روز جهانی پاستا (World Pasta Day) از سال ۱۹۹۸ به بعد، هر سال در روز بيست و پنجم اکتبر برابر با سوم یا چهارم آبان ماه در ۷۰ کشور جشن گرفته می شود. اما پاستا چه خواص و طبعی دارد؟
فهرست مطالب
تاریخ روز جهانی پاستا درتقویم 1403
جمعه 4 آبان 1403، 21 ربیع الثانی 1446 و 25 اکتبر 2024 روز جهانی پاستا است.
پاستا
تاریخچه پاستا
در مورد تاریخچه پاستا روایتها مختلف است. چینیها میگویند که مارکوپولو در سفر به چین، از آنها طرز تهیه این غذا را یاد گرفته و به ایتالیا منتقل کرده است. اما ایتالیاییها میگویند که پیش از مارکوپولو در ایتالیا پاستا مصرف میکردند.
هرچند پاستا جزو رژیم غذایی مردم منطقه مدیترانه و ایتالیا به حساب میآید، اما دیگر کمتر جایی است که پای این خوردنی خوش خوراک و ارزان به آنجا باز نشده باشد. با این حال اما پاستا و به طور کلی غذا یکی از جاذبههای توریستی ایتالیاست و بهانه سفر هزاران گردشگر.
تاریخچه پاستا در ایران
پاستا در دهههای ۴۰ و ۵۰ خودش را به ایران رساند و با نام ماکارونی مثل برنج دم شد. تا اواسط دهه ۷۰ رستوران ایتالیایی به تعداد انگشتان یک دست هم نبود. رستورانهایی که اغلب تنها نام ایتالیایی را با خود داشتند، نه طعم و پخت را.
برخی نکات درباره پاستا و علاقهمندان آن
- سالانه هر ایتالیایی حدود ۲۲ کیلوگرم پاستا میخورد. این در حالی است که این رقم در بین آمریکاییها به ازای هر فرد ۹ کیلوگرم در سال است.
- محبوبترین نوع پاستا، ماکارونی، پنه و اسپاگتی است.
- دستکم ۳۵۰ نوع پاستا وجود دارد.
- ایتالیا سالانه ۳.۳ میلیون تن پاستا تولید میکند.
- روز جهانی پاستا نخستین بار در ۲۵ اکتبر (۳ آبان) ۱۹۹۵ در رم، پایتخت ایتالیا در کنگره جهانی پاستا جشن گرفته شد.رستورانها در سراسر جهان در این روز، یک هفته را به برگزاری جشنواره «آل دنته» برای آگاهی بخشی درباره این روز اختصاص میدهند.
- روز جهانی پاستا تنها یک جشن سالانه درباره پاستا نیست بلکه درباره مصرف کنندگان این محصول نیز است.
۱۱ حقیقت جالب در مورد پاستا که احتمالا نمیدانستید!
- پاستا در ایتالیا اختراع شده، اما اولین گزارشات ثبت شده از مردمی که پاستا میخوردند نشان میدهد که پاستا در حدود ۵۰۰۰ سال پیش از میلاد مسیح از چین آمده است.
- سس گوجه بعدا به پاستا افزوده شد
- بیش از ۶۰۰ شکل مختلف از پاستا در سراسر جهان وجود دارد.
- توماس جفرسون، سومین رئیس جمهور ایالات متحده، اولین کسی بود که قبل از سال ۱۷۸۹ پاستا را به آمریکا معرفی کرد.
- ایتالیا کشوری است که بیشترین پاستای جهان را مصرف میکند.
- سازمان بین المللی پاستا ادعا میکند که اگر ایتالیاییها مقدار متوسط سالیانه پاستا را در شکل اسپاگتی (بهجای فرمهای دیگر پاستا) بخورند، آنها سالیانه حدود ۶۰۰ میلیون کیلومتر اسپاگتی میخورند، این مقدار از رشتهها برای پوشاندن کره زمین به اندازه ۱۵۰۰۰ بار است.
- یک نظرسنجی در روز جهانی پاستا در سال ۲۰۱۳ نشان داد که سه نوع پاستا مورد علاقه آمریکاییها، به ترتیب اسپاگتی، پنه و روتینی است.
- کلمه “پاستا” در واقع یونانی و لاتین است و عینا به معنای “فرنی جو” در یونان و “کیک خمیر شیرین” در لاتین است. با این حال در ایتالیا، این کلمه به معنای”چسبیدن ” است و دلیل آن روش ساخت پاستاست، که عمدتا با مخلوط کردن آب و آرد همراه با مواد تشکیل دهنده دیگر مانند تخممرغ و روغن زیتون به دست میآید.
- و دیگر حقیقت جالب در مورد پاستا اینست که خوردن پاستا شما را خوشحالتر میکند! این حقیقت دارد، کربوهیدراتهای موجود در پاستا باعث افزایش تولید سرتونین در بدن میشود. دانشمندان معتقدند ترشح مادهای به نام سرتونین در بدن موجب احساس شادی در افراد میشود.
- همه انواع پاستا را نمیتوان با همه سسها تهیه کرد. پاستا مسطح مانند فتوچینی و لینگوین بهتر است با سسهای کرمی تهیه شوند. از طرفی سس گوجهفرنگی غلیظ و سفت باید به پاستای کوچک لولهای یا مارپیچ شکل، مثل روتینی اضافه شود.
- آخرین حقیقت جالب در مورد پاستا اینست که پاستا بخشی از یک کلاهبرداری تلویزیونی در برنامهای در “روز شوخی” (روز اول آوریل است که در این روز مردم باهم شوخی میکنند) بود. در یک آوریل سال ۱۹۵۷ بی بی مستندی منتشر کرد که ادعا میکرد اسپاگتی بر روی درختان رشد میکند. این یک کلاهبرداری از میلیونها تماشاگر ساده بریتانیایی بود که فیلمی جعلی از برداشت رشتهها از درختان اسپاگتی توسط زنان در سوئیس را نشان میداد.