به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر ، همجواری استان بوشهر با خلیجفارس فرصتهای مهمی در عرصههای سرمایهگذاری، تولیدی، اشتغالزایی و فعالیتهای اقتصادی را فراهم کرده است که طرحهای توسعهای این استان بر محور دریا و اقتصاد ساحلی برنامهریزی شده است.
این درحالی است که با درنظر گرفتن افزایش تقاضای غذا بهخصوص محصولات دریایی در سراسر دهکده جهانی اکنون طرحهای آبزیپروری از جمله ماهی، میگو، جلبک و گیاهان مختلف دارویی در استان با اولویتهای دریافت امکانات و مجوزها اجرایی شده و در عرصه میگو پرورشی استان بوشهر با تولید بیشترین محصول بهعنوان قطب میگو پرورشی در کشور معرفی شده است.
90 درصد میگو تولیدی پرورشی استان صادراتی است
مدیرکل شیلات استان بوشهر تولید میگو پرورشی امسال را 28 هزار و 100 تن دانست و اظهار داشت: پرورشدهنده میگو در سال جاری بیش از 28 هزار تن میگو پرورشی از گونه وانامی تولید کردند که 90 درصد آن صادراتی است.
علی بازدار کیفیت میگو پرورشی استان بوشهر را بسیار مطلوب و بازارپسند دانست و تصریح کرد: بر اساس گزارش اتحادیه تولید و تجارت آبزیان ایران ، در مجموع محصولات آبزیان ایران به 55 کشور صادر میشود.
وی از توسعه طرحهای آبزیپروری و واگذاری زمینهای ساحلی به پرورشدهنده میگو خبر داد و بیان کرد: در ایامالله دهه فجر طرحهای پرورش میگو در مزارع پرورشی شیف و دیلم بر اساس مصوبات سفر رئیس جمهور به سرمایهگذاران واگذار میشود.
مدیرکل شیلات استان بوشهر اضافه کرد: در این راستا 115 طرح پرورش میگو هر کدام به مساحت 10 هکتار پس از برگزاری فراخوان به متقاضیان سرمایهگذاران در طرحهای پرورش میگو در جزیره شیف و دیلم واگذار میشود.
بازدار حجم سرمایهگذاری این طرحهای پرورش میگو را بیش از یکهزار و 500 میلیارد تومان دانست و خاطر نشان کرد: با تکمیل این طرحها 11 هزار تن به ظرفیت تولید میگو پرورشی استان بوشهر افزوده میشود.
35 درصد تولید آبزیان به کشورهای جنوب شرقی آسیا صادر میشود
بر اساس گزارش سازمان شیلات ایران 35 درصد تولید آبزیان ایران به کشورهای جنوب شرقی آسیا صادر میشود که چین، تایلند، مالزی، ویتنام جزو خریداران اصلی آبزیان محسوب میشوند.
تولید میگو پرورشی استان بوشهر امسال با افزایش 20 درصدی نسبت به سال قبل به 28 هزار و 100 تن رسید و 90 درصد این محصول به خارج از کشور صادر میشود و امسال تاکنون بیش از 50 درصد میگو پرورشی استان صادر شده است.
مدیرکل دامپزشکی بوشهر از صادرات آبزیان پرورشی استان خبر داد و گفت: در 10 ماه امسال افزون بر 21 هزار تن محصولات آبزیپروری استان بوشهر صادر شده که 2 هزار تن آن مربوط به دی ماه است.
مرتضی بحرانی، کشورهای هدف صادراتی محصولات آبزیان استان بوشهر را مالزی کویت، تایوان، امارات، چین، عمان، قطر، روسیه، تایلند، اسپانیا دانست.
وی پروسه صادرات آبزیان را مورد اشاره قرار داد و اضافه کرد: شرکتهایی که دارای کد اقتصادی اتحادیه اروپا هستند و تحت نظارت بهداشتی قرار دارند بعد از آزمایشات گوناگون و صدور گواهی ویژه محمولهها صادر میشود.
مدیرکل دامپزشکی بوشهر به واکسیناسیون دام بومی و صنعتی علیه بیماریهای استراتژیک پرداخت و خاطر نشان کرد: در دی ماه امسال 276 هزار راس دام علیه بیماریهای استراتژیک و 145 هزار دام علیه بیماریهای دامی دیگر واکسینه شدهاند.
بحرانی نظارت بر صادرات 2 هزار و 60 تن انواع آبزیان به مقصد کشورهای صادراتی را از دیگر فعالیتها دانست و افزود: نظارت بر کشتار طیور و تأمین گوشت سفید شامل یک میلیون قطعه طیور صنعتی و نظارت بر کشتار دام و تأمین گوشت قرمز بهداشتی به تعداد 2 هزار و 620 راس دام کشتار دام سبک و سنگین از دیگر طرحهای اجرایی است.
تولید میگو پرورشی در استان افزایش مییابد
استاندار بوشهر توسعه طرحهای آبزیپروری در استان را مورد تأکید قرار داد و افزود: بر اساس برنامهریزی تولید میگو پرورشی با واگذاری اراضی ساحلی به سرمایهگذاران افزایش قابل توجهی مییابد.
احمد محمدیزاده با اشاره به اینکه واگذاری 1500 هکتار اراضی ساحلی برای پرورش میگو از مصوبات سفر رئیس جمهور است تصریح کرد: در این راستا اقدامات مهمی انجام شده و شیلات استان بوشهر برای واگذاری این اراضی فراخوان صادر کرده است.
وی استفاده از تکنولوژی پیشرفت در پرورش میگو را مورد تأکید قرار داد و گفت: با توجه به ظرفیت اراضی ساحلی در پرورش میگو باید استفاده از تکنولوژی و فناوریهای برتر در افزایش تولید با کیفیت محصول استفاده کرد.
بر اساس برنامهریزی هدف تولید میگو پرورشی استان بوشهر برای سال 1401 بیش از 34 هزار تن است که اقدامات لازم در حال انجام است.