حمید کاویان در نشست خبری با رسانهها در نمایشگاه تخصصی صنعت نفت اهواز گفت: از سال ۱۳۹۷ تا کنون در مجموع ۲۰هزار و ۱۰۵ قطعه کالای ساخت داخل با حمایت این شرکت بومیسازی شده است.
وی با اشاره به اقدامات شرکت نفت و گاز مارون در توسعه ساخت داخل گفت: شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون اولین شرکتی است که فناوری تجهیزات فرآورشی سریعالاحداث یا واحدفرآورش سیار (Skid Mounted) را مورد استفاده قرار داد که با توجه به ظرفیت موجود در بخش فرآورش نفت نمکی، این طرح بسیار زودبازده و موثر ارزیابی می شود. افزایش ۲۰ هزاربشکه ای نرخ تولید، حذف استفاده از مواد تعلیق شکن گران قیمت و تحول در دانش فراورش نفت نمکی از ره آوردهای این طرح است.
مهندس کاویان افزود: علاوه بر این، با همکاری شرکت های دانش بنیان از ابزار پیزو(فشار سنج حافظه دار) برای اندازه گیری فشار و دمای درون چاهی مورد استفاده قرار گرفت و دانش آن بومی سازی شد. یک پروژه دیگر در بخش شیرآلات را نیز با همکاری شرکت های دانش بنیان در دست پیگیری و اقدام داریم.
مدیر عامل شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون با اشاره به اقدامات این شرکت در حوزه محیط زیست بیان داشت: هماکنون ۸۸ درصدگازهای همراه مازاد جمعآوری میشود و ۴ درصد آن به مصرف داخلی میرسد. قرار است تا سه سال آینده، ۸ درصد باقیمانده نیز جمعآوری شود.
وی افزود: دو قرارداد پنجساله با سرمایهگذاری حدود ۱۷ میلیون دلار برای احداث تأسیسات فشارافزایی گازهای کمفشار مشعل و شیرینسازی گازهای ترش ارسالی به مشعل واحد بهرهبرداری شماره ۳ مارون به مقدار ۱۵ میلیون فوتمکعب در روز و فروش گازهای کمفشار ارسالی به مشعل واحد بهرهبرداری مارون ۱۴.۶ میلیون فوتمکعب در روز با شرکتهای داخلی امضا و پس از انجام عملیات اجرایی، راهاندازی شد. از ابتدای امسال به یُمن اجرای طرح و بهرهجویی از فرصتهای تعمیراتی، کاهش ۴۰ درصدی گاز به مشعل نسبت به مقدار پیشبینیشده، تحقق یافت.
مهندس کاویان گفت: با بهکارگیری دستگاه های MOS و MOTبیش از90 هزار بشکه نفت( که در گودال سوخت سوزانده می شد) جمعآوری و به چرخه تولید اضافه شد. در کل طی سالهای اخیر، هیچ نفتی سوزانده نمی شود. با کمک شرکتهای دانشبنیان تلمبههای بخش پساب روزآمد شد که در نتیجه این اقدام، بیش از ۹۹ درصد پساب های نمکزدایی به چاههای دفعی تزریق می شود.