بهگزارش گروه استانهای خبرگزاری تسنیم، اگرچه بسیاری براین باورند که ویروس جهش یافته آفریقایی یا همان امیکرون خودمانی نسبت به سویه قبلی یعنی دلتا شدت بیماری کمتری ایجاد میکند ولی واقعیت امر اینجاست که برخی شواهد بیانگر این نکته است که نباید امیکرون را دست کم گرفت و با عادی انگاری زمینه بروز مشکلات را دو چندان کرد.
کارشناسان بهداشت و درمان در این زمینه معتقدند در شرایط فعلی که امیکرون به عنوان ویروس غالب در کشورمان فعال شده و پیک ششم هم رفته رفته به قله خود نزدیک میشود نباید به هیچ عنوان با عادی انگاری برای بروز بحران و افزایش هزینه مدیریت پیک ششم با عادی انگاری و عدم توجه به پروتکلهای بهداشتی فرش قرمز پهن کرد.
این گروه تاکید میکنند دو نکته اصلی باید درباره ویروس امیکرون مورد نظر هموطنان باشد تا واکنش مناسب در دوره فعلی بگونهای عمل کنند که چرخه ابتلا شکسته شده و مدیریت پیک جدید کم هزینهتر شود و در غیر این صورت احتمالاً تجربه تلخ موارد فوتی بالا دور از انتظار نیست.
کارشناسان درباره نشانهها مطرح شده میگویند نکته اولی که هموطنان باید درنظر داشته باشند میزان بالای ماندگاری ویروس امیکرون روی سطوح نسبت به دلتا است چون تحقیقات علمی و مورد تایید سازمان بهداشت جهانی نشان میدهد میزان ماندگاری ویروس جهش یافته آفریقایی روس سطوح پلاستیکی 200 ساعت و روی پوست 21 ساعت است درحالی که در سویه دلتا این ماندگاری به ترتیب 114 و 16 ساعت بود.
به گفته این گروه همین نکته دقیقاً پاشنه آشیل افزایش نرخ ابتلا و بروز بحران است چون نکته بعدی در واقع تکمیل کننده حلقه انتقال و بروز بحران است به این معنی که دومین نکته مربوط به قدرت سرایت بسیار بالای ویروس امیکرون نسبت به ویروس دلتا است.
متخصصان بهداشت و درمان در این زمینه نیز با اشاره به تحقیقات علمی انجام شده در مراکز علمی بینالمللی میگویند قدرت سرایت بسیار بالای ویروس جهش یافته آفریقایی نسبت به سویه دلتا یکی از نگرانیهای اصلی نظام بهداشت و درمان کشورها تبدیل شده، چون شواهد علمی نشان میدهد میزان سرایت امیکرون 500 درصد یا 5 برابر از سویه دلتا است که در واقع با درنظر گرفتن نکته قبلی یعنی میزان ماندگاری بالای ویروس بدون تردید میتواند زمینه بروز بحران و البته قرار گرفتن قله پیک ششم بالاتر از پیک پنجم را فراهم کند.
شاهد مثالی غیرقابل انکار
در این زمینه کارشناسان تاکید میکنند، برای اینکه واقعیت موارد یاد شده را در نظر داشته باشیم و ببینیم واقعاً امیکرون چقدر خطرناک است و نباید آن را دستکم گرفت توجه به تغییرات معنادار تعداد شهرستانهای پرخطر و البته موارد نرخ ابتلای روزانه آمارهای رسمی منتشر شده است.
این گروه براین باورند که رشد قابل توجه تعداد شهرستانهای پرخطر اعلام شده تنها در یک هفته با رشدی معادل 36.43 درصد از 247 به 337 شهرستان رسیده است مهر تاییدی بر این مدعاست که امیکرون همچون آتش زیرخاکستر است که درصورت دمیدن به آن یکباره شعلهور شده و بحران آفرین میشود.
البته این پایان کار نیست چون وقتی در بازه کوتاهتر یک روزه به آمارهای رسمی منتشر شده از نرخ ابتلا هم نگاهی داشته باشیم با این واقعیت روبرو میشویم که امیکرون کاملاً زیرپوستی درحال گسترش روند فعالیت خود در سراسر کشور است چون در یک روز نرخ ابتلای روزانه رشدی معادل 10 درصد از رقم 17545 مورد ابتلا به 19317 نفر رسیده است و در عین حال موارد بستری در مراکز درمانی هم شاهد رشدی معادل 9.5 درصد و رسیدن به محدوده 2566 مورد بستری رسیده است.
از سوی دیگر کارشناسان با اشاره به اینکه در شرایط فعلی افراد دارای بیماری زمینهای مثل قند؛ کودکان و البته کسانی واکسن نزدهاند بیشتر از دیگران در خطر هستند میگویند بررسیها نشان میدهد تقریباً 40 درصد افرادی که در پیک فعلی در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانی بستری میشوند جز گروههای یاد شده هستند و رشد 2.1 درصدی یک روزه آمار موارد بستری در بخش مراقبتهای ویژه به نگرانیهای موجود دامن زده و نهایتاً روند فعلی میتواند به دلیل جهش ناگهانی نرخ ابتلای روزانه درصورت بیتوجهی به پروتکلهای بهداشتی منجر به جهش ناگهانی نرخ موارد فوتی باشد.
متخصصان بهداشت و درمان البته تاکیدمیکنند برای مدیریت هرچه کم هزینهتر پیک فعلی با تمامی نگرانیها درباره ویروس امیکرون مؤثرترین راهکار مشارکت حداکثری در تکمیل مراحل واکسیناسیون، غربالگری هوشمند با انجام تستهای گسترده و رعایت پروتکلهای بهداشتی در بالاترین سطح مثل دوران آغاز همهگیری در پیک اول خواهد بود.
فهرست آزمایشگاههای تشخیص کووید 19 اعلام شد
در این زمینه کارشناسان تاکید میکنند غربالگری هوشمند و افزایش تعداد موارد تستهای کرونایی در شرایطی که ویروس منحوس مشغول یکهتازی در سراسر ایران است میتواند در کنار تکمیل مراحل واکسیناسیون بهترین و البته کم هزینهترین راهکار مدیریت بحران شناخته شود.
به همین دلیل وزارت بهداشت و درمان براساس برنامههای دورهای خود اقدام به انتشار فهرست آزمایشگاههای مورد تایید و قابل اعتماد خود برای انجام تستهای کرونا کرده که با کلیک روی لینک مقابل میتوانید از فهرست کامل این آزمایشگاهها در سراسر کشور مطلع شوید.
استان آذربایجان غربی/ 10 شهرستان در وضعیت قرمز
محمدامین ولیزاده در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در ارومیه، اظهار داشت: متاسفانه تعداد شهرهای قرمز کرونایی با شیب صعودی در حال حرکت است و بر اساس آمار ارائه شده، هم اکنون 10 شهرستان در آذربایجانغربی قرمز شدند که شامل ارومیه، خوی، میاندوآب، ماکو، تکاب، شاهیندژ، بوکان، پلدشت، سلماس و چایپاره است.
وی افزود: 6 شهرستان دیگر استان نیز به رنگ نارنجی هستند و تنها شهرستان شوط در سطح استان به رنگ زرد مانده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خحدمات بهداشتی، درمانی آذربایجانغربی، عنوان کرد: تنها راه مقابله با کرونا رعایت دستورالعملهای ابلاغی و نیز تزریق واکسن است که امیدواریم مردم استان نسبت به این موارد اهتمام جدی داشته باشند.
وی همچنین ابراز داشت: روند افزایش مبتلایان و تغییرات شهرستانها از نظر رنگبندی کرونایی نشان دهنده پایین آمدن رعایت دستورالعملها است که باید در این خصوص اهتمام و توجه جدی در تمام موارد انجام پذیرد.
استان اصفهان/ تعداد شهرستانهای پرخطر افزایش یافت
پژمان عقدک در جمع اصحاب رسانه با اشاره به وضعیت کرونا در استان، اظهار داشت: متاسفانه استان از نظر کرونا در شرایط خوبی قرار ندارد و چیزی تا یکدست قرمز شدن نقشه کرونایی اصفهان باقی نمانده است.
وی افزود: بر اساس آخرین رنگبندی سیام بهمن ماه تعداد شهرهای قرمز استان به 20 شهرستان رسیده و فقط دو شهرستان استان نارنجی هستند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه هیچ شهرستان زرد و آبی در استان وجود ندارد، گفت: در حال حاضر شهرستانهای برخوار و خور در وضعیت نارنجی قرار دارند و سایر شهرستانها قرمز هستند.
وی ادامه داد: در 14 بهمن یک شهرستان قرمز، در شانزدهم بهمن 3 شهرستان قرمز، در بیست و دوم بهمن 14 شهرستان قرمز و اکنون در تاریخ سیام بهمن این تعداد به 20 شهرستان قرمز رسیده است.
پژمان عقدک همچنین با اشاره به وضعیت کرونا در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اظهار داشت: در 24 ساعت گذشته 1227 مورد مثبت ابتلای قطعی گزارش شده است.
وی افزود: در همین بازه زمانی 3809 تست کرونا در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گرفته شده که از این میزان 1652 مورد مثبت اعلام شدند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر 1227 بیمار کرونایی بستری هستند، گفت: در شبانهروز گذشته 198 بیمار به بیماران بستری اضافه شدند و 221 بیمار هم ترخیص شدند.
عقدک تصریح کرد: 182 نفر هم در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند و حال وخیمتری نسبت به بقیه بستریها دارند.
وی ادامه داد: 10مورد فوتی کرونا در 24 ساعت گذشته گزارش شده که 7 مورد آن قطعی و 3 مورد مشکوک به کرونا بودند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به مجموع بیماران کرونایی بستری شده از ابتدا تا کنون، اظهار داشت: 196 هزار و 182 بیمار در اثر ابتلا به ویروس منحوس کرونا بستری شدند که از این تعداد 131 هزار و 788 نفر بهبود و 6 هزار و 455 نفر فوت کردند.
عقدک تصریح کرد: به مردم توصیه میشود برای حفظ سلامت خود و خانواده هر چه بیشتر رعایت دستورالعملهای بهداشتی را در دستور کار خود قرار بدهند تا بتوانیم هر چه زودتر شاهد قطع زنجیره انتقال این بیماری منحوس باشیم.
استان ایلام/ تعداد کل موارد ابتلا از 25 هزار نفر گذشت
محمد کریمیان در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در ایلام، با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان ایلام، اظهار کرد: تاکنون تعداد 25 هزار و 491 نفر بیمار مبتلا به کرونا در کل استان بستری شدهاند.
وی با بیان آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا طی 24 ساعت گذشته، افزود: طی 24 ساعت گذشته تعداد 76 مورد مثبت جدید بیماری کرونا در استان شناسایی شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با تاکید بر اینکه در حال حاضر 32 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان ایلام بستری هستند، تصریح کرد: در 24 ساعت اخیر 11 بیمار جدید در بیمارستانها بستری شدند و تاکنون کل آمار بهبود یافتهها 24 هزار و 186 نفر بوده است.
کریمیان گفت: در 24 ساعت گذشته مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان گزارش نشده است و مجموع فوت شدگان ناشی از کرونا تاکنون 664 نفر بوده است.
وی اظهار کرد: ایلام در رده پایینترین استانهای کشور در بحث آمار مرگ و میر ناشی از کرونا قرار دارد.
