مریم جلالی معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی در گفتگو با خبرنگار مهر بیان کرد: تمام تلاش ما، حضور حداکثری در برنامه هفتم توسعه است. چون همه مؤلفههای فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و حتی سیاسی در سایه توجه به صنایع دستی قابل حل است. یعنی اگر الان در حوزه اشتغال زنان صحبت میکنیم یا سند بالادستی جمعیت را داریم یا اگر ارزآوری مد نظرمان است و توسعه و اشتغال و کارآفرینی را در دستور کار قرار میدهیم؛ در سایه صنایع دستی میتوان روی آنها کار کرد.
وی گفت: صنایع دستی مبتنی بر هویت بومی است و به همین دلیل میتواند کارا باشد. اما در برنامه ششم توسعه، صنایع دستی هیچ جایگاهی نداشته و اگر هم داشته اعوجاج مفهومی دارد. یعنی یک جا صنایع دستی عتیقه است و یک جا هم تزئینی است. باید به یک مفاهمه در حوزه صنایع دستی برسیم. مفاهمه در عرصه صنایع دستی یعنی توجه به اقتصاد خانواده چه در عرصه تولید و چه در عرصه مصرف. ما باید صنایع دستی را در سبد مصرف و تولید خانواده بیاوریم.
معاون صنایع دستی کشور گفت: تمام خلاهایی قانونی و تناقضهای قانونی را پیدا کرده ایم از همه فعالان عرصه صنایع دستی که در حوزههای مختلف کار میکنند؛ میخواهیم در این باره کمکمان کنند. باید بتوان صنایع دستی را سودآور کرد. قطعاً بین تولید صنایع دستی یونیک یا تک اثر با تولید صنایع دستی در حد انبوه تفاوت وجود دارد. باید این تفاوتها در دایره معنایی صنایع دستی شفاف شود.
منبع: mehrnews-5548420