به گزارش ایرنا از پایگاه سازمان جهانی صلح (او دبلیو پی) که شاخص های بحران ها برای صلح جهانی را ارزیابی می کند، وی در این خصوص گفت: "بال وجود اینکه شش ماه از تسلط طالبان بر افغانستان می گذرد، اما این کشور همچنان در شرایط بحرانی قرار دارد."
دبیرکل سازمان ملل همچنین به پانزده عضو شورا یادآوری کرد که به خاطر مردم و امنیت جهانی افغانستان را رها نکنند.
گوترش از جامعه جهانی و شورای امنیت خواست تا منابع را فراهم کنند و در کنار یکدیگر برای جلوگیری از خسارات آتی به افغانستان رو به وخامت کار کنند.
وی همچنین اقدامات روشنی را برای طالبان تشریح کرد و به آنها دستور داد که فورا فرصت و امنیت را برای همه افغانها گسترش دهند، حقوق بشر را به رسمیت بشناسند و به طور فعال تعهد خود را برای مشارکت در جامعه بینالمللی نشان دهند.
دبیرکل سازمان ملل تاکید کرد: "پنجره برای اعتمادسازی باز است. اما این اعتماد باید جلب شود."
گوترش در عین حال در بیانیه خود به شورا گفت: "با فروپاشی اقتصاد افغانستان همراه با زمستان یخبندان آن، تعداد زیادی از مردم این کشور با ناامنی غذایی و فقر روبرو هستند، تا جایی که خانواده ها فرزندان خردسال خود را در ازای دریافت غذای ضروری می فروشند. وضعیت زنان و دختران نیز همچنان بدتر می شود، زیرا آنها بار دیگر از دسترسی به آموزش و مشارکت در نیروی کار محدود شده اند.
گوترش به شورا یادآوری کرد که باید اساسا اقتصاد افغانستان را از طریق تلاشهایی از جمله آزاد کردن ذخایر ارزی مسدود شده و پیگیری پروژههای تزریق نقدینگی دوباره به حرکت انداخت.