حجامت چیست؟
حجامت ( به انگلیسی Cupping) ، کوزهاندازی تر یا بادکش درمانی (به انگلیسی: Cupping therapy) یکی از زیرمجموعههای پزشکی جایگزین است که برگرفته از روش قدیمیتر کوزهاندازی تر در طب سنتی چین است. این روش با انجام مکش یا گرم کردن و ایجاد نوعی خلأ با کمک وسیلهای که مانند کاسه است، بر روی نقاط خاصی از پوست بدن اعمال میشود.
حجامت توسط وسایل کاملا بهداشتی و یک بار مصرف انجام میشود. به وسیله لیوان مخصوص، بادکش کرده و سپس با تیغ جراحی خراش سطحی داده و مجدد بادکش کرده و خون میگیرند. در قدیم بوسیله دهان و از طریق شاخ گاو مکش میکردند. امروزه حجامت دارای مجوز است و انجام آن منع قانونی ندارد.
تاریخچه حجامت
در دوران یونان باستان، بقراط (حدود ۴۰۰ سال قبل از میلاد)، از بادکش برای بیماریهای داخلی و مشکلات ساختاری استفاده کردهاست. این روش که ادعا میشود توسط پیامبر اکرم محمد مصطفی بسیار توصیه شده، توسط مسلمانان توسعه داده شده و جزئیات بیشتری به آن افزوده شدهاست. اولین گزارشهای استفاده از بادکش در چین باستان به دوران جی هونگ گیاهشناس و کیمیاگر تائویست بازمیگردد (۲۸۱ تا ۳۴۱ قبل از میلاد). بادکش همچنین در کتاب ابن میمون در مورد سلامتی آمدهاست و از آن در جوامع یهودی اروپای شرقی استفاده شدهاست.در اوایل قرن بیستم، ویلیام آسلر، پزشک کانادایی آن را برای درمان سینه پهلو تجویز کردهاست.بادکش درمانی از دهه ۱۹۵۰ میلادی در بیمارستانهای چین تحت عنوان طب سنتی چینی استفاده میشود.
استفاده از حیوانات برای ایجاد اثر مَکِشی روی پوست جزو اولین روشهای ابداعی بشر در امر درمان است. سادهترین کاربرد آن مکش چرک یا سم و نیش حیوانات بودهاست. شواهد این نوع کاپینگ در تمامی نقاط جهان یافت شدهاست. اما قدیمیترین شواهد مستند مبتنی بر استفاده از کاپینگ در پزشکی به مصر باستان (۱۵۰۰ قبل میلاد) بازمیگردد. پس از آن شواهد این روش درمانی در نوشتههای چینی در هزار سال قبل از میلاد یافت شدهاست. کاپینگ به عنوان بخشی از طب سنتی چین و در قلمرو طب سوزنی امروزه نیز کاربرد دارد. در قرن هفتم قبل از میلاد در لوحههای خط میخی یافت شده از امپراتوری آشور نیز از کاپینگ یاد شدهاست و پس از آن بقراط در قرن پنجم قبل از میلاد از این روش درمانی نام بردهاست.
هدف از حجامت چیست؟
مهم ترین کاری که با حجامت انجام می شود این که از موضع مورد نظر خلط ناشی از خون و صفرا را خارج می کنیم. این عمل باعث پاکسازی موضع می شود و بر خلاف باور عامه مردم باعث خروج مواد مغذی بدن نمی شود.حجامت، بدن را سبک می کند و بر خلاف خون دادن، قوت بدن را نمی گیرد، اما موضع حجامت تا زمان التیام کمی ضعیف می شود.
وقتی لیوان حجامت روی پوست قرار می گیرد، مقداری کشش روی پوست ایجاد می کند و در اثر آن عوامل دفاعی ساکن در دیواره عروق و اعضا را فعال کرده و باعث می شود این عوامل، دفاع خونی را چند برابر کنند و به تقویت سیستم ایمنی عضو مورد نظر و سپس کل بدن کمک کنند.
همه افراد میتوانند "حجامت" کنند؟
خواص حجامت + فواید، مضرات و عوارض بادکش درمانی
روشهای انجام حجامت
انواع روشهای بادکش درمانی، میتواند بر اساس نوع روش استفاده شده به چهار دستهبندی تقسیم شود. اولین دستهبندی بر اساس «نوع تکنیک» استفاده شدهاست و شامل روشهای بادکش درمانی بهصورت خشک، مرطوب، ماساژ و سریع است. در دستهبندی دوم، میتوان روشهای بادکش درمانی را بر اساس شدت خلأ ایجاد شده تقسیم کرد که در این صورت عبارت خواهد بود از روشهای بادکش درمانی سبک، متوسط و شدید. دستهبندی سوم بر اساس «روش مکش هوا است» که میتواند بهصورتهای با کمک آتش، بهصورت دستی و با کم الکتریسیته انجام شود. در دستهبندی چهارم و آخر نیر، روشهای بادکش درمانی براساس «مواد موجود در داخل فنجان» تقسیم میشوند که عبارتاند از: بادکش درمانی گیاهی، آبی، با کمک ازون، فتیلهای، سوزنی و مغناطیسی.
1-بادکش درمانی مرطوب (حجامت مرطوب)
2-بادکش درمانی خشک (حجامت خشک)
در انجام بادکش درمانی خشک، از یک فنجان گرم شده استفاده میشود که روی پوست نواحی پشت، سینه، شکمی و باسن فرد گذاشته میشود. با سرد شدن هوای داخل فنجان، یک خلأ نسبی ایجاد میشود. فنجانهای از جنس بامبو و دیگر مواد مناسب، معمولاً مواردی هستند که از آنها بهعنوان جایگزین فنجانهای شیشهای استفاده میشود.
3-بادکش درمانی آتشی
بادکش درمانی با کمک آتش شامل استفاده از یک گلوله پنبهای آغشته به الکل تقریباً خالص است. الکل اضافی موجود در پنبه آغشته به الکل با فشار دادن خارج میشود و بعد با مشتعل کردن پنبه با کمک کبریت یا فندک پنبه مشتعل را برای مدت کوتاهی در داخل فنجانی که روی پوست فرد قرار دارد، میگذارند و سپس بهسرعت پنبه را خارج میکنند. آتش موجب مصرف شدن اکسیژن داخل فنجان میکند و در نتیجه موجب ایجاد یک فشار منفی در داخل فنجان میشود. فشار منفی ایجاد شده در داخل فنجان، منجر به کشیده شدن پوست به سمت خود میشود. در محل قرارگیری فنجانها ممکن است حلقههای تیره رنگی ایجاد شود که علت آنها پارگی مویرگهای زیرپوست است. موارد ثبت شدهای از سوختگی پوست در اثر این روش وجود دارد.
فواید حجامت
- تحریک سیستم ایمنی بدن و تکثیر سلول های دفاعی
- تنظیم کننده سیستم انعقادی بدن
- افزایش ایجاد لنف در سیستم لنفاوی بدن
- کاهش خواب رفتگی دست و پا
- از بین برنده جوش ها و لک های صورت
- رفع چربی، قند و اوره خون و فشار خون
- از بین برنده بیماری های پوستی و خارش بدن
- بهبود اکسیژن رسانی به قلب و ریه
- تصفیه خون
- موثر بر بیماری های تناسلی
- تعدیل فعالیت غددهای داخلی بدن
- بهبود نسبی آلرژی
- افزایش ترشح سروتونین که در کاهش افسردگی و اختلالات عصبی نقش محوری دارد.
- افزایش هوش و حافظه اطفال و بزرگان
- کم کردن دردهای عادت ماهیانه
- تسکین سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا
حجامت در درمان بیمارهای زیر موثر است :
- چربی خون بالا
- دیابت غیر وابسته به انسولین
- دردهای عضلانی
- سردردهای عصبی و میگرنی
- بیماریهای پوستی
- پسوریازیس
- آلرژی های دارویی یا غذایی یا فصلی
- اعتیاد به مواد مخدر
- بیماریهای انسدادی عروق کرونر
- عوارض بعد از یائسگی (منوپوز)
- دردهای قاعدگی در زنان و دوشیزگان (دیسمونوره)
- بیماریهای عفونی ، هورمونی و غدد
عوارض حجامت
- خونریزی و عوارض ناشی از آن (بیماریهای قلبی عروقی در افراد مستعد و…) و ایجاد یا تشدید کم خونی در صورت ایجاد خراشهای پوستی بیش از حد مجاز
- اسکار یا اثر زخم در روی بدن در صورت ایجاد شکافهایهای خطی توسط تیغ (در حجامت سوزنی (ایجاد زخم با نوک تیغ حجامت) جای زخم کوچک بوده و پس از مدتی اثر آن ناپدید میشود)
- افزایش ریسک بروز لختههای خونی، (سکته مغزی در پی حجامت در گردن[۳۸]) به همین دلیل متخصصان حجامت توصیه میکنند بعد انجام حجامت شخص دراز نکشد و حداقل ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی همچون دویدن انجام دهد تا احتمال بروز لخته کاهش یابد. (در منابع طب سنتی هم انجام حجامت در گودی پشت گردن به شدت منع شده و خطر دیوانگی برای آن ذکر شدهاست)
- هموفیلی اکتسابی
- ممکن است با پاره کردن مویرگها در لایه زیرین پوست موجب بروز اختلال و نارسایی در انعقاد خون موسوم به پورپورا شود.
- هموفیلی اکتسابی
- افزایش ریسک بروز لختههای خونی و سکته مغزی در اثر حجامت در گردن
- اسکار یا اثر زخم در روی بدن در صورت ایجاد شکافهایهای خطی توسط تیغ
- خونریزی و عوارض ناشی از آن (بیماریهای قلبی عروقی در افراد مستعد و…) و ایجاد یا تشدید کمخونی در صورت ایجاد خراشها پوستی بیش از حد مجاز
- احتمال پاره شدن مویرگها در لایه زیرین پوست و بروز اختلال و نارسایی در انعقاد خون موسوم به پورپورا
- سر درد
- خستگی
- سرگیجه
- غش
- تهوع
- بیخوابی
زمان حجامت
فصل بهار بهترین فصل برای حجامت کردن و مکش خونهای مضر در بدن انسان است. در این فصل، مواد زائد و سمی موجود در خون افراد افزایش مییابد که برای دفع آن بهترین و کاملترین راه، حجامت کردن است. اردیبهشت ماه شروع این شیوه درمانی است که افراد با بهرهگیری از آن بهتر درمان پیدا میکنند. این زمان تا پایان خردادماه میتواند ادامه یابد. یکشنبه و پنجشنبه بهترین و چهارشنبه و جمعه بدترین زمان برای حجامت در نظر گرفته شدند.
راهنمای تقویم حجامت
به طور کلی اگر بخواهیم مشخص کنیم که چه روزهایی برای حجامت خوب است باید گفت که روزهای مناسب حجامت شامل روزهای ۱۲ تا ۱۵، روزهای ۱۷،۱۹،۲۱ و پنجشنبه آخر هر ماه قمری میشود. روزهای خاص و ویژه برای حجامت شامل ۱. روزهای ۷ و ۱۴ ماه رومی حزیران که بنابر بعضی تقویم ها، مطابق ۳۰ خرداد و ۶ تیر و بنابر برخی تقویم ها، مصادف با ۲۹ خرداد و ۵ تیر است. ۲. اولین سه شنبه ماه رومی آذار (۲۴ اسفند ماه) و ۳. روزهای سه شنبه ای که مصادف با ۱۷، ۱۹ یا ۲۱ ماه قمری می شود. در صورت تداخل روزهای مناسب و نامناسب بهتر است حجامت به موارد ضروری محدود شود. روزهای نامناسب برای حجامت شامل ۱. روزهای جمعه ۲. روزهای چهارشنبه ۳. ماه مبارک رمضان و ۴. ماه رومی کانون اول (از ۲۳ آذر تا ۲۳ دی) می شود. تمام موارد ذکر شده در تهیه و تدوین تقویم حجامت ۱۴۰۱ زیر رعایت شده و با مشاهده آن میتوانید بهترین روز هفته برای حجامت را انتخاب کنید.
توصیه های قبل و بعد از حجامت:
قبل از حجامت
- یک روز قبل از حجامت دوش آب گرم بگیرید، بهتر است ۱۲ ساعت قبل از انجام حجامت باشد.
- در صورت داشتن هر نوع بیماری حتماً پزشکتان را مطلع کرده و تمامی داروهایی که مصرف می کنید را کامل و با ذکر جزئیات به پزشکتان بگویید.
- از ۱۲ ساعت قبل از حجامت از کشیدن سیگار و قلیان و هر نوع ماده مخدر و همچنین نوشیدن الکل جداً خود داری کنید.
- توصیه شده ۲۴ ساعت قبل از حجامت نزدیکی یا مقاربت جنسی نداشته باشید.
- حرکت تند مانند دویدن و یا ورزش کردن تا ۱۲ ساعت قبل از حجامت ممنوع می باشد.
- بهترین زمان برای انجام حجامت از صبح تا ظهر می باشد
- دو ساعت قبل از حجامت، غذایی با طبع گرم میل کنید (کمی نان، عسل، ارده و شیره) انرژی لازم برای انجام حجامت در بدن باقی بماند.
- طی سه روز قبل از حجامت پر خوری نکنید و از غذاهای سودا زا مانند کله پاچه، سوسیس و کالباس و … پرهیز کنید.
- حجامت درماه مبارک رمضان ۲ ساعت پس از افطار توصیه شده.
بعد از حجامت
- پس از انجام حجامت ۲۰ دقیقه استراحت کنید و از رانندگی بخصوص با موتور سیکلت جداً خودداری کنید.
- تا ۱۲ ساعت بعد از انجام حجامت سیگار و قلیان نکشید.
- اگر جای زخم حجامت پس از ۲۴ ساعت خارش داشت، حتماً با پزشک مشورت کنید.
- تا ۲۴ ساعت پس از حجامت حمام نروید.
- پس از انجام حجامت پر خوری نکنید.
- تا ۲۴ ساعت از خوردن غذاهی خیلی شور، ترش و شیرین پرهیز کنید.
- پس از حجامت تا ۵ ساعت نخوابید (بهتر است از ساعت ۶ عصر به بعد حجامت انجام ندهید، مگر به تشخیص پزشک)
تغذیه قبل و بعد از حجامت
تغذیه قبل از حجامت
از خوردن مواد غذایی سرخ شده، انواع فست فود، ماهی، تخم مرغ، دوغ، پنیر و ماست، ماکارونی، برنج، تن ماهی، مرغ، گوشت گاو و گوساله، قهوه، چای، نسکافه تا ۱۲ ساعت قبل از انجام حجامت پرهیز کنید.
یک ساعت قبل از انجام حجامت یک لیوان آب انار شیرین و یا یک لیوان شربت سرکه انگبین میل شود.
تغذیه بعد از حجامت
خوردن غذاهایی با طبع گرم مانند شیره انگور یا توت و خرما، عسل، خرما همراه با غذای سبک و پر انرژی توصیه می شود.
خوردن انار، انگور و سیب یک ساعت بعد از حجامت می تواند تاثیر حجامت را در بدن بیشتر کند.
شرایط حجامت
افراد برای حجامت کردن باید موارد و قوانینی را رعایت کنند. سه روز قبل از حجامت کردن توصیه میشود که از میل کردن غذاهای سنگین پرهیز کنید و به جای آن از انواع سوپها و سبزیجات در وعدههای غذایی خود بهره مند شوید. مصرف آب انار در این سه روز به دفع خونهای آلوده بدن کمک میکند. زمان انجام حجامت ۲۰ دقیقه است که در طی ۳ الی ۵ دقیقه مکش خون به میزان ۵۰ الی ۷۰ سی سی انجام میشود. لازم به ذکر است که مواضع مورد نظر در حجامت باید ضدعفونی شوند.
آداب حجامت
براساس آنچه در کتب طب اسلامی نوشته شده است آداب حجامت به شرح زیر است:
- قبل از شروع حجامت حتماً آیه الکرسی بخوانید.
- حجامت رو به قبله و به صورت چهار زانو انجام شود.
- حجامت کننده و حجامت شونده با وضو باشند و حجامت را با نام خداوند آغاز کنند.
- امام علی بن موسی الرضا (ع) دعایی مخصوص حجامت تلاوت می کردند که توصیه می شود .
- به هنگام حجامت صلوات ذکر کنید.
چه کسانی نباید حجامت کنند؟
- نوزادان ازبدوتولد تا چهارماهگی
- خانم ها در دوران قاعدگی و عادت ماهیانه
- افرادی که دچار مشکل کمبود پلاکت خون هستند
- کسانی که با روش های طب اسلامی وطب سنتی دچارغلبه شدید بلغم هستند
- زنان باردارتا ماه چهارم بارداری
- مبتلایان به فشارخون مقطعی بالا
- افرادی که از داروهای رقیق کننده خون استفاده میکنند
- افرادی که بیماری خاصی دارند (مانند سرطان، نارسایی عضو، هموفیلی، ورم، اختلالات خونی و برخی از انواع بیماریهای قلبی)
انواع حجامت:
حجامت سر
محل حجامت: در بالای سر
خواص حجامت: ریزش مو، تقویت بینایی و کمک به بهبود بیماری های عصبی
حجامت عام
محل حجامت: بین دو کتف
خواص حجامت: تصفیه خون، بهبود آسم و تنگی نفس، طپش قلب، بهبود اختلالات گوارشی، کاهش دردهای دوران پریود، سر درد و میگرن
حجامت گوش
محل حجامت: پشت گوش
خواص حجامت: تقویت چشم، کمک به شنوایی، سردرد و میگرن، تقویت حافظه، جلوگیری از سفید شدن مو
حجامت زیر چانه (حجامت تحت الذقن)
محل حجامت: ریز چانه
خواص حجامت: روشن کردن رنگ صورت، کمک به بهبود بیماری های دهان و دندان، تقویت لثه
حجامت نقره
محل حجامت: در گودی پشت گردن
خواص حجامت: در بزرگ سالان احتمال فراموشی و کند ذهنی، میتواند باعث فراموشی کامل در افرادی که از مشکلات عصبی فراوان رنج می برند باشد.
