hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > سبک زندگی > سرگرمی > روز روابط عمومی در تقویم 1403چه تاریخی است؟ همراه تاریخچه

روز روابط عمومی در تقویم 1403چه تاریخی است؟ همراه تاریخچه

1402/12/14 , 09:00
تاریخ روز جهانی ارتباطات و روابط عمومی در تقویم سال 1403 به شمسی و میلادی با تاریخچه و علت نامگذاری روز جهانی روابط عمومی را در ادامه برایتان آورده ایم.

روز روابط عمومی و ارتباطات برابر با 27 اردیبهشت ماه است. در این مطلب تاریخ دقیق روز جهانی ارتباطات و روابط عمومی به شمسی، قمری و میلادی همراه با علت نامگذاری این روز و تاریخچه آن در ایران و جهان را مطالعه می کنید:

تاریخ دقیق روز روابط عمومی در تقویم سال 1403چه روزی است؟

تاریخ دقیق روز روابط عمومی در تقویم سال 1403 روز پنجشنبه 27 اردیبهشت است.

تاریخ روز جهانی ارتباطات و روابط عمومی در تقویم شمسی برابر است با روز پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت سال 1403.

تاریخ دقیق روز جهانی ارتباطات و روابط عمومی در تقویم قمری برابر است با روز پنجشنبه 7 ذی القعهده سال 1445.

تاریخ دقیق روز جهانی ارتباطات و روابط عمومی در تقویم میلادی برابر است با روز پنجشنبه 16می‌ سال 2024.

روز روابط عمومی در تقویم سال 1403چندشنبه است؟

روز روابط عمومی در تقویم سال 1403 روز پنجشنبه است.

روز روابط عمومی در 27 اردیبهشت

تاریخچه روز روابط عمومی و ارتباطات در ایران

در آخرین روزهای سال ۱۳۸۴، معاون امور مطبوعاتی و تبلیغاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به پیشنهاد مدیرکل دفتر تبلیغات و اطلاع‌رسانی طی درخواستی از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواست تا با عنایت به لزوم توجه خاص به روابط عمومی در ایران و ضرورت توجه به این مقوله از طریق نامگذاری یک روز خاص به این نام، روزی به نام «روز روابط عمومی» نامگذاری شود. وی در این نامه به پیگیری‌ها و پیشنهادات انجمن‌ها و مؤسسات فعال روابط عمومی در این خصوص اشاره کرده بود و دلایل برجسته نامگذاری این روز را این‌گونه اعلام کرده بود:

  1. برجسته‌‌سازی روابط عمومی در سطح افکار عمومی
  2. تبیین ضرورت توجه به مقوله روابط عمومی در سطح مدیران ارشد و ارتقای دیدگاه آنها در این خصوص
  3. تجمیع مراسم مختلف گرامیداشت روابط عمومی در یک روز معین

در پاسخ به این درخواست مدیرکل دبیرخانه شورای فرهنگی عمومی طی نامه‌ شماره ۱۵۵۵/الف مورخ ۱۹/۹/۸۵ اعلام کرد: در خصوص پیشنهاد نامگذاری یک روز به عنوان «روز روابط عمومی» برابر مصوبه جلسه ۵۹۰ مورخ ۲۸/۶/۸۵ شورای عالی انقلاب فرهنگی، روز ۲۷ اردیبهشت به عنوان «روز ارتباطات و روابط عمومی» تعیین و اعلام می‌شود.

پس از آن در تاریخ ۲/۱۰/۸۵ مدیرکل دفتر تبلیغات و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مصاحبه با رسانه‌ها اعلام کرد: نامگذاری روز ۲۷ اردیبهشت به عنوان روز روابط عمومی نشان از اهتمام جدی مسوولان نسبت به اهمیت و کارکرد نهاد روابط عمومی دارد.

اولین همایش ملی روز ارتباطات و روابط عمومی

اولین همایش ملی روز ارتباطات و روابط عمومی در روز پنج‌شنبه ۲۷ اردیبهشت ماه ۱۳۸۶ در سالن کنفرانس سران کشورهای اسلامی برگزار شد. در این همایش همچنین تمبر یادبود روز ملی ارتباطات و روابط عمومی با حضور رییس‌جمهور و وزرای صنایع و معادن، مسکن و شهرسازی و سخنگو و رییس شورای اطلاع‌رسانی دولت رونمایی شد.

همچنین آیین‌نامه بزرگداشت «روز روابط عمومی» در پنج فصل و ۱۱ ماده از سوی دبیرخانه شورای اطلاع‌رسانی دولت در مورخه ۱۳/۱۲/۸۵ تصویب و ابلاغ شد و این‌گونه روابط عمومی پس از ۵۶ سال، روزی را به نام خودش ثبت کرد.

روابط عمومی ایران در مسیر حرفه‌ای شدن

روابط عمومی در ایران علیرغم همه مشکلات پیش رو که طبیعت یک جامعه بالنده و در مسیر توسعه و پیشرفت است،‌ خوشبختانه به سوی ایفای نقش حرفه‌ای خود و اثرگذاری بیشتر در مناسبات فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و بین‌المللی گام برمی‌دارد.

اینک و حال که بعد از سال‌ها تلاش و پیگیری مستمر دست‌اندرکاران روابط عمومی و جامعه ارتباطات کشور، نتیجه این اقدامات برای نامگذاری روزی با نام روابط عمومی به ثمر نشسته است، ‌باید تلاش کنیم تا بتوانیم اهدافی را که برای ثبت چنین عنوانی در تاریخ رسمی کشور در نظر داشته‌ایم بیش از پیش محقق کنیم.

این موضوع هنگامی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند که در نظر داشته باشیم۲۷ اردیبهشت‌ماه روزی است که در سطح جهانی نیز به عنوان روز ارتباطات و جامعه اطلاعاتی نامگذاری شده است.

علت نام گذاری روز روابط عمومی و ارتباطات در دنیا

در۱۷ مه ۱۸۶۵ میلادی «اتحادیه تلگرافی بین المللی» در پاریس تشکیل شد. ازآن تاریخ به بعد نام این اتحادیه دستخوش تحول شد و سرانجام در ۳۰ اکتبر ۱۹۰۶ میلادی در کنفرانس "اتحادیه تلگرافی بین الملل” تصمیم گرفته شد که "اتحادیه رادیو و تلگرافی بین الملل” نیز تشکیل شود. 

در ۹دسامبر سال ۱۹۳۲ میلادی به موجب "عهدنامه مادرید” با وحدت دو اتحادیه یاد شده فوق، "اتحادیه بین المللی ارتباطات دور” شروع به کار کرد. در واقع روز جهانی ارتباطات یادآور تأسیس این اتحادیه ها برای پیشرفت ارتباطات است. سابقه عضویت ایران در "اتحادیه تلگرافی بین المللی” بیش از 100 سال است. 

نهاد مذکور پس از جنگ جهانی دوم و تشکیل سازمان ملل، به موجب تصمیم کنفرانس عمومی نمایندگان دولتهای عضو، این اتحادیه به صورت نهاد تخصصی سازمان ملل درآمد و از آن زمان تاکنون، جزو مؤسسات ویژه سازمان ملل متحد بوده است. 

از اواخر سال ۱۹۷۰ میلادی، کشورهای جهان سوم از طریق این اتحادیه کوششهای وسیعی برای رسیدن به دو هدف مشخص در پیش گرفتند:

  • سعی در تقسیم و توزیع عادلانه امواج رادیویی.
  • کوشش در توزیع عادلانه کانالهای تلویزیونی ماهواره ای پخش مستقیم درسراسر جهان.

اقدام مهم دیگر این اتحادیه کمک به کشورهای جهان سوم برای توسعه ارتباطات وکاربرد هرچه بیشتر آن در توسعه ملی این کشور بوده است.

در نگرش جدید، وسایل ارتباط جمعی، رسانه های گروهی ومطبوعات به عنوان بخشی از کلیت ارتباطات در صحنه جهانی ارزیابی شده است.

امتیاز: 5 (از 1 رأی )
نویسنده
گروه تحریریه
گروه تحریریه
گروه تحریریه پایگاه خبری رویداد ایران

نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو