به گزارش رویداد ایران به نقل از ایسنا، بهای معاملات نفت برنت ۱۷ سنت معادل ۰.۲ درصد افزایش یافت و به ۸۹ دلار و۳۳ سنت در هر بشکه رسید. نفت برنت روز سه شنبه ۱۰ سنت کاهش داشت.
بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۱۶ سنت معادل ۰.۲ درصد افزایش، به ۸۸ دلار و ۳۶ سنت در هر بشکه رسید. شاخص نفت آمریکا روز گذشته پنج سنت کاهش داشت.
قیمتهای نفت از ابتدای سال میلادی جاری تاکنون تحت تاثیر کمبود عرضه و تنشهای ژئوپلیتیکی در اروپای شرقی و خاورمیانه حدود ۱۵ درصد رشد کردهاند. شاخص قیمت نفت برنت روز جمعه تا سطح ۹۱ دلار و ۷۰ سنت و شاخص نفت آمریکا تا مرز ۸۸ دلار و ۸۴ سنت پیش رفته بودند که بالاترین حد از اکتبر سال ۲۰۱۴ بود و هفته گذشته برای ششمین هفته متوالی رشد کردند.
ساتورو یوشیدا، تحلیلگر کالا در شرکت راکوتن سکیوریتیز گفت: کاهش ذخایر نفت آمریکا از قیمتها پشتیبانی کرد با این حال افزایش ذخایر بنزین روی خوش بینی سرمایه گذاران تاثیر گذاشت. اوپک پلاس احتمالا سیاست تولید خود را بدون تغییر نگه می دارد که به معنای کمبود عرضه و ادامه روند صعودی قیمتها خواهد بود.
به گفته منابع بازار، آمار موسسه امریکن پترولیوم نشان داد ذخایر نفت آمریکا در هفته منتهی به ۲۸ ژانویه، به میزان ۱.۶ میلیون بشکه کاهش پیدا کرد در حالی که تحلیلگران برآورد کرده بودند ذخایر در هفته گذشته ۱.۵ میلیون بشکه افزایش پیدا کرده است.
طبق آمار، ذخایر بنزین آمریکا به میزان ۵.۸ میلیون بشکه رشد کرد که بالاتر از پیش بینی تحلیلگران از رشد ۱.۶ میلیون بشکه ای ذخایر بود.
پنج منبع آگاه اظهار کردند: اوپک و متحدانش احتمالا در نشست روز چهارشنبه به سیاست فعلی افزایش تدریجی تولید پایبند می مانند. این سیاست از سوی تولیدکنندگان اوپک پلاس در حالی دنبال میشود که انتظار می رود تقاضا امسال به اوج جدیدی صعود کند و قیمتهای نفت در بالاترین حد هفت سال اخیر معامله می شوند.
بانک آمریکایی گلدمن ساکس پیش بینی کرد این احتمال وجود دارد که افزایش قیمتها باعث شود تولیدکنندگان اوپک پلاس با افزایش سریعتر تولید موافقت کنند.
به گفته منابع آگاه، در نشست گروه فنی اوپک پلاس در روز سه شنبه درباره افزایش بیشتر از ۴۰۰ هزار بشکه در روز برای مارس بحث نشد.
تتسو ایموری، مدیرعامل شرکت ایموری گفت: اگر سعودیها و روسها نشانهای از افزایش تولید خود برای جبران تولید کمتر اعضای دیگر را نشان دهند، قیمتها احتمالا کاهش پیدا خواهند کرد اما اگر چنین سورپرایزی در کار نباشد، انتظار می رود بازار روند مثبتی را حفظ کند زیرا تقاضا بهبود پیدا کرده است و تنشهای ژئوپلیتیکی ادامه دارد.
تنشها میان روسیه و غرب از قیمتهای نفت پشتیبانی کرده است. روسیه که دومین تولیدکننده بزرگ نفت در جهان است و غرب بر سر اوکراین در کشمکش هستند و نگرانیها نسبت به مختل شدن تامین انرژی اروپا را برانگیختهاند.
بر اساس گزارش رویترز، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه روز سه شنبه غرب را متهم کرد عمدتا سناریویی را ایجاد کرده که هدف آن کشاندن این کشور به جنگ بوده و نگرانیهای امنیتی روسیه درباره اوکراین را نادیده گرفته است.