حجامت کتف ها (حجامت اخدعین)
محل حجامت: دو طرف پشت کتف ها (روی استخوان اسکاپولا)
خواص حجامت: کمک به رفع سنگینی سر، باز کردن رنگ چهره، کمک به بهبود درد دست ها
حجامت کمر یا حجامت ساکرال
محل حجامت: گودی کمر
خواص حجامت: بهبود درد و اسپاسم و کمک به رفع جوش و دمل در ناحیه کمر و باسن، بهبود دردهای دوران قائدگی، تقویت تخمدان و رحم
حجامت باسن (حجامت سرین)
محل حجامت: پایین کمر رو روی باسن
خواص حجامت: بهبود سیاتیک، تسکین درد کمر و دنبالچه، بهبود جوش های روی باسن و پشت ران
حجامت مقعد
محل حجامت: اطراف ناحیه مقعد
خواص حجامت: بهبود بواسیر و هموروئید، کمک به درمان دردهای قائدگی و بی نظمی پریود، تقویت معده و روده، دفع سردی داخلی
حجامت روی ران
محل حجامت: بالا و روی ران
خواص حجامت: بهبود درد زانو، کمک به درمان خون رسانی به کلیه ها و مجاری ادراری، بهبود حرکت عضلات پا
حجامت پشت ران
محل حجامت: پشت ران
خواص حجامت: بهبود جوش های باسن، کمک به درناژ لنفاوی و رفع گرفتگی عضلات کمر و پا
حجامت کشاله داخلی ران
محل حجامت: کشاله داخلی ران
خواص حجامت: تقویت رحم و تخمدان، پروستات، کمک به درمان ناباروری، درمان کیست تخمدان، رفع سرد مزاحی
حجامت زانو
محل حجامت: اطراف زانو بخصوص ناحیه داخلی زانو
خواص حجامت: کمک به ساخت مایع بین مفصلی، درد زانو ، بهبود گر گرفتگی بانوان
حجامت پشت ساق پا
محل حجامت: پشت ساق پا، چهار انگشت پایین تر از زانو
خواص حجامت: بهبود پای بیقرار، کمک به رفع دردهای سیاتیکی، اسپاسم ساق پا، بهبود دردهای دوران پریود
حجامت روی ساق پا
محل حجامت: عضله روی ساق پا
خواص حجامت: گرم کردن بدن، جلوگیری از سردی پاها، کمک به خون سازی و به تعویق انداختن پوکی استخوان، دفع رسوب از اندام ها
سوالات متدوال ؟
حجامت چیست؟ |
حجامت به نوعی خونگیری گفته میشه که برای درمان بعضی از بیماری ها انجام میشه.حجامت یک روش برای دفع مواد زائد از بدن هست. |
چه زمانی برای حجامت بهتر است؟ |
بهترین ماه برای انجام حجامت در ماه فروردین است و در این میان حجامت در دیماه به هیچ عنوان توصیه نمیشود، بهخصوص از 23 آذر تا 23 دی مگر در شرایطی که نیاز به درمان باشد. |
چه افرادی باید حجامت انجام دهند؟ |
تمامی افراد میتوانند حجامت کنند اما افراد زیر 2 یا زیر 6 سال و افراد بالای 60 سال از انجام حجامت خودداری کنند. |
آیا حجامت برای افراد مبتلا به دیابت خوب است؟ |
خیر، این نوع طب برای افراد دیابتی توصیه نمیشود. |
آیا با حجامت غلظت خون رفع میشود؟ اگر درست است چند بار باید انجام داد؟ |
جواب: بله رفع خواهد شد؛ 2 بار مفید است و در همه ماهها بجز دیماه میتوان حجامت را انجام داد. |
آیا حجامت باعث از بین رفتم جوش در صورت و بدن میشود؟ |
به دلیل اینکه حجامت آلودگی را از بدن خارج میکند میتواند در رفع جوش موثر باشد، در این حالت بهترین نوع آن حجامت بین چانه است. |
آیا حجامت برای افرادی که بیشتر اوقات فشار پایین دارند و بدنشان سرد، مفید است؟ |
بله مفید است، چرا که با جریان خون بهتر، فشار خون نیز بهتر خواهد شد. |
آیا حجامت برای افراد با مزاج سودا مضر است؟ |
بله، افراد با طبع سرد و خشک باید از حجامت خودداری کنند. |
آیا حجامت عوارض داره؟ |
اگه حجامت تحت نظر پزشک مزاج شناس و با رعایت اصول بهداشتی انجام بشه، هیچ عارضه ای نداره. |
آیا حجامت واقعا مفید است؟ |
حجامت، جریان خون بدن فرد را در زیر کاپها، افزایش یا کاهش میدهد. خیلی از پزشکان، حجامت را به عنوان درمانی مکمل میدانند. یعنی حجامت میتواند بخشی از پروتکل درمان در علم پزشکی باشد و اثر خود را بگذارد. |
چه روزهایی از هفته برای انجام حجامت خوب نیست؟ |
براساس گفته ی متخصصان طب سنتی روزهای چهارشنبه و جمعه روزهای خوبی برای حجامت نیست ولی بقیه روزهای هفته حجامت مانعی ندارد. |
چه روزهایی از هفته برای انجام حجامت بهترین روز است؟ |
بهترین روز حجامت در روزهای فرد خصوصاً عصر یکشنبه و صبح پنجشنبه است. |
دعای حجامت چیست؟ |
(( اعوذ بالله الکریم فی حاجتی من العین فی الدم و من کل سوء و الاعلال و الاسقام و الاوجاح و الامراض و اسئلک العاقبه و المعافاه و الشفاء من کل داء)) |
آیا حجامت درد دارد؟ |
این سوال رایجی است که پاسخ آن منفی است. کاپهایی که برای حجامت به کار میروند فقط احساس مکش و کشیدگی ایجاد میکنند، انگار که جاروبرقی روشنی را روی پوستتان بگذارید. |
چند جلسه حجامت لازم است تا بهترین نتیجه کسب شود؟ |
حجامت تاثیری فوری بر بدن دارد. خیلی از افراد این تاثیرات را زود حس میکنند که تا چند روز نیز باقی میماند. حجامت میتواند کمکتان کند فورا دردتان را تسکین بدهید و به آرامش برسید. |
راهکار نماندن جای تیغ در حجامت |
معمولا جای تیغها وقتی کوچکتر است کمتر میماند.برای کمتر شدن جای آن بهتر است پس از هر بار که لیوان برداشته میشود خون کاملا پاک شود و چیزی لای زخم نماند. پانسمان محل زخم با عسل نیز بسیار مفید است. |
علت حلقههای کبود رنگ به جا مانده از حجامت چیست و چه زمانی از بین میرود؟ |
مکشی که توسط کاپهای حجامت صورت میگیرد سبب افزایش جریان بسیار سریع خون در ناحیه شده و مویرگها را به شدت گشاد میشوند. این مویرگهای ظریف به راحتی پاره میشوند و این زمانی است که اسید لاکتیک و کربن دیاکسید رها میشود. این پروسه از حجامت و پاره شدن مویرگهای ریز در نهایت حلقههای کبود رنگ به جا میگذارند. بسته به وضعیت جریان خون در بدنتان، اثر کاپهای حجامت ممکن است زود از بین برود یا تا مدتها به جا بماند. |
حجامت برای درمان کدام بیماری ها استفاده می شود؟ |
سردردهای عصبی و میگرنی سینوزیت جوش ها و لکه های صورت تقویت بینایی فشارخون غلظت خون چربی خون دیابت اوره بیماری های پوستی خارش بدن سکته مغزی سکته قلبی ریزش مو شوره ی سر آرتروز روماتیسم خواب رفتگی دست و پا کوتاهی قد اطفال و نوجوانان آسم سرفه تنگی نفس آلرژی حساسیت نازایی بیماری های تناسلی افزایش هوش و حافظه ی اطفال و بزرگسالان بهبود سیستم ایمنی بدن برطرف نمودن عفونت ها و بیماری های زنان افزایش اشتها و رفع لاغری اختلالات هورمونی سوءهاضمه ورم معده سیاتیک واریس بیماری های اعصاب و روان افسردگی آفت دهان تبخال لکنت زبان سنگ کلیه سنگ کیسه صفرا هپاتیت دیسک کمر کمردرد |