hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > خبرها > ما کجا و هالیوود کجا؟/ سینمای ایران و قهرمانان ملی

ما کجا و هالیوود کجا؟/ سینمای ایران و قهرمانان ملی

مخاطبان خبرآنلاین معتقدند که در تاریخ ایران، قهرمانان زیادی بوده‌اند که سینمای کشور، سراغ آن‌ها نرفته است. همچنین آن‌ها تاکید کردند بهتر است سینماگران کاردان به سراغ زندگی چنین شخصیت‌هایی بروند تا سوژه به اصطلاح نسوزد.

به گزارش رویداد ایران و به نقل از خبرآنلاین، درسال‌های اخیر، پرداختن به قهرمانان هشت سال دفاع مقدس بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است، شهید ستاری، شعید عبدالحسین زرین و شهیدان مهدی و حمید باکری، از قهرمانانی بودند که فیلمسازان به معرفی شخصیت‌ آن‌ها پرداختند. در چهلمین جشنواره فیلم فجر هادی حجازی‌فر با ساخت فیلم سینمایی «موقعیت مهدی» به معرفی شخصیت مهدی و حمید باکری پرداخت.

به همین بهانه خبرآنلاین از مخاطبان خود پرسید که چند تن از این قهرمانان را در قاب سینما دیده‌اند؟ کدام‌شان را از این راه شناخته‌اند و از تماشای داستان کدام‌شان به وجد آمده‌اند؟

در ادامه بخشی از نظرات کاربران خبرآنلاین را می‌خوانید.

قهرمانانی که معرفی شدند

کاربری نوشت: «فیلم «ایستاده در غبار» عالی بود اسطوره‌ای به نام شهیدمتوسلیان را به من شناساند.» 

و مخاطبی دیگر تاکید کرد: «شهید ستاری، یکی از بهترین قهرمانانی بود که تا به حال در سینما نشان داده‌اند.»

کاربری بی‌نام معتقد بود: «یکی از قهرمانان بزرگی که شناختم، شهید سرلشکر مصطفی چمران با فیلم سینمایی «چ» اثر ابراهیم حاتمی‌کیا بود.»

قهرمانان واقعی را نادیده می‌گیریم

یک پرسش همیشگی این است که چرا سینمای ایران، کم‌تر سراغ قهرمانان تاریخ معاصر یا کهن کشور می‌رود؟ آیا مشکل در تامین بودجه است یا کمبودها و کاستی‌های فنی؟

یکی از مخاطبان در این‌باره نوشت: «هالیوود، استاد ساختن قهرمان است و در ایران، ما در این مورد ضعیف هستیم. شما فیلم «تک تیرانداز» را ببین عالی است ولی تا می‌توانند بودجه می‌گیرند و در آخر از یک قهرمان واقعی، یک تصویر بی کیفیت ارائه می‌دهند چون عده‌ای فقط دنبال پول هستند.»

کاربر دیگری اظهار نظر کرد: «ما قهرمانان زیادی داشتیم که کوچک‌ترین بهایی به آن‌ها داده نمی‌شود، مشکل از جایی است که ما قهرمانان واقعی‌مان را نادیده می‌گیریم و آمریکایی‌ها قهرمان‌سازی می‌کنند.»

یکی دیگر از مخاطبان خبرآنلاین نوشت: «اگر با هالیوود مقایسه کنیم، حتما عده‌ای می‌گویند آن‌ها بودجه‌های میلیارد دلاری می‌گیرند، اما واقعا همه چیز بودجه نیست. خیلی از کارگردان‌ها سراغ سوژه نمی‌روند، تعدادی از آن‌ها هم سوژه را می‌سوزانند، معمولا پرداختن به شخصیت‌های قهرمانان در سریال‌های تلویزیونی خیلی موفق‌تر از فیلم سینمایی است.»

و دیگری تاکید کرد: «در سینمای جهان به قدری جذاب به موضوع قهرمان پرداخته می‌شود، که آدم از دیدن آن لذت می‌برد، آن وقت در این‌جا به قدری موضوع را کلیشه‌ای می‌کنند که نه تنها جذاب نیست بلکه سوژه دستِ اول را به یک موضوع ضعیف دست خورده تبدیل می‌کند.»

یکی از مخاطبان خبرآنلاین هم نوشت: «همیشه آرزو داشتم فیلمی درباره سه شهید که تو مرز جلفا با لشکر روس‌ها جنگیدند و دشمن را در جنگ جهانی دوم، ۴۸ ساعت پشت ارس نگه داشتند، ساخته شود، قطعا اگر همچین موضوع حماسی و جذابی دست استیون اسپیلبرگ بود، یک شاهکار در حد و اندازه‌های «نجات سرباز رایان» می‌ساخت.»

سینمای ایران خیلی کم کاری کرده است

خیلی از مخاطبان خبرآنلاین بر این باورند که هرکسی نمی‌تواند قصه زندگی بزرگان و قهرمانان را روایت کند؛ یکی از کاربران در رابطه با این موضوع نوشت: «آن‌که داستان قهرمان را روایت می‌کند، خودش قهرمان است. آدم‌های کوچک نمی‌توانند داستان‌های بزرگ را روایت کنند. دل‌شان جای کوچکی است و توان این کار را ندارند. کار را به بزرگان سینما بسپارید درست می‌شود.»

تعدادی از مخاطبان هم بر این باور بودند که موقعیت‌های قهرمانانه زیادی داریم اما کسی به آن‌ها توجه نمی‌کند، یکی از کاربران در این رابطه نوشت: «قهرمانان، هشت سال دفاع مقدس، قهرمانانی که در چالدران جنگیدند، قهرمانانی که در جنگ جهانی دوم در ساحل ارس شهید شدند وصدها نمونه دیگر اما متاسفانه در سینما چیزی از آن‌ها ندیدم.»

کاربر دیگری با اشاره به قهرمانان ایرانی نوشت: «شوربختانه سینمای ایران در این زمینه کم‌کاری زیادی کرده است. از یعقوب لیث صفاری تا بابک خرمدین و ابومسلم خراسانی قهرمان‌هایی هستند که کسی برایشان کاری نکرده است.»

۵۷۲۴۵

منبع: khabaronline-1602944

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو