عربستان سعودی از فروردین ماه ۱۳۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور غربی و عربی و با کمک آمریکا به بهانه بازگرداندن «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهوری مستعفی و فراری این کشور به قدرت، حملات گستردهای را علیه یمن آغاز کرد. بر اثر این تجاوز، تاکنون هزاران نفر از مردم یمن کشته شدهاند و بر اساس گزارش سازمان ملل، قحطی در این کشور به بزرگترین فاجعه انسانی در جهان تبدیل شده است.
انصارالله نیز از مرداد ماه سال ۱۳۹۸ سلسله عملیات هایی را تحت عنوان «موازنه بازدارندگی» علیه عربستان سعودی کلید زد. میتوان گفت این عملیاتها که تاکنون ۸ مورد از آنها در سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ انحام شده، معادلات نبرد را تغییر داده و آل سعود را در موضع دفاعی قرار داده است. حملات بازدارنده رزمندگان یمنی در حالی صورت میگیرد که مقامهای این کشور بارها به متجاوزان سعودی - امارات - آمریکایی هشدار دادهاند که ارتش و کمیتههای مردمی با اقدامات تلافی جویانه و در پاسخ به حملات ائتلاف عربی به این کشور، به هدف قرار دادن مراکز، تأسیسات و فرودگاههای نظامی عربستان ادامه میدهند.
ارتش و کمیته های مردمی یمن از سال ۱۳۹۹، عملیات های موشکی و پهپادی خود را مواضع حساس عربستان سعودی تشدید کرده اند. انصارالله بارها و بارها شهر «مصفح»، بندر نفتی «رأس التنورة»، اهداف نظامی در شهر «الدمام» (شرق عربستان)، تاسیسات نفتی «آرامکو»، فرودگاه بین المللی «أبها»، پایگاه هوایی «ملک خالد» در منطقه «خمیسمشیط» (جنوب عربستان) و مناطقی در «عسیر» و «جیزان» در جنوب غرب عربستان را با استفاده از موشک های «ذوالفقار» و «بدر»، «قدس» و پهپادهای «قاصف K۲» و «صماد ۳» مورد حمله قرار دادند. این حملات از نخستین روز سال ۱۴۰۰ با شدت بیشتری آغاز شد و مقامات رسمی نظامی یمن تاکید کردند که تاسیسات نظامی عربستان در تیررس مقاومت یمن هستند. با انجام عملیات «طوفان یمن» خاک امارات عربی متحده نیز جدی تر از قبل در فهرست اهداف حملات انصارالله قرار گرفته است و مقامات یمنی اعلام می کنند که تا پایان تجاوز به یمن این حملات بی وقفه و با شدت ادامه خواهد داشت. امارات به تازگی حملات خود به یمن را تشدید کرده است و نیروهای تحت امر خود را که گردانهای «العمالقه» (غول) مینامند و از گروههای سلفی، تکفیری و داعش تشکیل شده برای حمله به استان «شبوه» اعزام کرده است. امارات همچنین با انتقال سلاح و تجهیزات نظامی از طریق آبهای سرزمینی یمن برای شبه نظامیان وابسته، تجاوزات خود را افزایش داده است.
سابقه عملیات بازدارنده یمن علیه امارات عربی متحده
اهداف حیاتی امارات پیش از عملیات «طوفان یمن» نیز هدف حملات موشکی و پهپادی ارتش یمن قرار گرفته بود؛ مثلا یگان موشکی ارتش یمن سوم دسامبر سال ۲۰۱۷ (۱۲ آذرماه ۹۶) تأسیسات اتمی در حال ساخت امارات در ابوظبی را با موشک کروز هدف قرار داده بود. فرودگاههای ابوظبی و دبی نیز به ترتیب، ۱۸ ژوییه سال ۲۰۱۸ (۲۷ تیر ۱۳۹۷) و پنجم شهریور سال ۱۳۹۷، هدف حملات پهپادی و موشکی یمنیها قرار گرفته بود.
شاهرگ های نظامی و اقتصادی امارات و عربستان در تیررس انصارالله
انصارالله در حملات خود عمدتا شهر صنعتی «مصفح»، فرودگاه بین المللی «أبها»، پایگاه «الظفره»، بندر «رأس التنوره»، پایگاه هوایی «ملک خالد» در منطقه «خمیس مشیط» و «عسیر» و «جیزان» را هدف قرار داده اند. تمامی این مناطق اهمیت راهبردی بسزایی دارند و انصارلله با هدف ضربه زدن به اقتصاد نفتی عربستان و امارات و ناامن کردن این دو کشور به ویژه امارات برای سرمایه گذاران خارجی این حملات را پی در پی انجام می دهد.
شهر صنعتی «مصفح»، یکی از اهداف حملات انصارلله شرکت های خارجی متعددی را در خود جای داده، و در نزدیکی فرودگاه بین المللی ابوظبی واقع شده است. در این شهر بیش از ۱۵۰ هزار نفر سکونت دارند که اغلب دارای تابعیتهای مختلف هستند
فرودگاه بین المللی «أبها» نیز که در تیررس موشک ها و پهپادهای یمنی است، به ظاهر غیر نظامی است اما در واقع محل استقرار جنگندههای ائتلاف متجاوز به یمن است.
پایگاه «الظفره»، یکی دیگر از مناطق مورد حملات یمن، پایگاهی در ۳۲ کیلومتری جنوب ابوظبی و مقر اصلی نیروهای هوایی آمریکایی در منطقه است.
بندر رأس التنوره: این بندر که به مناطق شیعه نشین عربستان در شرق و شمال شرق این کشور نزدیک است، محل ترانزیت ۹۰ درصد از نفت خام و فرآوردههای نفتی عربستان به سراسر جهان است. این بندر با شهر «الدمام» ۷۰ کیلومتر فاصله دارد و محل استقرار بزرگترین پالایشگاه نفتی جهان و دو بندر استخراج و صادرات نفت خام دیگر است.
در ادامه جدول زمانی برخی از مهم ترین حملات موشکی و پهپادی انصارالله به اهداف واقع در خاک عربستان سعودی و امارات عربی متحده ذکر شده است:
سال ۱۳۹۸: عملیات های بازدارندگی اول، دوم و سوم
۱۴ فروردین: شهر «خمیس مشیط» در منطقه «عسیر» واقع در جنوب غربی عربستان
۲۴ اردیبهشت: دو سکوی پمپاژ نفت در غرب ریاض با پهپادهای حامل مواد منفجره
۲۲ خرداد: حمله موشکی به فرودگاه بین المللی «أبها»،
۲۷ خرداد: آشیانه جنگندهها و انبار مهمات عربستان سعودی در «خمیس مشیط» واقع در شهر «عسیر» با پهپاد «قاصف K۲»
۳۰ خرداد: نیروگاه برق استان «جیزان» با موشک کروز و ایستگاه آبشیرینکن شهرک «الشقیق» در شهر جیزان
۳۱ خرداد: آشیانههای هواپیماهای بدون سرنشین و دیگر مراکز نظامی در فرودگاه جیزان عربستان با پهپاد «قاصف K۲»
۱۱ تیر: فرودگاه بین المللی «أبها»،
۱۰ مرداد: شهر ساحلی «الدمام» با موشک بالستیک دوربرد
۱۴ مرداد: فرودگاههای «ملک خالد»، «ابها» و «نجران» با پهپاد
۲۴ مرداد: چاههای نفت و گاز شرق عربستان با پهپاد
۲۶ مرداد : عملیات «بازدارندگی اول» :
حمله به میدان نفتی و پالایشگاه «الشبیه» شرکت آرامکو در شرق عربستان که بزرگترین ذخایر به گنجایش بیش از یک میلیارد بشکه را دارد با ۱۰ پهپاد
۳ شهریور: فرودگاه «جیزان» با ۱۰ موشک بالستیک از نوع بدر ۱
۴ شهریور حمله پهپادی به یک هدف نظامی در ریاض
۱۸ شهریور: فرودگاه بین المللی «أبها» با پهپاد «صماد ۳»
۱۹ شهریور : فرودگاه بین المللی «أبها» با پهپاد «صماد ۳»
۲۰ شهریور: یک عملیات موشکی و پهپادی مشترک علیه یک هدف در «ریاض» پایتخت عربستان با موشک «ذوالفقار» و ۴ پهپاد «صماد ۳»
۲۳ شهریور: عملیات «بازدارندگی دوم» :
پالایشگاه های نفتی «بقیق» و «خریص» وابسته به شرکت آرامکو در دورترین نقطه شرقی عربستان در جریان عملیاتی هجومی با ۱۰ پهپاد
۲۷ شهریور: فرودگاه بین المللی «أبها» با پهپاد «قاصف K۲»
۴ آبان: پایگاه هوایی «ملک خالد» در «خمیس مشیط» با پهپاد «قاصف K۲» و فرودگاه بین المللی أبها با پهپاد «صماد ۳»
۵ آبان: فرودگاه بین المللی «أبها» با پهپاد «قاصف K۲»
۳ آذر: ایستگاه توزیع تأسیسات نفتی آرامکو در عربستان سعودی با موشک بالدار «قدس ۲»
۲۴،۲۵، ۲۶ و ۲۷ بهمن: چندین حمله به پایگاه هوایی «ملک خالد» در «خمیس مشیط»، فرودگاه بین المللی «أبها» و فرودگاه جده با پهپادهای «قاصف K۲» و «صماد ۳»
۲ اسفند: عملیات «بازدارندگی سوم» :
شرکت آرامکو و اهداف حساس دیگر در «ینبع» در «ینبع» با ۱۲ پهپاد از نوع صماد ۳ و دو موشک از نوع قدس و موشک ذوالفقار
سال ۱۳۹۹: عملیات های بازدارندگی چهار، پنج و شش
۳ تیر : عملیات «بازدارندگی چهارم» :
وزارت دفاع و اطلاعات و پایگاه هوایی «سلمان» و مواضع نظامی در ریاض، جیزان و نجران با چندین فروند موشک بالستیک قدس و ذوالفقار
۱۰ اسفند: عملیات «بازدارندگی پنجم» :
حمله به ریاض با یک موشک بالستیک (ذوالفقار) با ۹ پهپاد «صماد ۳» و اماکن نظامی در مناطق «أبها» و «خمیس مشیط» با ۶ پهپاد «قاصف K۲»
۱۲، ۱۴، ۱۵ و ۱۶ اسفند: چندین حمله به پایگاه هوایی «ملک خالد» در «خمیس مشیط»، فرودگاه بین المللی أبها و فرودگاه جده با پهپادهای «قاصف K۲» و «صماد ۳» و تأسیسات نفتی آرامکو در عربستان سعودی با موشک بالدار «قدس ۲»
۱۷ اسفند : عملیات «بازدارندگی ششم» :
شرکت آرامکو در راس تنوره و اهداف نظامی دیگری در منطقه «الدمام» و مناطق «عسیر» و «جیزان» با موشک های بالستیک از نوع «بدر» و «ذوالفقار» و پهپادهای از نوع «قاصف K۲» و «صماد ۳».
۲۰ اسفند: حمله به ۳ پایگاه عربستان سعودی در استانهای «عسیر» و «جیزان» و بندر «رأس التنوره»، با پهپادهای «قاصف K۲»، یک فروند موشک بالستیک ذوالفقار و ۷ فروند نیز موشک بدر
۲۸ اسفند: فرودگاه بین المللی «أبها» با پهپاد «قاصف K۲»
۲۹ اسفند: تأسیسات آرامکو در ریاض با ۶ پهپاد «قاصف K۲» و پایگاه هوایی «ملک خالد» در جنوب عربستان با ۲ فروند پهپاد «قاصف K۲»
۳۰ اسفند ۱۳۹۹: فرودگاه بین المللی «أبها» با پهپاد «قاصف K۲»
سال ۱۴۰۰: عملیات های بازدارندگی هفتم و هشتم
۶ فرودین:
- تاسیسات نفتی آرامکو در «راس تنوره»، «رابغ»، «ینبع»، «جازان» و همچنین پایگاه هوایی ملک عبدالعزیز در الدمام (شرق عربستان)
- مواضع نظامی سعودی در «نجران» و «عسیر» (جنوب عربستان) با استفاده از ۱۸ پهپاد و ۸ فروند موشک بالستیک
۱۸ و ۱۹ فروردین: پایگاه هوایی «ملک خالد» در «خمیس مشیط» با پهپاد «قاصف K۲»
۲۳ فرودین: عملیات ۳۰ شعبان
- حمله به عمق خاک سعودی با ۱۷ پهپاد و ۲ موشک بالستیک
- شرکت نفتی آرامکو در جده به وسیله ۱۰ پهپاد از نوع «صماد ۳»
- پایگاههای نظامی عربستان سعودی در «خمیس مشیط» و «جیزان» به وسیله ۵ پهپاد «قاصف K۲» و ۲ موشک بالستیک از نوع بدر ۱
۲۸ فروردین: پایگاه هوایی «ملک خالد» در «خمیس مشیط» با پهپاد «قاصف K۲»
۳۱ فروردین: فرودگاه بین المللی «أبها» با پهپاد «قاصف K۲»
۹ خرداد : پایگاه هوایی «ملک خالد» در «خمیس مشیط» با پهپاد «قاصف K۲»
۱۰ خرداد: پایگاه هوایی «ملک خالد» در «خمیس مشیط» با پهپاد «قاصف K۲»
۱۶ خرداد: پایگاه هوایی «ملک خالد» در «خمیس مشیط» با پهپاد «قاصف K۲»
۲۷ خرداد: فرودگاه بین المللی «أبها» با دو فروند پهپاد «قاصف k۲»
۴ تیر ماه: پایگاه هوایی «ملک خالد» در «خمیس مشیط» با پهپاد «قاصف K۲»
۷ تیر: پادگان گارد ملی عربستان سعودی در منطقه نجران و مواضع نظامی آن در فرودگاه «أبها» و پایگاه «ملک خالد» با پنج فروند موشک بالستیک و پنج فروند پهپاد
۱۴ شهریور: عملیات بازدارندگی هفتم:
تأسیسات وابسته به شرکت آرامکو در مناطق جده و جیزان و نجران در منطقه «الدمام» در شرق عربستان با ۸ پهپاد از نوع «صماد ۳» و یک موشک بالستیک از نوع «ذوالفقار» و «بدر»
۲۹ مهر : پایگاه نظامی نیروهای سعودی در جیزان با ۵ موشک بالستیک و انهدام انبار نگهداری تسلیحات و آشیانه بالگردهای آپاچی پایگاه «جیزان»
۱۹ آبان: «ظهران الجنوب» در منطقه «عسیر» واقع در جنوب عربستان سعودی (این عملیات همزمان با دیدار «تیموتی لیندرکینگ» نماینده آمریکا در امور یمن با «خالد بن سلمان» معاون وزیر دفاع سعودی در ریاض صورت گرفت.)
۲۹ آبان ماه: عملیات «بازدارندگی هشت»
پایگاههای حساس در شهرهای ریاض، «جده»، «ابها»، «جیزان» و «نجران» عربستان سعودی با پهپادهای «قاصف K۲» و «صماد ۳»
۲ آذر: عملیات بزرگ با ۱۴ پهپاد به عمق عربستان پایگاه نظامی «ملک خالد» در منطقه «عسیر» با ۴ فروند پهپاد از نوع «صماد ۳»،
- اهداف نظامی موجود در فرودگاه بینالمللی «ملک عبدالعزیز» در جده
- پالایشگاههای شرکت نفتی آرامکو در جده با ۴ پهپاد از نوع «صماد ۲»
- یک هدف نظامی مهم نیز در فرودگاه بین المللی «ابها» با یک پهپاد از نوع صماد ۳
- اهداف نظامی مختلفی در مناطق ابها، جیزان و نجران توسط ۵ پهپاد با ۵ پهپاد از نوع «قاصف K۲»
۱۶ آذر: عملیات «هفتم دسامبر» :
- مواضع نظامی و حساس عربستان سعودی در ریاض، جده، طائف، جیزان، نجران و عسیر
- وزارت دفاع عربستان سعودی، فرودگاه هوایی «الملک خالد» و چند نقطه نظامی دیگر در ریاض با ۶ پهپاد از نوع «صماد ۳» و چند موشک «ذوالفقار»
- پایگاه هوایی «الملک فهد» در طائف و شرکت آرامکو در جده با ۶ پهپاد از نوع «صماد ۲» و «صماد ۳»
- مواضع سعودی در ابها، جیزان و عسیر به وسیله پهپادهای صماد ۱ و صماد ۲
- مواضع حساس و حیاتی سعودی در ابها، جیزان و نجران به وسیله ۸ پهپاد از نوع «قاصف K۲» و تعداد زیادی موشک بالستیک
۲۴ آذر: آشیانه جنگندهها در پایگاه هوایی «ملک خالد» در منطقه خمیس مشیط و اهداف حساسی در جیزان عربستاند با ۵ فروند موشک بالستیک
۴ دی : مواضع ارتش سعودی در جیزان با سه موشک بالستیک نقطه زن
۶ دی : حمله به پایگاههای عربستان در «جیزان» با سه موشک بالستیک
۲۷ دی: فرودگاه بین المللی «أبوظبی» و پالایشگاه نفتی «المصفح» با موشک بالستیک «ذوالفقار»
۴ بهمن ماه: عملیات «طوفان یمن ۲» در عمق خاک سعودی و امارات:
- پایگاه هوایی «الظفره» و مواضع حیاتی دیگر در ابوظبی با چندین موشک بالستیک ذوالفقار
- مواضع حساس و راهبردی امارات در «دبی» به وسیله تعداد زیادی از پهپادهای «صماد ۳»
- تعدادی از پایگاههای نظامی سعودی در منطقه «شروه» با تعداد زیادی از پهپادهای صماد ۱ و «قاصف K۲»
- جیزان» و «عسیر» عربستان با تعداد زیادی موشک بالستیک
۱۱ بهمن ۱۴۰۰: عملیات «طوفان یمن ۳»
- اهدافی در ابوظبی با استفاده از موشکهای بالستیک «ذو الفقار»
- اهدافی در دوبی با استفاده از پهپادهای «صماد۳»
- پایگاه منطقه «شروه» عربستان و مواضع این کشور در جیزان» و «عسیر» با پهپادهای «صماد۳» و «قاصف K۲»