به گزارش رویداد ایران به نقل از ایسنا، نفت برنت به بالای ۱۰۰ دلار در هر بشکه بازگشت و در ابتدا بیش از هفت دلار افزایش پیدا کرده بود زیرا آماده باش هسته ای و محدودیتهای پرداخت بانکی نگرانیها نسبت به وضعیت صادرات نفت روسیه و مختل شدن احتمالی آن را تشدید کرد. روسیه دومین تولیدکننده بزرگ نفت جهان است و حدود ۱۰ درصد از تقاضای جهانی را تامین می کند.
بهای معاملات نفت برنت سه دلار و ۹۵ سنت معادل چهار درصد افزایش یافت و به ۱۰۱۰ دلار و ۸۸ سنت در هر بشکه رسید. قیمتها در ابتدای معاملات تا مرز ۱۰۵ دلار و هفت سنت صعود کرده بود. نفت برنت هفته گذشته پس از آغاز حمله روسیه به اوکراین، به ۱۰۵ دلار و ۷۹ سنت صعود کرده بود که بالاترین قیمت در هفت سال اخیر بود.
قرارداد نفت برنت برای تحویل در آوریل روز دوشنبه منقضی می شود.
بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا چهار دلار و ۵۵ سنت معادل پنج درصد افزایش یافت و به ۹۶ دلار و ۱۴ سنت در هر بشکه رسید. شاخص نفت آمریکا که هفته گذشته تا مرز ۱۰۰ دلار و ۵۴ سنت پیشروی کرده بود، ابتدای معاملات روز جاری تا ۹۹ دلار و ۱۰ سنت صعود کرده بود.
دانیل هاینس، استراتژیست کالای گروه ANZ گفت: اقدامات آمریکا و اروپا برای حذف برخی از بانکهای روسیه از سیستم سوئیفت، نگرانیها نسبت به مختل شدن عرضه در کوتاه مدت را برانگیخته است. این ریسک برای عرضه، بزرگترین ریسکی است که تاکنون مشاهده کرده ایم و در شرایط کمبود عرضه در بازار پیش می آید.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه روز یکشنبه با اشاره به بیانیههای خصمانه سران ناتو و تحریمهای اقتصادی گسترده غرب علیه مسکو، نیروهای بازدارنده هسته ای روسیه را در وضعیت آماده باش قرار داد.
استفن برنوک، کارگزار نفت شرکت پی وی ام گفت: تصمیم پوتین برای آماده باش نیروهای بازدارنده هسته ای روسیه، سیگنال واضح و نگران کننده ای است که از قیمتهای نفت پشتیبانی خواهد کرد.
بر اساس گزارش رویترز، وخامت بحران اوکراین چند روز پیش از نشست وزیران اوپک پلاس روی داده است. انتظار می رود این گروه که روسیه هم در آن حضور دارد، برنامه افزایش تولید ماهانه به میزان ۴۰۰ هزار بشکه در روز را ادامه دهد.