زمانی که مشغول صحبت کردن در جمع هستید عوامل مختلفی وجود دارد که می تواند موجب ترس و اضطراب شما شود که خودگویی منفی یکی از مهم ترین این عوامل است. شما زمانی که در جمع قرار می گیرید مدام در حال منفی بافی هستید و این اضطراب شدیدی را در شما ایجاد می کند که در نهایت برقراری ارتباط را برای شما مشکل تر خواهد کرد. اما از آنجایی که تاثیرگذاری بر روی دیگران برای هر فردی دارای اهمیت است و می تواند زنجیره روابط او را تحت تاثیر قرار دهد باید به دنبال تکنیک های مناسبی برای تقویت صحبت کردن در جمع بود. این تکنیک ها، تکنیک های تقویت فن بیان هستند که تسلط شما بر صحبت کردن را افزایش می دهند.
صحبت کردن در جمع :
فن بیان از این جهت دارای اهمیت است که تاثیرگذاری و نفوذ شما را بر روی دیگران نشان خواهد داد و زمانی که شما با بیان خود به راحتی بر روی دیگران نفوذ کنید می توانید به راحتی توقعات و اهداف خود را در این زمینه بیان کنید. همانطور که بیان شد سخن گفتن در میان جمع می توانید از زوایای مختلفی مورد بررسی قرار گیرد به عنوان مثال حرف زدن در میان همکاران و یا در جمع اساتید با حرف زدن در میان دوستان قطعا متفاوت است و از این سو باید از تکنیک های گوناگونی برای تقویت هر یک استفاده کرد.
تکنیک های حرف زدن در جمع که در اینجا در رابطه با آنها صحبت خواهیم کرد می تواند در زمینه های مختلفی مورد استفاده باشد و شما به راحتی می توانید شاهد تاثیرگذاری آنها باشید. یکی از اشکال برقراری ارتباط با دیگران ارتباط کلامی است که شما در این نوع از ارتباط با استفاده از کلام خود بر روی دیگران تاثیر می گذارید اما نکاتی که در این میان بسیار دارای اهمیت است موضوع برقراری ارتباط غیر کلامی و میزان تاثیر آن در تقویت ارتباط کلامی است.
ارتباط های غیر کلامی شامل ارتباط چشمی، فیزیکی و بدنی است که شما با تقویت دست ها چشم ها می توانید گیرایی پیام خود را برای مخاطب بالاتر ببرید. بنابراین یکی از مهم ترین تکنیک ها برای تقویت حرف زدن شما در میان جمع تقویت ارتباط های غیرکلامی می باشد.
چطور با ناتوانی و ترس صحبت کردن در جمع مقابله کنیم؟ در کنار حفظ آرامش و افزایش اعتماد به نفس تکنیک های دیگری در این زمینه وجود دارند که در رابطه با آن ها توضیح خواهیم داد.
شمرده صحبت کردن:
یکی از نکات جالب در رابطه با غلبه بر اضطراب سخن گفتن در جمع شمرده حرف زدن است این تکنیک حرف زدن در جمع به شما کمک می کند تا اضطراب خود را کنترل کنید. از سوی دیگر این تکنیک وضوح سخنان شما برای مخاطب را نیز افزایش می دهد. همچنین آرامشی که در شمرده سخن گفتن وجود دارد موجب می شود تا شما این حس اطمینان و امنیت خاطر را به مخاطب خود انتقال دهید.
دوری از خود پسندی:
نقطه مقابل اضطراب و عدم اعتماد به نفس خود پسندی است که فرد به دلیل خودباوری کاذبی که دارد خود را برتر از مخاطب می بینید و این نمی تواند حس احترام را به مخاطب انتقال دهد. این نوع رفتار از سوی شما موجب می شود تا مخاطب با شما ارتباط خوبی برقرار نکند و تاثیر سخنان شما بر روی او بی فایده خواهد بود.
جسور و قاطع باشید:
جسور بودن به این معنا نیست که شما باید هر حرفی را در جمع بیان کنید بلکه به این معنا است که با آمادگی و تمرین بالا در مورد موضوع بحث خود می توانید میزان تسلط خود را افزایش دهید. شما باید برای جسور بودن میزان آگاهی و اعتماد به نفس خود را نیز افزایش دهید. زمانی که شما به موضوع کاملا آگاه باشید می توانید به راحتی بر روی عقاید خود پافشاری کنید و دیگران را با سخنان خود قانع نمایید.
داشتن صدای واضح و رسا :
یکی از مهارت های مهم برای حرف زدن در جمع، داشتن صدای رسا، واضح و شفاف می باشد، صدایی که شنونده را وادار به گوش کردن و در واقع میخکوب شما نماید، از این رو با دقت بیشتری به سخنان تان گوش خواهد داد.
یک تمرین مناسب برای این کار، استفاده از یک کاغذ A5 است، به این صورت که کاغذ را با دست بر روی دیوار نگه دارید، سپس سعی کنید با فوت کردن آن را نگه داشته و بعد دست تان را بردارید، انجام این تمرین، حجم و برد صدا را افزایش می دهد، برای این منظور می توانید این تمرین را در زمان کم مثلا ۲ ثانیه انجام دهید و سپس زمان آن را افزایش دهید، این تمرین به افزایش حجم ریه و همچنین بهبود تنفس نیز کمک می کند.
زبان بدن :
هر چقدر هم به تکنیک های کلامی تسلط داشته و سخنان و کلمات خاص و زیبا به کار برید، اما در صورتی که زبان بدن تان مناسب نباشد، نمی توانید در رابطه با تسلط صحبت در جمع مطمئن شوید، از این رو مسلط بودن به اعضای بدن و اینکه بدانید و بتوانید در لحظات مناسب بهترین حرکات بدن را اجرا کنید، قطعا تاثیر کلام شما را دو چندان می کند، حال یک تمرین مناسب برای یادگیری زبان بدن استفاده از تمرینات پانتومیم می باشد.
عزت نفس :
افزایش عزت نفس از اهمیت زیادی برخوردار است و یکی از تکنیک های مهم حرف زدن در جمع می باشد، عرت نفس یعنی اینکه خود را انسان ارزشمندتری بدانید، ضمن اینکه به دیگران و خواسته های آنها نیز اهمیت دهید.
البته نباید به عنوان یک انسان از این توانایی که برای کنترل کردن جمع دارید، سوء استفاده کنید، حال داشتن عزت نفس و نحوه صحیح درست از این مهارت جدا از اینکه یک رفتار انسانی می باشد، به شما کمک می کند تا فردی حرفه ای در آداب معاشرت و برخورد با دیگران باشید.
تقویت فن بیان با چند تکنیک موثر و آشنایی با اصولی باید رعایت کنید به شما کمک می کند تا برای صحبت کردن در جمع آمادگی بیشتری داشته باشید.