به گزارش رویداد ایران به نقل از ایسنا دکتر یاری امروز در مراسم رونمایی از دو پروژه پژوهشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات در حوزه هوش مصنوعی، با بیان اینکه این حوزه امروزه به جزء لاینفک همه حوزهها تبدیل شده است، افزود: کاربرد این فناوری در کامپیوتر و بخشهای صنعتی موجب شده که هوش مصنوعی در کنار محققان و عموم مردم قرار بگیرد تا شرایط بهتری ایجاد شود.
وی با اشاره به طراحی و ساخت زیر ساخت آزمایشگاهی هوش مصنوعی در حوزه خط و زبان فارسی، اظهار کرد: ما در پژوهشکده فناوری اطلاعات تمامی زیرسیستمهای مورد نیاز این روال را آماده کردهایم که از آن جمله میتوان به سامانه جمعسپاری اشاره کرد. این سامانه برای برچسبگذاری دادگان جهت تهیه دادگان آموزشی و نیز دادگان ارزیابی مورد استفاده قرار میگیرد.
یاری، توسعهدهندگان محصولات و خدمات، پژوهشگران، کاربران و ذینفعان حوزه جمعسپاری و حاکمیت را از مخاطبان این زیر ساخت عنوان کرد و یادآور شد: یکی از کاربردهای مهم این زیستبوم بهویژه در شرایط کرونا احراز هویت است که زیر ساخت آن در این آزمایشگاه طراحی شده است.
رییس پژوهشکده فناوری اطلاعات، سامانه مدیریت واسط های برنامههای کاربردی را از دیگر سامانههای این آزمایشگاه دانست و افزود: سامانه مدیریت و آزادرسانی دادگان (پارسیگان) از دیگر بسترهای این آزمایشگاه است که با هدف آزادرسانی و به اشتراک گذاری دادگان مربوط به محصولات و خدمات حوزه خط و زبان فارسی طراحی و پیادهسازی شده است.
به گفته وی امکان ایجاد دسترسیهای سطحبندی شده به دادگان، امکان گزارش گیریهای متنوع اعم از میزان دانلودها از قابلیتهای این بستر است.
رییس پژوهشکده فناوری اطلاعات خاطر نشان کرد: در بستر پارسیگان بیش از ۱۵ مجموعه دادگان در حوزه خط و زبان فارسی ایجاد شده است و تاکنون بیش از ۱۰۰ مجموعه دانشگاهی از آن بهرهمند شدهاند.