استان بوشهر/ روزانه بیش از 60 بیمار در مراکز درمانی بستری میشوند
احمد یزدانپناه در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در بوشهر با بیان اینکه 50 درصد شهرستانهای استان در وضعیت قرمز قرار دارند اظهار داشت: اکنون بوشهر، عسلویه، تنگستان، دیلم و گناوه در وضعیت قرمز، کنگان و دشتستان در حالت نارنجی و 3 شهرستان دشتی، دیر و جم در وضعیت زرد قرار دارد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از روند ابتلا به کرونا در استان را صعودی دانست و بیان کرد: اکنون بیش از 20 درصد تستهای کرونایی مثبت است که این مهم در دی ماه کمتر از 10 درصد بود.
وی با بیان اینکه روزانه بیش از 60 بیمار جدید در بخش کرونایی بیمارستانهای استان بستری میشود خاطر نشان کرد: اکنون تعداد بیماران این بخش به 233 نفر رسیده است.
یزدانپناه تعداد بستریهای جدید کرونایی در شبانهروز گذشته را 65 بیمار دانست و تصریح کرد: اکنون 24 بیمار کرونایی در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند که 7 نفر آنان در وضعیت حاد این بیماری قرار دارد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از ثبت فوت 2 نفر دیگر به سبب ابتلا به کرونا شامل 2 خانم 36 و 73 ساله خبر داد و اضافه کرد: تاکنون 2 هزار و 65 نفر از ابتدای شیوع کرونا در استان بوشهر به علت ابتلا به این ویروس جان خود را از دست دادهاند.
وی با تأکید بر لزوم انجام واکسیناسیون و رعایت دستورالعملهای بهداشتی افزود: از آغاز شیوع کرونا تاکنون 100 هزار در استان بوشهر به این ویروس مبتلا شدهاند.
استان خراسان رضوی/ روزانه 2500 مورد مراجعه سرپایی در استان به مراکز درمانی
محمدحسن درخشان، در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدس با اشاره به اینکه سویه اومیکرون قدرت سرایت بالایی دارد و اکثرا به صورت خانوادگی به این بیماری مبتلا میشوند، اظهارداشت: در حال حاضر 60 تا 70 درصد تستهای پی. سی. آر مثبت است.
وی افزود: روند ابتلا به بیماری در سطح جامعه سرعت یافته است و درصد قابل توجهی از افراد دارای علامت به بیماری اومیکرون مبتلا هستند.
درخشان گفت: باتوجه به شدت سرایت بیماری در سطح جامعه ،در حال حاضر درصد تستهای پی. سی. آر مثبت افزایش یافته است و روزانه دو هزار و 500 نفر با علایم مشکوک به کرونا به صورت سرپایی به مراکز جامع سلامت منتخب مراجعه میکنند.
مدیر توسعه و ارتقاء شبکه بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این مطلب که سالمندان ، مادران باردار و افراد مبتلا به بیماری زمینه ای باید قرنطینه معکوس داشته باشند عنوان کرد: استفاده مستمر از ماسک و تکمیل واکسیناسیون و پرهیز از دورهمی مهمترین مولفه ها در جلوگیری از ابتلا به کرونا است.
استان فارس/ هر 65 دقیقه یک فوتی ثبت شد
بنا بر آخرین تغییرات اعلام شده از سوی وزارت بهداشت 26 شهرستان استان فارس در وضعیت پرخطر یا قرمز قرار گرفتند، 7 شهرستان نیز در وضعیت نارنجی هستند و 3 شهرستان نیز در وضعیت زرد قرار دارند.
بر این اساس شهرستانهای مرودشت، بیضا، کوار، قیروکارزین، اوز، گراش و لامرد در وضعیت نارنجی و شهرستانهای بوانات، نخبگان و مهر در وضعیت زرد قرار گرفتهاند و مابقی در وضعیت قرمز یا پر خطر هستند.
براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون دو میلیون و 26 هزار و 689 تست تشخیصی مولکولی و تست سریع در آزمایشگاههای استان تهیه شده که با بررسی نمونههای انجام شده، 591 هزار و 752 بیمار مثبت شناسایی شده است.
از مجموع تستهای انجام شده از ابتدای شیوع تاکنون، یک میلیون و 687 هزار و 416 تست تشخیصی مولکولی بوده که 499 هزار و 741 مورد بیمار مثبت قطعی شناسایی شده، همچنین از ابتدای آغاز طرح شهید حاج «قاسم سلیمانی» تاکنون 339 هزار و 273 مورد تست سریع انجام شده و 92 هزار و یازده بیمار مثبت شناسایی شده است.
با بستری 218 بیمار جدید در 24 ساعت گذشته، هم اکنون هزار و 325 بیمار مثبت و مشکوک دارای علائم در بیمارستانهای استان بستری هستند که از این تعداد 167 بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخشهای ICU مراقبتهای ویژه درمانی دریافت میکنند.
در 24 ساعت گذشته 22 مورد جدید فوتی کووید19 در فارس ثبت شده و مجموع جان باختگان ناشی از کووید19 از ابتدای شیوع بیماری تاکنون به هفت هزار و 664 نفر رسید.
در حال حاضر مجموع تعداد دُز تزریق شده واکسن کرونا در شهرستانهای زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با احتساب سه دُز، به هفت میلیون و 725 هزار و 356 دُز رسیده که از این تعداد سه میلیون و 336 هزار و 289 دُز نوبت اول، سه میلیون و 39 هزار و 321 دُز نوبت دوم و یک میلیون و 349 هزار و 746 دُز نوبت سوم واکسن بوده است.
استان کرمان/ 21 شهرستان در وضعیت پرخطر
در ادامه روند افزایشی شیوع کرونا در استان کرمان در پیک ششم، باز هم بر تعداد شهرهای قرمز در استان کرمان افزایش یافت و در حال حاضر از 23 شهرستان استان کرمان فهرج تنها شهرستان زرد و فاریاب تنها شهرستان نارنجی استان کرمان است.
سعید صحبتی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از بیماری کووید 19 تا ظهر روز قبل اظهار داشت: در حال حاضر تعداد کل موارد بستری مثبت قطعی کرونا در بیمارستانهای استان کرمان 459 مورد است.
وی ادامه داد: از این تعداد 300 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، 40 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 48 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، 20 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و 57 مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری 148 بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستانهای استان کرمان گفت: با فوت 9 بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان، مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به 5 هزار و 304 مورد رسیده است.
صحبتی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان دو میلیون و 245 هزار و 17 مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را یک میلیون و 973 هزار و 258 مورد و در نوبت سوم 710 هزار و 391 دوز تزریق شده است.
استان هرمزگان/ 9 مورد فوت ناشی از کرونا در یک روز
فاطمه نوروزیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان صبح امروز در خصوص آخرین وضعیت بیماری کرونا در هرمزگان اظهار داشت: این روزها شاهد اوج گیری کرونا و ورود به پیک جدیدی از این بیماری هستیم.
وی افزود: شرایط کرونایی هرمزگان در حال حاضر نگران کننده است متاسفانه طی 24 ساعت گذشته نیز 9 نفر بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادهاند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: جانباختگان 7 آقا و 2 خانم 64 تا 91 ساله از شهرستانهای پارسیان، بندرعباس، رودان، میناب، قشم و بستک بودند.
وی تصریح کرد: بدین ترتیب در بیست و نهمین روز بهمن ماه جمع جانباختگان این بیماری در استان به 2 هزار و 522 نفر افزایش یافت.
نوروزیان گفت: با بستری شدن 86 بیمار جدید شمار کل بستری های کرونا در استان به 315 نفر رسید اکنون 53 بیمار در بخش آی سی یو بستری هستند و حال 12 نفر از آنها وخیم است.
وی افزود: هرمزگان اکنون در موج ششم کرونا است و تزریق به موقع واکسن تنها راه مهار کرونا و جلوگیری از افزایش مرگ و میر است.
استان مرکزی/ 5 مادر باردار در مراکز درمانی استان بستری هستند
سیدمحمد جمالیان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اراک ، با اشاره به اینکه در حال حاضر پنج مادر باردار مبتلا به کرونا در بیمارستان بستری هستند اظهار داشت: پنج مادر باردار مبتلا به ویروس کووید 19 با حال عمومی نسبتاً خوب بستری و تحت درمان همکاران عفونی و مشاوره زنان قرار دارند و تاکنون هیچ موردی از نوزاد مبتلا به کرونا در این مرکز درمانی وجود نداشته است.
وی افزود: در مرکز آموزشی درمانی آیتالله طالقانی اراک حدود 4 تخت برای نوزادن مبتلا به کووید 19 اختصاص یافته و برای مادران باردار مبتلا، قابلیت افزایش تا 21 تخت وجود دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک تصریح کرد: عمده تظاهرات ویروس کرونا در کودکان شامل درگیری مجاری تنفسی فوقانی، گلودرد، گرفتگی صدا، سرفه، تب و عمده درمانها، درمان معمول سرماخوردگی، نوشیدن آب و مایعات و استراحت است.
جمالیان بیان کرد: در صورت داشتن علائمی چون تب، مصرف تب بُر بلا مانع است اما اگر مدت زمان تب بیش از پنج روز باشد و یا پس از رفع دوره کوتاه مجدداً رخ دهد و یا درد قفسه سینه، سرفه شدید، بی حالی، ضعف و بی اشتهایی غیرمعمول و تظاهرات گوارشی، اسهال و استفراغ مشاهده شود مراجعه به پزشک الزامی است تا مراحل درمان تحت نظر پزشک معالج گذرانده شود.
وی ادامه داد: با توجه به سرایتپذیری بسیار بالای سویه اُمیکرون، لازم است که استفاده از ماسک و حفاظت فیزیکی، عدم حضور در تجمعات در کنار دریافت واکسن برای واجدین شرایط در دستور کار قرار گیرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک عنوان کرد: از دلایل اصلی بالا بودن مرگ و میر در استان مرکزی و تفاوت عمده آن با سایر استانها، ساده انگاری بیماری و دیرمراجعه کردن مبتلایان به بیمارستان ها است.
جمالیان افزود: این تفکر که اُمیکرون فرم شدیدی از بیماری نمیدهد و یا میزان مرگ و میر آن نسبت به سویههای قبلی کمتر بوده، غلط است و مردم نباید در غفلت این باور اشتباه، زندگی و سلامتی خود و اطرافیان شان را به خطر بیاندازند.
وی تصریح کرد: همچنین تعداد موارد مراجعه و بستری اطفال درحال افزایش است به طوری که حدود 10 تا 15 درصد موارد بستریها در مراکز درمانی به کودکان اختصاص دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک بیان کرد: متاسفانه بسیاری از موارد فوت در بیمارستانها در بدو ورود به اورژانس و یا 24 ساعت نخست اتفاق میافتد که نشاندهنده مراجعه دیر هم استانیها به مراکز درمانی است.
جمالیان ادامه داد: متاسفانه باز هم این تفکر که سایر اعضای خانواده و اطرافیان یک فرد مبتلا به کرونا نیز میتوانند از همان داروها و روشهای درمانی استفاده کنند در جامعه رواج یافته که این باور نیز اشتباه و نادرست است.
وی با اشاره به اینکه رعایت پروتکلهای بهداشتی و استفاده از ماسک در استان به شدت کاهش یافته است، از هم استانیهای خود خواست به محض ظاهر شدن علائم بیماری به خصوص در اطفال، سریعا به مراکز درمانی مراجعه کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک عنوان کرد: بیمارستان امیرکبیر و همچنین بیمارستان امیرالمومنین اراک و کلینیک تنفسی آن به عنوان سانتر کرونا آمادگی لازم برای پذیرش 24 ساعته موارد ابتلای کودکان و دیگر موارد مشکوک را دارد و پزشکان و متخصصان در هر ساعت از شبانه روز که نیاز باشد در محل حضور دارند و در صورت نیاز، بستری نیز میکنند.
درحال تکمیل... .