عباس مقتدایی در گفتوگو با ایسنا رهاسازی آب در وضعیت کنونی را با توجه به وضعیت نامناسب حجم آب پشت سد مهم ارزیابی و اظهار کرد: این رهاسازی براساس دیدگاههای دقیق کارشناسی و با اتکا به بارندگیهای صورت گرفته انجام شد تا از این طریق زمینه برای توجه به مباحث مختلف پیرامون آب صورت گیرد.
وی افزود: عملِ رهاسازی آب با توجه به اینکه در حال حاضر حجمی بالغ بر 164 میلیون متر مکعب آب پشت سد قرار گرفته در نوع خود بیسابقه است، اما این اقدام مبتنی بر بارندگیهایی است که میتواند به سرعت آورده آب زایندهرود و آب پشت سد و آب ذخیره را بهگونهای رقم بزند و اگر چه دیر هنگام بود، اما توانست بخشی از نیاز آب کشاورزان را در این وقت سال تأمین کند.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، خاطرنشان کرد: این رهاسازی البته به این معنا نیست که کشاورزان میتوانند از همه ظرفیت زمینهای کشاورزی خود برای انجام کشت استفاده کنند و بنا است تنها بخش محدودی از زمینهای کشاورزی شرق اصفهان با این آب سیراب شود.
مقتدایی در توضیح جنبههای دیگر رهاسازی آب، ادامه داد: جاری شدن آب در زایندهرود علاوه بر تأمین آب برای کشت بخشی از زمینهای کشاورزان منطقه و ایجاد امید در دل آنها، باعث پر شدن بخشی از سفرههای آب زیرزمینی شده و میتواند بخشی از حیات جانوری و گیاهی منطقه را نیز تحت تأثیر خود قرار دهد و خود نوعی اعطای حق به صاحبان حق است بنابراین همه باید از رهاسازی آب خشنود باشند.
وی اضافه کرد: البته ممکن است در جریان رهاسازی آب و موضوعات پیرامونی آن دیدگاهها و نظراتی هم وجود داشته باشد، اما به هر حال در جریان رهاسازی آب تصمیمهای معقول و منطقی گرفته شده و امیدواریم مورد توجه اقشار مختلف مردم هم قرار گیرد و در ماههای آینده بتوانیم در تولید گندم گامهای مؤثری برداریم.
نماینده مردم اصفهان در مجلس در پاسخ به این پرسش که آب برای نوبتهای بعدی آبیاری در اختیار کشاورزان قرار میگیرد یا خیر، تأکید کرد: پیش از بازگشایی آب در جلسهای در تهران با حضور مسئولان مربوطه حضور داشتم و مسئله تخصیص آب برای نوبتهای بعدی آبیاری با حضور وزارت نیرو و سازمان آب به بحث و گفتوگو گذاشته شد و تضمینهای لازم برای مراحل بعدی آبرسانی صورت گرفت و اطمینان خاطر نیز در این خصوص به ما داده شد و قرار است برای تداوم جریان کشت، آب لازم رهاسازی شود، چرا که کشاورزان به اعتماد قول مسئولان کشت خود را انجام دادهاند و البته بیمه هم باید در کنار کشاورزان باشد.
مقتدایی به مضیقه مالی کشاورزان کم درآمد اصفهانی اشاره کرد و گفت: موضوع تأمین معیشت همه اقشار جامعه از جمله کشاورزان به خصوص شرق اصفهان بهعنوان یکی از محورهای اساسی گفتوگوهای اصلی جلسات نمایندگان اصفهان بوده است از این رو مسئله جبران خسارتهای اصطلاحاً نکِشت مورد توجه قرار گرفته است.
وی ادامه داد: خسارت نکِشت مربوط به سال گذشته به کشاورزان پرداخت شده و خسارتهای مربوط به آبی که اکنون رهاسازی شده نیز قاعدتاً در ماههای آینده به آنها پرداخت خواهد شد. از این رو بخش عمده کشاورزان منابع مالی مربوط به خود را دریافت کردهاند و تعدادی از کشاورزان نیز در نوبت بعدی تحویل قرار دارند و در مجموع میتوان گفت که اکنون فضای رسیدگی به امور کشاورزان محور اصلی فعالیتهای نمایندگان مجلس است.