hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > باقری کنی: تحریم و ترور دو رکن حقوق بشر آمریکایی است

باقری کنی: تحریم و ترور دو رکن حقوق بشر آمریکایی است

علی باقری معاون سیاسی وزارت امور خارجه امروز در چهارمین کنفرانس بین‌المللی حقوق بشر آمریکایی از منظر رهبر انقلاب اسلامی، در سخنانی در محل باغ موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس اظهار داشت: بزرگترین نقض حقوق بشر، سیاست‌زده کردن حقوق بشر است که آمریکا عامل اصلی آن است.

به گزارش خبرآنلاین، معاون سیاسی وزارت امور خارجه افزود:بر اساس منشور حقوق بشر در نظام جمهوری اسلامی ایران مردم برادران و خواهران ایرانی یا ایمانی و یا انسانی یکدیگرند.

باقری تاکید کرد: بر اساس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، انسان صرفنظر از ملیت، دین، مذهب، قوم، زبان و رنگ، موضوع اصلی و محوری حقوق بشر است.

معاون سیاسی وزارت امور خارجه در ادامه تاکید کرد :تنها چیزی که در حقوق بشر آمریکایی موضوعیت ندارد، حقوق انسانها و حقوق ملت‌ها است.

باقری افزود: مبنا و اساس حقوق بشر امریکایی، حقوق انسانها نیست، بلکه منافع باندهای قدرت و ثروت ملاک و معیار موضعگیری و قصاوت آنها در موضوع حقوق بشر است. به همین جهت کشتار مردم فلسطین و یمن و عراق و افغانستان که با سلاحهای مرگبار غربی‌ها انجام می‌شود، از نظر آنها، نقض حقوق بشر محسوب نمی‌شود.

معاون سیاسی وزارت امور خارجه صلح، ثبات و آرامش پایدار جهانی را در گرو معیار و مبنابودن حقوق انسانها در هر سیاست، تدبیر، رویکرد و اقدام ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی دانست و تاکید کرد: بنابراین، از آنجا که در سازوکارهای حکمرانی یکجانبه گرای آمریکا، حقوق انسانها هیچ شأن و جایگاهی ندارد، نظم تحمیلی کنونی که در قالب دیکتاتوری یکجانبه گرای آمریکا خودنمایی می‌کند، هیچگاه نخواهد توانست صلح، ثبات و آرامش پایدار جهانی را به ارمغان بیاورد.

باقری با تاکید براینکه از نظر جمهوری اسلامی ایران صیانت از حقوق انسانها صرفا یک موضوع حقوقی یا اجتماعی و یا نوعی از سبک زندگی نیست، محوریت حقوق انسان را زیرساخت نظام بین‌المللی عدالت‌محور، باثبات و پایدار ذکر کرد.

وی خاستگاه انقلاب اسلامی را انسان و حقوق انسان، پیروزی انقلاب اسلامی را در گرو محوریت مردم و حقوق مردم و تداوم انقلاب اسلامی را در گرو نهادینه شدن حقوق مردم در تاروپود حکمرانی جمهوری اسلامی و ترویج فرهنگ انقلاب اسلامی در جغرافیای منطقه و جهان دانست که مستلزم تبیین نقش و جایگاه مردم در سامانه حکمرانی دینی بوده که مردم‌سالاری اسلامی نماد اعلا و شاخص بارز آن است.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه در ادامه اظهار داشت: همان اندازه که حقوق بشر آمریکایی سیاست‌زده و سیاست پایه است، سیاست‌های جمهوری اسلامی انسان محور و مردم پایه است. در این چارچوب سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران بر مبنای مفاد صریح قانون اساسی و رهنمودهای امامین انقلاب اسلامی، مبتنی بر صیانت از حقوق مردم و پاسداری از حقوق انسانها است. بنابراین همانطور که حقوق بشر آمریکایی‌ها سیاسی است، سیاست خارجی جمهوری اسلامی مبتنی بر حقوق بشر است.

باقری اساس اختلاف و مواجهه آمریکا با ایران را پایداری نظام اسلامی در صیانت حداکثری از حقوق مردم دانست و افزود: در دروه پیش از انقلاب اسلامی، مزدوران آمریکا در ایران هیچ خط قرمزی در برابر آمریکا نداشتند و لذا حاضر شدند ننگ کاپیتولاسیون را بپذیرند و بنا به اراده آمریکا حتی نسبت به تمامیت ارضی ایران نیز تساهل و تسامح کنند، اما ایران اسلامی در هیچ زمانی و در هیچ موضوعی، کوچکترین تسامحی در قبال حقوق مردم در برابر آمریکا از خود نشان نداد.

معاون سیاسی وزارت امور خارجه "تحریم" و "تروریسم" که دو لبه تیغ سیاست‌های تجاوزکارانه آمریکا در قبال ملت‌های مستقل است را عامل نقض فراگیر و بدون استثنای حقوق انسانها و بعنوان دو ویژگی جدایی‌ناپذیر حقوق بشر آمریکایی ارزیابی کرد.

وی تاکید کرد: رژیم آمریکا با "تحریم" و "تروریسم" مردمی را هدف قرار داده و مجازات می‌کند که در هیچ دادگاهی جرمشان ثابت نشده‌است. در منطق حقوق بشر آمریکایی، هیچ انسانی در هیچ شرایطی حرمت و هویت ندارد و تنها چیزی که در حقوق بشر امریکایی اصالت دارد منافع باندهای قدرت و ثروت است.

باقری در ادامه افزود: سرشت زیاده‌خواهی و ماهیت خودبرتربینی آمریکایی‌ها، هیچ حد و مرزی برای حقوق ملت‌های مستقل قائل نیست و به همین جهت با قاطعیت می‌توان ادعا کرد که در جهان امروز هیچ ملتی نیست که طعم تلخ حقوق بشر آمریکایی را نچشیده باشد.

وی زیرپا گذاشتن حقوق ملت‌های مستقل را جزء لاینفک سیاست خارجی آمریکا دانست و به همین جهت مقابله با یکجانبه گرایی را جهاد مقدس برای اعتلای حقوق انسانها در گستره گیتی ارزیابی کرد.

معاون سیاسی وزارت امور خارجه در ادامه تصریح کرد: تدوین منشور حقوق ملت‌ها باید به دستورکار با اولویت قدرت‌های نوظهوری تبدیل شود که پیشقراول و سردمدار چندجانبه گرایی هستند.

وی فلسطین را دایره المعارف حقوق بشر آمریکای دانست و افزود: در حالی که طبق همه قواعد و مقررات بین‌المللی اقلام بشردوستانه در هیچ شرایطی قابل تحریم نیست، اما در حقوق بشر آمریکایی تحریم غذا و دارو ممنوع نیست.

باقری وضعیت رقت بار کودکان معصوم مبتلا به بیماری پروانه‌ای در ایران، را نماد حقوق بشر آمریکایی معرفی کرد.

معاون سیاسی وزارت امور خارجه تاکید کرد: یکجانبه گرایی آمریکا درگیر یک پارادوکس هویتی و وجودی است، چراکه از یکسو نقض حقوق ملت لازمه سلطه و سیطره آمریکا است و از سوی دیگر زیرپا گذاشتن حقوق ملت‌ها مانند موریانه زیرساخت یکجانبه گرایی را در میان ملت‌ها از بین می‌برد.

باقری از مؤلفه های اصلی و محوری مکتب شهید سلیمانی که در گفتمان و جریان مقاومت متبلور است را صیانت از حقوق انسانها و ملتها ذکر کرد.

311311

کد خبر 1647693

منبع: khabaronline-1647693

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو