hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > گرمازدگی علت ۱۵ درصد تماس‌ها با اورژانس در جنوب کشور

گرمازدگی علت ۱۵ درصد تماس‌ها با اورژانس در جنوب کشور

سخنگوی سازمان اورژانس گرمازدگی را علت ۱۵ درصد تماس ها با اورژانس در جنوب کشور دانست و به مسافران و گردشگران هشدار داد.

مجتبی خالدی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به افزایش دما در استان‌های جنوبی و خطرهایی که این موضوع مردم را تهدید می‌کند، گفت: همه ساله با شروع فصل گرما، گرمازدگی یکی از شایع‌ترین مواردی است که مردم به ۱۱۵ اطلاع می‌دهند.

وی با اشاره به اینکه در فصول گرم سال به طور متوسط ۱۰ تا ۱۵ درصد، تماس‌ها با اورژانس در استان‌های جنوبی به دلیل گرمازدگی است، گفت: استان‌های مسافرپذیر، مسافران و گردشگران بیشتر در معرض آسیب هستند.

خالدی با اشاره به اینکه کودکان، سالمندان و مبتلایان به بیماری‌های زمینه‌ای بیشتر در معرض خطر گرمازدگی هستند، افزود: گرمازدگی عبارت است از عارضه‌ای که معمولاً به دنبال کار و یا فعالیت بدنی سنگین در محیط‌های گرم و یا فضاهای بسته فاقد تهویه مناسب رخ می‌دهد.

سخنگوی اورژانس کشور با اشاره به اینکه گرمازدگی یکی از شایع‌ترین عوارض ناشی از قرار گرفتن فرد در برابر گرماست، خاطرنشان کرد: این عارضه با ضعف، بی‌حالی و خستگی شروع می‌شود و می‌تواند به شوک گرمایی و آسیب اندام‌های درونی بدن و یا حتی مرگ منتهی شود.

علائم گرمازدگی چیست؟

خالدی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه گرمازدگی چه علائمی دارد؟ گفت: در مراحل اولیه این عارضه احساس انقباض خفیف عضلانی و با بیشتر شدن این عارضه، فرد احساس ضعف، بی حالی و خستگی می‌کند و در ادامه این عارضه شدیدتر می‌شود.

وی ادامه داد: انقباض شدید عضلانی، پوست سرخ، داغ و خشک، افزایش ضربان قلب، افزایش سرعت تنفس و تشنج از علائم بعدی این عارضه است که می‌تواند با اختلال سطح هوشیاری، کما و مرگ همراه باشد.

در مواجهه با فردی که دچار گرمازدگی شده است، چه باید کرد؟

سخنگوی اورژانس کشور در پاسخ به سوال دیگر مبنی بر اینکه در مواجهه با فردی که دچار گرمازدگی شده است چه باید کرد، اظهار داشت: اصل اساسی کاهش تدریجی دمای بدن مصدوم است. یعنی باید مصدوم را به فضای سایه و با دمای خنک منتقل کرد.

خالدی تصریح کرد: بدن مصدوم را باید با اسفنج آغشته به آب، مرطوب کرد و چند کیسه پلاستیکی را با یخ پر کرد و این کیسه‌ها را در نواحی زیر بغل، کشاله ران و اطراف بدن مصدوم قرار داد.

وی با اشاره به اینکه پیشگیری بهتر از درمان است، گفت: برای پیشگیری از گرمازدگی از کار و فعالیت در محیط‌های گرم و بسته فاقد تهویه مناسب خودداری شود. همچنین لباس نخی خنگ و رنگ روشن به تن داشت.

خالدی در پایان تأکید کرد: مصرف مایعات را باید بالا برد و استفاده آب میوه و مایعاتی که حاوی املاح معدنی هستند را نباید فراموش کرد.

منبع: mehrnews-5544802

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام