hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > خبرها > طراحی و ساخت کپسول سرنشین‌دار در دستور کار پژوهشگاه هوافضا

طراحی و ساخت کپسول سرنشین‌دار در دستور کار پژوهشگاه هوافضا

رئیس پژوهشگاه هوا فضا از طراحی آزمایشگاه فضایی در این پژوهشگاه خبر داد و گفت: علاوه بر آن ساخت کپسول مقیاس کوچک سرنشین‌دار را در دستور کار داریم.


به گزارش ایسنا، دکتر فتح‌الله امی امروز در همایش اکتشاف در عمق فضا با اشاره به حضور "موسی بایف"، اولین فضانورد مسلمان افزود: وی به مدت یک سال در فضا بوده و قرآن را به همراه خود داشته و در حادثه‌ای که در فضا در خارج از کپسول برای وی ایجاد شده بود، معجزه قرآن را دیده است.
وی نام‌گذاری هفته جهانی فضا را از افتخارات جمهوری اسلامی ایران دانست و یادآور شد: از سوی آمریکا و روسیه و همچینن ایران پیشنهاداتی در حوزه فضا در سازمان ملل ارائه شد که با پیشنهاد ایران مبنی بر نامگذاری هفته جهانی فضا موافقت صورت گرفت.
امی به سابقه راه‌اندازی پژوهشگاه هوا فضا اشاره کرد و با بیان این‌که در یک دوره سه سال این پژوهشگاه از وزارت علوم جدا شد، خاطر نشان کرد: در سال ۹۳ که ریاست این پژوهشگاه را بر عهده گرفتم، این پژوهشگاه از نظر ریالی و ارزی خالی بود.
رئیس پژوهشگاه هوا فضا تدوین سند جامع هوا و فضا و تدوین راهبردهای این سند را از اولین اقدامات در این پژوهشگاه ذکر کرد و یادآور شد: بر اساس این سند سالی دو پرتاب پیش‌بینی شده بود، ولی در حال حاضر این پروژه‌ها به دلیل کمبود اعتبارات و همچنین تایید کردن پرتاب‌ها از سوی شورای عالی امنیت، بر زمین مانده است.
امی، هزینه هر پرتاب را ۲۰ میلیارد تومان ذکر کرد و یادآور شد: در حال حاضر ۶ پروژه ما متوقف مانده و از سوی دیگر جلسات شورای عالی فضایی نیز برگزار نشده است و از وزیر علوم درخواست می‌کنیم در زمینه برگزاری این جلسات با رئیس‌جمهور مذاکراتی داشته باشد.
رئیس پژوهشگاه هوا به بیان عملکرد این پژوهشگاه اشاره و تصریح کرد: در حال حاضر ۲۳۹ طرح این پژوهشگاه به پایان رسیده است و از سوی دیگر شاهد بودیم که خزانه‌داری آمریکا این پژوهشگاه را تحریم کرده که این امر نشان‌دهنده عملکرد مثبت ما در حوزه هوا و فضا بوده است.
امی با تاکید بر اینکه در ۲۰ سال آینده بدون فناوری‌های فضایی نمی‌توانیم زندگی کنیم، خاطر نشان کرد: به عنوان مثال عملکردهای موبایل‌ها مدیون ماهواره‌هایی است که پرتاب می‌شود.
وی با اشاره به کاربردهای فناوری‌های فضایی در پایش‌های کشور، اظهار کرد: کشور توانمندی‌های لازم را دارد تا با استفاده از فناوری‌های فضایی بسیاری از مشکلات دولت را حل کند. به عنوان مثال در برآورد خسارات ناشی از سیل تحقیقات میدانی مساحت زیادی را مطرح کرده بود، ولی پایش‌های فضایی ما نشان داد که این خسارات به میزان اعلام شده نبودند.
رئیس پژوهشگاه هوا فضا با تاکید بر این که بر اساس عملکرد ما این پژوهشگاه جزو ۵ پژوهشگاه برتر ملی و ۲۰ پژوهشگاه برتر جهانی قرار گرفته است، یادآور شد: ایران در حوزه هوا فضا در خاورمیانه رتبه اول را داشته و در دنیا در جایگاه ۱۳ قرار دارد.
وی همچنین به طرح‌های در دست اجرای این پژوهشگاه اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۱۱ طرح بین‌المللی در دستور کار اجرای این پژوهشگاه قرار دارد، علاوه بر آن ما طراحی و ساخت کاوشگر سی ۵ را در دستور کار داریم.
وی کاوشگر سی ۵ را آزمایشگاه فضایی دانست که به سفارش سازمان فضایی اجرایی شده است و ادامه دارد: کپسول مقیاس کوچک سرنشین‌دار در دستور کار ما قرار دارد.
امی، طراحی و ساخت ماهواره‌های کیوبست  ۱۰۰ با قابلیت پایش زباله‌های فضایی را از دیگر پروژه‌های پژوهشگاه ذکر کرد و ادامه داد: در حال حاضر دو هزار ماهواره در مدار زمین قرار دارد که برخی از آنها از کار افتاده که به زباله‌های فضایی تبدیل خواهند شد؛ این ماهواره‌ها قابلیت پایش زباله‌های فضایی را دارد.
وی با اشاره به فعالیت‌های این پژوهشگاه در حوزه هوا با تاکید بر این که در سند هوایی کشور طراحی و ساخت هواپیمای دو تا ۱۹ نفره تا سال ۱۴۰۴ تاکید شده است، گفت: در حال حاضر طراحی و ساخت هواپیمای ۸ نفره را شروع کرده‌ایم.
عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس، طرح ملی ایجاد سامانه پشتیبان در حوزه پایش گرد و غبار را از دیگر طرح‌های این پژوهشگاه نام برد و تصریح کرد: در حال حاضر ۸ کلانشهر کشور شامل اراک، اصفهان، شیراز، مشهد، تبریز، تهران و اهواز با آلودگی‌های هوا مواجه هستند که این طرح در این راستا اجرایی خواهد شد.
وی همچنین با تاکید بر این که در آینده پهپادها تمام کشور را احاطه خواهند کرد، خاطر نشان کرد: بر این اساس ما تدوین قانون ملی پهپادهای غیرنظامی را در دستور کار خود قرار دادیم.
امی همچنین اضافه کرد: در حال حاضر ۸۰ درصد فارغ‌التحصیلان این رشته‌ها مشغول به فعالیت هستند و این شرایط در هیچ یک از رشته‌ها وجود ندارد.
امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد