hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > تبدیل سواحل مکران به مراکز تربیت نیروی بومی ماهر

تبدیل سواحل مکران به مراکز تربیت نیروی بومی ماهر

معاون وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با اشاره به صدور مجوز تاسیس بیش‌ از ۴۳۰۰ آموزشگاه آزاد فنی و حرفه ای از زمان استقرار دولت سیزدهم، از ارائه آموزشهای مهارتی به نیروهای بومی مناطق آزاد و سواحل مکران خبر داد.

به گزارش رویداد ایران به نقل از ایسنا، غلامحسین حسینی نیا در یک نشست خبری اظهار کرد: سازمان آموزش فنی و حرفه ای در راستای هماهنگی و هم‌افزایی بیشتر در بحث  آموزش‌های فنی و حرفه‌ای تلاش کرده تا با همراهی دستگاه‌ها برای اولین بار موضوع ارائه آموزشهای مهارتی را در بحث کلان کشور نهادینه کند که فرصت بسیار خوبی را فراهم خواهد کرد تا بتوانیم از طریق سایر شبکه‌های اجتماعی و نهادهای حاکمیتی مرتبط با آموزش فنی و حرفه‌ای، بخش آموزشها را در سطح کلان تر و هماهنگ تر پیش ببریم.
وی ادامه داد: ما در وزارت مردم معتقدیم کار مردم باید توسط خود مردم انجام گیرد و با بررسیهایی که انجام دادیم متوجه شدیم که در چند سال گذشته هیچ گونه مجوز فنی حرفه ای صادر نشده است و این امر باعث شده بود بازار سیاه مجوزها راه بیفتد. حتی مبالغ گزافی برای گرفتن یک مجوز فنی و حرفه‌ای طلب کرده بودند و بعضا تا دو میلیارد تومان نیز دریافت شده و حتی صدور مجوزها تا ۸ ماه نیز طول می‌کشید به نحوی که در ۶ ماهه سال جاری ۳۵ تا ۴۰ مجوز فنی حرفه ای صادر شده است لذا اولین کاری که کردیم در گام اول داوطلبانه بحث سه روزه کردن صدور مجوزها را مطرح کردیم.

معاون وزیر کار از صدور بیش از ۴۳۳۷ مجوز آموزشگاه فنی و حرفه ای در دولت سیزدهم خبر داد و با بیان اینکه بیش‌ از ۱۰۰۰ مجور تبدیل به آموزشگاه شده است گفت: بیش از ۳۰۰۰ مجوز به زنان و در قالب مشاغل خانگی اده شده که نشانگر استقبال بالای زنان بوده است و امیدواریم هفته آخر اسفند در مشهد الرضا (ع) افتتاح همزمان آنها را داشته باشیم.

حسینی نیاادامه داد: یکی از اقدامات ما در سازمان آموزش فنی و حرفه ای، تشکیل مراکز جوار کارگاهی و بین کارگاهی است. ما به این نتیجه رسیدیم که چرا از امکانات آموزش در محیط واقعی کار استفاده نکنیم و هر بنگاه اقتصادی تبدیل به یک آموزشگاه فنی و حرفه ای نشود و برای هر کارگاه یک مرکز فنی حرفه ای در نظر نگیریم تا هر بنگاه به تکنسین ها و نیروهای کار خودشان آموزش بدهد لذا راه اندازی مراکز جوار کارگاهی و بین کارگاهی را هم با جدیت در دستور کار قرار دادیم و تلاش کردیم تا تعداد این مراکز را به عدد ۱۴۰۰ واحد برسانیم.

به گفته وی، تا قبل از دولت سیزدهم تعداد مراکز جوار ۶۰۰ مرکز بود ولی اکنون به ۱۱۹۸ مرکز افزایش یافته است.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای در عین حال از آموزش ۵۰۰ هزار نفر از افراد تحت پوشش کمیته امداد در سال آینده خبر داد و گفت: درصدد هستیم تا با ارائه آموزشهای مهارتی، این افراد مهارت دیده و با سرمایه اندک در حد پنج میلیون تومان وارد بازار کار شوند.

معاون وزیر کار با بیان اینکه ۴۵ درصد ورودی‌های مراکز فنی و حرفه ای را فارغ التحصیلان دانشگاهی تشکیل می‌دهند، اظهار کرد: در سازمان فنی و حرفه ای، طرح آموزش کهاد یا هیبریدی مختص دانشجویان را تعریف کرده‌ایم که به موجب آن دانشجویان همزمان با آموزش در وقت اضافه یک مهارت را فرا می گیرد.

وی تاکید کرد: ما معتقدیم که با طرح هایی که در نظر گرفته‌ایم، شکاف مهارتی ناشی از نپرداختن به موضوع مشاغل آینده را از بین خواهیم برد.

حسینی نیا، از امضای تفاهم نامه با دبیرخانه مناطق آزاد در روزهای آتی خبر داد و گفت: در قالب آن آموزش های مهارتی را به مناطق آزاد به ویژه مناطق آزاد کمتر توسعه یافته و سواحل مکران خواهیم برد و این سواحل می تواند به مراکز تربیت نیروی ماهر بومی تبدیل شود.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای، افزود: یکب از عواملی که باعث شده این سواحل به جایگاه واقعی وشایسته نرسند، نبود نیروی انسانی ماهر است. اگر سرمایه گذار بداند که آنجا نیروی ماهر وجود دارد با خیال آسوده سرمایه گذاری می کند و انقلاب بزرگی ایجاد خواهد شد.

معاون وزیر کار در پایان کل بودجه آموزش فنی و حرفه‌ای را ۱۳۰۰ میلیارد تومان ذکر و اظهار کرد: تعداد نیروهای ما کم است و ما نیاز به انقلابی در بخش بودجه سازمان داریم و امیدواریم به ما در بحث تامین مواد اولیه و مصرفی و نوسازی تجهیزات آموزشگاهها و همچنین حق الزحمه مربیان کمک و مساعدت مالی شود، ما نیز قول می دهیم که چتر حمایتی برای پوشش آموزشهای مهارتی یک میلیون و ۸۵۰ هزار نفر در سال آینده باشیم.



امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو