و مناسبتی معمول دهه شصت را موسیقی به حساب نیاوریم، می‌توان گفت کشور ایران از اواخر دهه پنجاه تا اوائل دهه هفتاد عملا فاقد موسیقی بوده است. در سال‌های ابتدایی دهه هفتاد بود که با تلاش خوانندگان و آهنگسازان موسیقی جان دوباره‌ای گرفت و طولی نکشید که موسیقی پاپ به یکی از علاقمندی‌های عامه مردم تبدیل شد. طی سال‌های اخیر موسیقی پاپ (با وجود تنزل کیفی) به دلیل عمومیت یافتن برگزاری کنسرت‌ها علاقمندان و طرفداران بیشتری پیدا کرده است. از سال‌های ابتدایی دهه هفتاد تاکنون خوانندگان بسیاری وارد فضای حرفه‌ای شده‌اند و حال تعدادشان آنقدر زیاد است که نام بردن از آنها به لیستی بلند بالا تبدیل خواهد شد. در میان تعداد کثیر خوانندگان پاپ برخی به دلیل عدم تولید آثار درخور خواه ناخواه از فعالیت حرفه‌ای بازمانده‌اند. عده‌ای دیگر به دلیل شرایط نابسامان با فعالیت حرفه‌ای خداحافظی کرده‌اند. برخی نیز بنا به دلایل مختلف دار فانی را وداع گفته‌اند و حال در میان ما نیستند اما به مدد تولید آثار با کیفیت نامشان در یاد مخاطبان باقی مانده و آثارشان همواره قابل شنیدن است. آخرین خواننده جوان موسیقی پاپ درگذشته بهنام صفوی است که در اواخر اردیبهشت ماه امسال پس از تحمل چند سال رنج بیماری از میان ما رفت. ناصر عبداالهی،‌ نیما وارسته، مرتضی پاشایی، حسن پیغان، حامد هاکان، امید جعفری و بهنام صوفی هنرمندانی هستند که طی دو دهه گذشته دارفانی را وداع گفته‌اند. این در حالی است که برخی از این هنرمندان طرف‌داران بسیار داشته‌اند. به طور مثال تشییع و خاکسپاری مرتضی پاشایی یکی از شلوغ‌ترین مراسم تاریخ موسیقی ایران است.

ناصر عبداللهی

«خالق ناصریا»

ناصر عبداللهی یکی از پرطرفدارترین خوانندگان موسیقی پاپ بود که سبک و سیاق متفاوت و صدای منحصر به فرد او طرفداران بسیاری را برایش رقم زده بود. عبداللهی دهم دی‌ماه سال 1349 در محله سیدکمال بندرعباس زاده شد. 13 ساله بود که به موسیقی علاقمند شد. او در سنین نوجوانی به صدا و سیما و حوزه هنری استان هرمزگان رفت و مشغول به کار شد. عبداللهی تا سال 1375 در بندرعباس ساکن بود و پس از آن با همراهی همسرش به تهران نقل مکان کرد که این مهاجرت باعث ایجاد مرحله تازه‌ای را در زندگی حرفه‌ای او شد. محمدعلی بهمنی شاعر و ترانه‌سرای معاصر او را به انتشارات دارینوش معرفی کرد و پس از آن بود که آلبوم‌های «عشق است» و «دوستت دارم» تولید و عرضه شد. این خواننده طی همکاری با انتشارات شمیم جنوب، انتشارات آوای نکیسا و انتشارات آوای مهر میهن آلبوم‌های «بوی شرجی»، «هوای حوا» و «ماندگار» را تولید کرد که همه آنها با استقبال هوادارانش مواجه شدند.

عبداللهی سوم آذرماه 1385 از دنیا رفت اما علت مرگ او پس از 13 سال همچنان در ابهام است. به گفته برخی از نزدیکان عبداللهی، او طی درگیری با عده‌ای مورد هجوم ضربات چاقو و چوب قرار می‌گیرد و پس از آن به کما می‌رود و 26 روز در آن حالت باقی می‌ماند و در نهایت روز 29 آذرماه همان سال در سن 35 سالگی از دنیا می‌رود. ناصر عبداللهی برای خاکسپاری به زادگاهش بندرعباس انتقال داده شد و مرگش همچنان در هاله‌ای از ابهام است. آخرین آلبوم او پس از مرگش منتشر شد. این مجموعه موسیقایی «رخصت» نام دارد و اغلب ترانه‌های آن سروده محمدعلی بهمنی است.

مرتضی پاشایی

«رکورددار در شلوغ‌ترین مراسم تشییع»

مرتضی پاشایی را می‌توان یکی از پرطرفدارترین خوانندگان پاپ سال‌های اخیر دانست. او زاده سال 1363 بود و 23 آبان‌ماه سال 1393 در سن سی سالگی از دنیا رفت.

مرتضی پاشایی با انتشار نخستین آلبومش با نام «یکی هست» پا به عرصه حرفه‌ای گذاشت و آهنگ «نگران منی» که در سال 93 تیتراژ برنامه ماه عسل بود از آثار مطرح اوست. مرتضی پاشایی یکی از نخستین خوانندگانی است که به واسطه انتشار آثارش در اینترنت مطرح شد. مرتضی پاشایی به بیماری سرطان معده مبتلا بود و پزشکان بیماری او را در سال 1392 پس از معاینات پزشکی تشخیص دادند. این خواننده روز جمعه 16 آبان ماه سال 1393 به دلیل تب شدید ناشی از بیماری‌اش به بخش مراقبت‌های ویژه انتقال داده شد و سپس ممنوع الملاقات شد. پاشایی با وجود بیماری مهلکش پیش از وخیم شدن حالش، روحیه‌ای قوی داشت و همچنان به فعالیت ادامه می‌داد و به تولید اثر می‌پرداخت. تا اینکه در نهایت 13 آبان ماه سال 1393 به علت وخیم شدن حالش در بیمارستان بهمن تهران بستری شد و ده روز بعد یعنی بیست‌و‌سوم آبان‌ماه دارفانی را وداع گفت. مراسم خاکسپاری زنده‌یاد پاشایی را یکی از شلوغ‌ترین تشیع‌های تاریخ موسیقی ایران می‌دانند.

«اسمش عشقه» و«گل بیتا» دو آلبوم دیگر مرتضی پاشایی هستند که در زمان حیاتش به صورت رسمی منتشر نشده‌ بودند که در نهایت «اسمش عشقه» در تابستان 1394  به صورت رسمی منتشر شد.

حسن پیغان

«خواننده‌ای که در بدو شهرت از دنیا رفت»

حسن پیغان یکی دیگر از خوانندگان موسیقی پاپ بود که در بدو محبوبیت و شهرت از دنیا رفت. حسن پیغان طی دوران حیاتش آلبوم‌های «پشیمون» «یار منی» «شطرنج» و «دوسم داری» را منتشر کرده بود و با همراهی و هم‌خوانی رضا صادقی، فرزاد فرزین و برخی دیگر ازخوانندگان هم‌دوره‌اش به اجرای آهنگ «هموطن» پرداخت. پیغان که در زمینه فعالیت‌های اجتماعی و خیریه نیز حضوری موثر داشت، متولد سال 1355 بود و هشتم تیرماه سال 1395 در حالی که سی ساله بود، بر اثر ایست قلبی ادر بیمارستان «صاحب‌الزمان» شهر بندرعباس دار فانی را وداع گفت.

حامد هاکان

«هنرمند منزویِ زود فراموش شده!»

حامد ذاکری ملقب به حامد هاکان را می‌توان یکی از نخستین آهنگسازان و خوانندگان زیر زمینی پس از انقلاب دانست. هاکان که از مقطعی به بعد کم‌کار و به نوعی فراموش شده بود زاده 17 مردادماه سال 1362 و اهل شهر ری بود. او که در دهه‌ قبل با نام «دی‌جی حامد» شناخته می‌شد آهنگساز، ترانه‌سرا و تنظیم‌کننده موسیقی پاپ بود. حامد هاکان که پدرش از روحانیون شهر ری است در خانواده‌ای مذهبی بزرگ شده بود و همین موضوع باعث شد از سن شش سالگی به خواندن اشعار مذهبی روی آورد. این رویه تا 16 سالگی او ادامه داشت و پس از آن به موسیقی پاپ روی آورد. حامد هاکان با وجود فعالیت زیادش در عرصه موسیقی پاپ و تولید آثار مختلف، مجوز فعالیتش را در سال 1394 از وزارت ارشاد دریافت کرد، اما با این حال هیچ‌گاه آلبومی را به عنوان اثری مجاز منتشر نکرد.

نخستین آلبوم غیررسمی حامد هاکان در سال 1383 منتشر شد و «قاتل» نام داشت و شامل 12 قطعه بود که اغلب آنها فضا تیره و تار داشتند. همین موضوع باعث شد برخی حامد هاکان را یکی از نخستین خوانندگانی بدانند که آثار تلخ و سیاه تولید کرده است. حامد هاکان به موسیقی الکترونیک علاقه داشت، در تابستان ۱۳۸۴ آلبوم «قاتل حرفه‌ای ۲» را با همکاری محسن چاوشی تولید کرد. انتشار این آلبوم بر شهرت حامد هاکان افزود و نام او را بیش از پیش بر سر زبان‌ها انداخت.

حامد هاکان که فعالیت در عرصه موسیقی را با همکاری و همراهی محسن یگانه و محسن چاووشی آغاز کرده بود، مدتی بعد از سوی آنها و برخی دیگر از هم‌دوره‌ای‌هایش مورد بی‌مهری قرار گرفت. این خواننده و آهنگساز عصر روز چهارشنبه 12 مهرماه سال 1396 بر اثر ایست قلبی دارفانی را وداع گفت. حامد هاکان که 34 سال بیشتر عمر نکرد در سال‌های آخر حیاتش به نوعی از بی‌مهری‌ها افسرده و خانه‌نشین شده بود. در زمان تشییعش نیز تعداد کمی از هنرمندان در مراسمش حاضر شدند و خبری از دوستان قدیمی‌اش نبود. پس از مرگ حامد هاکان برخی از آثار منتشر نشده او منتشر شد.

«فرشته زمینی»  تنها آلبوم حامد هاکان است که پس از مرگ به درخواست خانواده‌اش در  بهمن‌ماه سال 1397 منتشر شد و درآمد حاصل از فروش آن صرف امور خیریه شد. قطعات آلبوم «فرشته زمینی» توسط میلاد ترابی بازتنظیم شده است.

نیما وارسته

«از نخستین موسسان استودیوی دیجیتال در ایران»

نیما وارسته زاده 16 بهمن 1357، نوازنده ویلون کی‌بورد و سه‌تار  بود که در زمینه تنظیم و آهنگسازی نیز فعالیت می‌کرد. او در روز 29 اردیبهشت سال 1393 از دنیا رفت. نیما وارسته را شاید عموم مردم نشناسند اما او طی دوران فعالیش با افراد چون بنیامین بهادری و حمید عسکری همکاری کرد و تنظیم قطعات آلبوم‌های «85» و «کما» به عهده او بوده است. وارسته طی دوران زندگی کوتاهش با افرادی چون خشایار اعتمادی، پیام صالحی، وحید حامد، سهراب پاکزاد و امیر طبری همکاری کرد. این هنرمند در سن 35 سالگی هنگام شنا در استخر دچار ایست قلبی شد و دار فانی را وداع گفت. نیما وارسته را جزو اولین کسانی است که استودیو دیجیتال را در ایران راه‌اندازی کرد.

