در حالیکه در دوره مدیریت شهری جدید عملیات مختلف عمرانی به خصوص در محور چهارباغ تمامشدنی نیست، امروز ریشه بیرون زده از خاکِ درختان که حالا قربانی صفویسازی چهارباغ شده اند، خودنمایی میکنند.
بابک سپهریان- عضو هیئتعلمی دانشگاه آزاد اسلامی در این خصوص به ایسنا، میگوید: در مورد برخی گیاهان، با انجام عملیاتی که در بافت پارانشیم آنها انجام میشود، می توان مشکل قرار گرفتن ریشه در معرض هوا را برطرف و از ایجاد تنش در گیاه جلوگیری کرد.
وی میافزاید: از سویی در مورد دستهای دیگر از گیاهان، خارج شدن ریشه چندساله از خاک و در معرض هوا قرار گرفتن آن موجب آسیب به درخت میشود که در مورد گیاهان و درختان چندساله باید با حساسیت بیشتری تصمیمگیری کرد.
این استاد دانشگاه اظهار میکند: در برخی گیاهان اگر ریشه در مجاورت هوا قرار گیرد، این اتفاق موجب فرسودگی بافت شده و اگر از ریشه حفاظت نشود سبب آسیب و تنش به گیاه و حتی عاملی برای خشکی آن میشود.
سپهریان با تأکید بر اینکه این موضوع بسته به جنس گیاه و محیط آن متفاوت است، خاطرنشان میکند: چنار جزء درختانی است که به آب فراوان و خاک مناسب نیاز دارد که خاک حتماً باید به طور کامل روی ریشه را بپوشاند.
این عضو هیئتعلمی دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص اجرای عملیات عمرانی در مجاورت درختان، تصریح میکند: به طور قطع شیرابه سیمان به گیاهان آسیب میزند و این موضوع در درازمدت بر روی گیاه مشخص خواهد شد. سیمانکاری در مجاورت درختان به خصوص درختان چهارباغ که قدمت دارند، قطعاً مضر است.
شیرابه سیمانکاری، بلای جان درختان چهارباغ
درختان چهارباغ که بخشی از هویت تاریخی اصفهان هستند در دوران مختلف مدیریت شهری گاه مورد بیمهری قرار گرفته و براثر شرایط نامناسب زیستی و طرحهای عمرانی دچار آسیب شده اند.
بیشتر بخوانید
امتیاز: 0
(از 0 رأی )
نظرهای دیگران