hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > اجتماعی > رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر: تا کِی معتاد متجاهر را جمع کنیم و دوباره رها شوند؟

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر: تا کِی معتاد متجاهر را جمع کنیم و دوباره رها شوند؟

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر گفت: نزدیک چهار سال است که پیش‌نویس تغییر قانون مبارزه با مواد مخدر توسط پلیس، دادستانی کل و ستاد مبارزه با مواد مخدر تهیه شده و هرچه‌زودتر باید در مجلس ارائه و تصویب شود تا این شرایط بهبود پیدا کند.

سردار مجید کریمی در گفت‌وگو با خبرنگار انتظامی خبرگزاری تسنیم در پاسخ به این سؤال که آیا در تهران یا دیگر نقاط کشور، مناطقی وجود دارد که معتادان متجاهر در آن تسلط داشته باشند و پلیس به نوعی حضور کم‌ رنگی داشته باشد، اظهار کرد: اشکال کار روی تفسیر واژه "معتاد متجاهر" است، معتاد متجاهر یعنی فردی که تجاهر به اعتیاد دارد، بی‌خانمان است، نای حرکت ندارد، گوشه‌ای افتاده و نمی‌تواند تکان بخورد.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر فرماندهی انتظامی کشور افزود: همکاران بنده تا به حال، تعداد فراوانی جمع‌آوری معتاد متجاهر داشتند و چنین چیزی را مشاهده نکردند که معتادان متجاهر بخواهند اسلحه دست بگیرند یا منطقه‌ای را قُرُق کنند البته به واسطه خلاءهای قانونی و ضعف قانون این معضل را شاهدیم که معتادان متجاهر برخی مناطق را به پاتوق تبدیل کرده‌اند و پلیس هرچه این افراد را جمع‌آوری کند، آن‌ها را تحویل مراکز نگهداری و درمان دهد، بلافاصله بعد از سه ماه این افراد رهاسازی می‌شوند و دوباره در همان محل حضور پیدا می‌کنند.

رهاسازی معتادان متجاهر پس از 10 تا 20 بار بازداشت

وی تصریح کرد: معتادان متجاهری وجود دارند که پلیس 10 تا 20 بار آن‌ها را بازداشت کرده و تحویل مراکز بازپروری داده است اما به دلیل عدم وجود برنامه برای صیانت پس از خروج آن‌ها، عدم حرفه‌آموزی، عدم نظارت بر آن‌ها، عدم ارتباط با خانواده و نظارت بر خانواده‌ها، پس از ترک و درمان، این چرخه معیوب است.

این مقام انتظامی خاطرنشان کرد: برای اینگونه معتادان متجاهر هرچه‌قدر هزینه صرف شود یا در دوره درمان در مراکز مختلف مراقبت ببینند، پس از رها شدن در جامعه، مجدد به حالت اولیه برمی‌گردد و انگار پول کشور را دور می‌ریزیم.

پلیس تا چه زمانی باید معتادان متاجهر را جمع کند؟

کریمی، بازنگری در قانون مبارزه با مواد مخدر، فرآیندهای درمان و پیشگیری را یک ضرورت جدی دانست و گفت: بالاخره باید تکلیف ما روشن شود، پلیس تا کِی باید این افراد را جمع کند، در نهایت باید یک حد توقف داشته باشد و در جایی کار مشخص شود؛ سالیان متوالی است که این اتفاق روی می‌دهد و متأسفانه این چرخه هنوز معیوب است.

به گفته رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر، بر اساس برآورد پلیس حدود 65 هزار معتاد متجاهر در سراسر کشور وجود دارد که بین 20 تا 21 هزار معتاد متجاهر در تهران هستند.

کوچ معتادان متجاهر برای فرار از سرما

این مقام انتظامی بیان کرد: جالب است بدانید جمعیت مذکور معتادان متجاهر شناور است و در فصول سرد جابه‌جا می‌شود یعنی از استان‌های سرد به استان‌های گرم می‌روند حتی بخشی از معتادان متجاهر که در تهران جمع‌آوری می‌شوند، اصلاً ساکن تهران نبوده و خانواده آن‌ها تهران نیستند یا اینکه در فصولی همچون زمستان به شهرستان‌هایی می‌روند که هوا در آنجا گرمتر است.

کریمی متذکر شد: اگر تمام دستگاه‌ها با یکدیگر همسو و یک‌پارچه شوند، کار ساماندهی این افراد به راحتی انجام خواهد شد.

وی افزود: نزدیک چهار سال است که پیش‌نویس تغییر قانون مبارزه با مواد مخدر توسط پلیس، دادستانی کل و ستاد مبارزه با مواد مخدر تهیه شده و هرچه‌زودتر باید در مجلس ارائه تصویب شود تا این شرایط بهبود پیدا کند و از این وضعیت خارج شویم.

رئیس مبارزه با مواد مخدر فرماندهی انتظامی کشور عنوان کرد: با کسی که علیه مردم و پلیس از سلاح استفاده می‌کند، حتماً باید برخورد جدی شود، تا زمانیکه هزینه ارتکاب جرم پایین باشد، فرد به خود اجازه می‌دهد هرگونه رفتار نابهنجاری را در جامعه مرتکب شود و این داستان ادامه پیدا می‌کند.

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو