داریوش باقرجوان در گفتگو با خبرنگار مهر درباره رعایت پروتکلهای بهداشتی اتوبوسها و ناوگان حمل و نقل عمومی جادهای اظهار کرد: رعایت مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا لازم الاجرا است و به محض ابلاغ ما نیز سختگیری پروتکلها را به شرکتهای حمل و نقلی ابلاغ خواهیم کرد که البته در حال حاضر تشدید رعایت پروتکلهای بهداشتی در اتوبوسها و دیگر وسایل حمل و نقل عمومی جادهای آغاز شده است.
وی افزود: در حال حاضر مسافرانی که بخواهند از ناوگان حمل و نقل عمومی جادهای برای مسافرت استفاده کنند در هنگام تهیه بلیت از آنها درخواست کارت واکسن و یا پی سی آر منفی ۷۲ ساعته میشوند.
مدیرکل حمل و نقل مسافری سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای با تاکید بر اینکه فروش بلیت در خارج از پایانه ممنوع است گفت: برای هیچکس جز افرادی که یا واکسن زده باشند یا تست پی سی آر منفی ۷۲ ساعته ارائه دهند بلیت اتوبوس صادر نمیشود.
وی گفت: به دلیل رعایت سختگیریهای صدور بلیت و جابجایی مسافر، آمار مسافران با ناوگان حمل و نقل عمومی جادهای در سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۸ که کرونا وجود نداشت ۴۰ تا ۵۰ درصد کاهش یافته است. این در حالی است که تعداد سرویسهای بین شهری به همان تعداد باقی مانده است.
باقرجوان در خصوص تردد ناوگان حمل و نقل عمومی در ایام سفرهای نوروزی گفت: هنوز مشخص نیست که با توجه به شیوع اومیکرون آیا سفرها ادامه خواهد داشت یا خیر. آنچه برای ما مهم است تشدید رعایت پروتکلهای بهداشتی در اتوبوسها و دیگر ناوگان حمل و نقل است تا میزان شیوع کرونا کاهش یابد.
به گفته مدیر کل حمل و نقل مسافری سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای بر اساس ارقام رسمی اعلامی، تاکنون هیچ مورد فوتی بر اثر کرونا که حمل و نقل جادهای عامل شیوع آن باشد اعلام نشده است.
باقرجوان با تاکید بر اینکه در حال حاضر تعداد مسافرگیری اتوبوسهای بین شهری ۸۰ درصد ظرفیت است تاکید کرد: اگر رانندگان اتوبوسها در بین راه مسافر سوار کنند باید تعداد مسافران بین راهی به تعدادی باشد که از ۸۰ درصد ظرفیت اتوبوس بیشتر نشود. این موضوع را به شرکتهای حمل و نقلی اعلام کردهایم و مسئولیت اجرای آن با شرکتها است. همچنین رانندگان اتوبوسها توجیه شدهاند که از مسافرانی که بین راه سوار میکنند کارت واکسن یا تست پی سی آر منفی مطالبه کنند.
این مقام مسئول تصریح کرد: در طی سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ بیش از ۱۲ هزار و ۶۰۰ پرونده تخلف رانندگان ناوگان حمل و نقل عمومی جادهای داشیم که در خصوص عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی بود در حال حاضر نیز ۲ هزار پرونده تخلف رانندگان اتوبوس و ناوگان جادهای در این زمینه در دست اقدام است.