به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، بر اساس این تصمیم دولت ایالات متحده میخواهد محدودیتهایی برای این شرکت ایجاد کند تا فروش تجهیزات آن به چین دشوار شود. اعلام این خبر باعث شد ارزش سهام ای اس ام ال سقوط کند.
ASML قبلاً هم قادر به ارسال پیشرفتهترین ابزار تولیدی خود به چین نبوده است، اما واشنگتن قصد دارد حتی فروش ماشین آلات و تجهیزات کمی قدیمیتر این شرکت را هم به چین محدود کند. سخنگوی ای اس ام ال مدعی شده که این شرکت از هرگونه تغییر خط مشی دولت در مورد خود بی اطلاع است.
در پی انتشار این اخبار، ارزش سهام ASML در ایالات متحده ۷.۲ درصد سقوط کرد. سایر سازندگان ماشین آلات و تجهیزات تولید تراشه نیز به همین علت با زیان اقتصادی مواجه شده اند. لم ریسرچ با کاهش ۳.۶ درصدی و اپلاید متریالز با کاهش ۲.۴ درصدی ارزش سهام خود مواجه بودهاند.
چین بعد از تایوان و کره جنوبی سومین بازار بزرگ برای شرکت ای اس ام ال است و در سال ۲۰۲۱ حدود ۱۶ درصد از کل فروش این شرکت مربوط به چین بوده است. ارزش این تجارت برای ای اس ام ال به ۲.۱ میلیارد یورو میرسد.
ASML تقریباً انحصار تولید سیستمهای لیتوگرافی را در اختیار دارد، ماشین آلاتی که وجود آنها برای سازندگان تراشه مانند اینتل تی اس ام سی و سامسونگ حیاتی است. سیستمهای لیتوگرافی صدها میلیون دلار هزینه دارند و از پرتوهای متمرکز نور برای ایجاد مدار تراشههای رایانهای استفاده میکنند.
منبع: mehrnews-5531958