احمد حمزه در آیین تودیع و معارفه رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت با اشاره به اجرای طرح تحول سلامت در سطح کشور یادآور شد: قبل از سال 92 سالانه 600 هزار خانوار ایرانی به زیر خط فقر سقوط میکردند و این مسأله نگرانیهای زیادی را برای دولتمردان و همچنین مقام معظم رهبری به وجود آورد.
نماینده مردم پنج شهرستان جنوبی کرمان در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: دولت دهم طرح تحول سلامت را در دستور کار خود قرار داد در صورتی که به خوبی میدانست، زیرساختهای آن در سطح کشور وجود ندارد و از این نظر با مشکلاتی مواجه میشویم.
حمزه با اشاره به اینکه چالشهایی که امروز در این طرح با آن مواجه هستیم به دلیل همین نقص و کمبودها است، تصریح کرد: قبل از اجرای طرح تحول سلامت حدود 4 میلیون بیمهشده خویشپرداخت در سطح کشور وجود داشت.
وی بیان داشت: در این طرح نیز پیشبینی شده بود که 5 میلیون نفر زیر پوشش بیمه عمومی رایگان قرار گیرند، اما با استفاده 4 میلیون نفر قبلی از این بخش طرح تحول سلامت این تعداد به 11 میلیون نفر رسید در حالی که اعتبار لازم فقط برای 5 میلیون نفر بود.
حمزه با بیان اینکه پیشبینی کاهش هزینههای سنگین بستری نیز بخش دیگری از این طرح بود که مشکلآفرین شد، عنوان کرد: همچنین برای ایجاد پرونده الکترونیک زیرساختهای لازم در سطح کشور فراهم نبوده و نیست.
وی افزود: برقراری نظام ارجاع نیز نیاز به کلینیکهای تخصصی سطح دو دارد که در بسیاری از نقاط کشور وجود نداشت، اما اکنون در برخی مناطق به بهرهبرداری رسیده و یا در دست احداث است، پزشک خانواده نیز پیشنیاز دیگر طرح بود که با مشکلاتی مواجه است.
حمزه با توجه به اینکه دولت اعتقاد دارد که سلامت محور توسعه کشور است، خاطرنشان کرد: بر همین اساس دولت با وجود اشراف نسبت به این کمبودها با سرمایهگذاری و جذب نیروی انسانی لازم اجرای طرح تحول سلامت را با شجاعت آغاز کرد و هماکنون نیز تأکید دارد که اجازه تعطیلی آن را نمیدهد.
وی با تأکید بر اینکه من در انتخاب مدیران و عزل و نصب آنان هیچ دخالتی ندارم، ابراز داشت: انتخاب همکار حق مدیران بالادستی است و نمایندگان در این امور هیچ دخالتی نمیکنند و تنها نظر خود را ابراز میدارند.