بهنام صفوی

«پسر مودب موسیقی ایران»

بهنام صفوی که او را پسر مودب موسیقی ایران لقب داده بودند، یکی دیگر از خوانندگان محبوب پاپ ایرانی است که عمر کوتاهی داشته است. این خواننده اهل شیراز، زاده 15 تیرماه 1362 بود و در 23 اردیبهشت‌ماه سال 1398 پس از تحمل یک دوره طولانی دارفانی را وداع گفت. بهنام صفوی دوران کودکی‌اش را در بندر ماهشهر گذرانده بود و تا سن شانزده سالگی آنجا بود. این خواننده در رشته مهندسی عمران تحصیل کرده بود و پس از آن به تهران آمد. موسیقی را از کودکی با ساز پیانو آغاز کرد و سپس به فراگیری سازهای کوبه‌ای پرداخت.

بهنام صفوی سال ۱۳۸۵ قطعه «تمنا» را منتشر کرد که مورد استقبال فراوان قرار گرفت. «عشق من باش» نخستین آلبوم رسمی بهنام صفوی است که در سال 1388 منتشر شد و مورد استقبال مخاطبان و دوست‌دارانش قرار گرفت. «آرامش»، «فوق‌العاده»، «معجزه» دیگر آلبوم‌های بهنام صفوی هستند. صفوی طی دوران حیاتش علاوه بر آهنگسازی و تنظیم آثار خوانندگان مطرح پاپ تکآهنگ‌های متعددی نیز منتشر کرده که «بازی»، «دعا می‌کنم»، «همین حوالی»، «نامه عشق»، «وقتی تو باشی» برخی از آنهاست. بهنام صفوی از سال 1392 تا آخر عمر مشغول دست و پنجه نرم کردن با بیماری سرطان و تبعات تومور مغزی‌اش بود. طی این روند، بیماری بهنام صفوی به طور گسترده‌ای پیشرفت کرد تا آنجا که در تیرماه 1394 مورد عمل جراحی قرار گرفت. این خواننده تا مدتی پس از عمل حال مساعدی داشت و توانست آلبومی را با «معجزه» تولید و منتشر کند و به اجرای چند کنسرت بپردازد تا اینکه در سال 1396 بیماری‌اش شدت گرفت و خانه‌نشین شد. او در همان سال به آلمان رفت و توسط پروفسور سمیعی در بیمارستان «INI » واقع در شهر هانوفر جراحی شد. این عمل جراحی سنگین باعث شد بهنام صفوی طی مقطعی کوتاه به فعالیت حرفه‌ای بپردازد. این خواننده پرطرفدار با شدت یافتن بیماری‌اش اوائل سال 1398 مجددا در یکی از بیمارستان‌های اصفهان بستری شد و مدتی بعد در روز دوشنبه 23 اردیبهشت‌ماه امسال دار فانی را وداع گفت و دو روز بعد با حضور مسئولان، برخی از خوانندگان پاپ و هوادارانش در شاهین‌شهر اصفهان به خاک سپرده شد. بهنام صفوی در زمان مرگ 36 سال سن داشت.

هادی پاکزاد
«از معدود خوانندگان گونه راک در ایران»

هادی پاکزاد ترانه‌سرا، خواننده و آهنگساز بود و در سبک راک فعالیت می‌کرد. مرگ زود هنگام این هنرمند که نسبت به دیگر درگذشتگان عرصه پاپ از شهرت کمتری برخوردار بود، مجال شکوفا شدن و شهرت را از او گرفت. هادی پاکزاد که آلبوم رسمی «تاریکی» را در کارنامه دارد، اهل مشهد و زاده سال 1361 بود و هفتم خردادماه سال 1395 از دنیا رفت.

امید جعفری

«راوی موفقیت‌ها و شادی‌های ورزشی»

امید جعفری خواننده کمتر شناخته شده موسیقی پاپ بود که اواخر سال 1397 بر اثر بیماری درگذشت. اثر مطرح این خواننده پاپ «بر طبل شادانه بکوب» نام داشت که در مقطعی پس از موفقیت‌های ورزشی تیم‌های ایران از شبکه‌های مختلف تلویزیونی پخش می‌شد و همین موضوع تا حدودی باعث مطرح شدنش شد. از دیگر آثار این خواننده زود درگذشته می‌توان به «سمفونی ایران»، «دعا»، «دخترک قالیباف» و «مهر میهن» اشاره کرد.


امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو