همزمان با دقایق پایانی نمایش فیلمها در برج میلاد، درحالی که رسانهها مشغول تنظیم جدول شمارش آرای مردمی فیلمهای فجر بودند و با تیترهای مختلف به استقبال سیمرغ مردمی برای فیلم «ملاقات خصوصی» میرفتند ناگهان مسعود نقاشزاده، دبیر جشنواره اعلام کرد جایزه سیمرغ مردمی که سالهاست به بهترین فیلم از نگاه تماشاگران اهدا میشود به دلیل پارهای ابهامات حذف شده است.
حذف سیمرغ مردمی همانا و خیل انتقادات به عملکرد مسوولان این دوره جشنواره همانا.
اما حواشی پنجشنبه شب فقط به حذف سیمرغ مردمی از جشنواره خلاصه نمیشد. دقایق پایانی پنجشنبه شب فهرست عجیب و غریب نامزدهای چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر هم منتشر شد و برای اهالی رسانه و سینماگران که هنوز در تعجب تصمیم مسوولان برای حذف سیمرغ مردمی بودند اعلام نام کاندیدا دوباره حاشیهساز شد و علامت سوالهای دیگری را به وجود آورد مبنی بر اینکه چطور سریال موقعیت مهدی به کارگردانی هادی حجازیفر که در بین فیلمهای این دوره از جشنواره بوده و کیفیت ضعیفی داشته، توانسته در 14 بخش در صدر نامزدهای سیمرغ باشد و رکورددار شود؟ یا اینکه چطور فیلم دسته دختران به کارگردانی منیر قیدی با وجود انتقادات بالا به کیفیت و ساختارش نظر هیات داوران را به خود جلب کرده است؟ و پرسشهایی از این دست که جشنواره فیلم فجر را بیشتر به محل اختلاف سینماگران و فضای دوقطبی تبدیل میکند تا محلی برای دوستی و آشنایی بیشتر با سینما و دغدغههایشان.
همچنین به بی برنامگی و بیکفایتی مسوولان جشنواره امسال این نکته را هم می توان اضافه کرد که در اتفاقی نادر فهرست برگزیدگان و برندگان سیمرغ یک ساعت قبل از شروع اختتامیه توسط یک سایت سینمایی منتشرشد و لو رفت و بین خبرنگاران و اهالی رسانه دست به دست میشد.