سعدالله زارعی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی ایرنا درباره تحولات اخیر یمن خاطرنشان کرد: تقریباً سه سال پس از آنکه ائتلاف متجاوز به یمن دچار اختلافات جدی شده بود، بار دیگر شاهد پیوستن امارات متحده عربی به این جنگ ظالمانه هستیم.
وی با بیان اینکه باید بررسی شود چه عاملی جدیدی امارات را دوباره به صحنه درگیری جدی با یمن کشاند، افزود: رفتوآمد مستمر عناصر نظامی و امنیتی اسرائیل به امارات متحده عربی و تلاش این عناصر صهیونیست برای سرپا نگه داشتن جبهه عربی علیه ایران کاملا مشهود بود.
این کارشناس مسائل راهبردی گفت: علیرغم اینکه منافع امارات در کنار کشیدن از جنگ یمن است اما از آنجایی که این اقدام با امنیت رژیم صهیونیستی همخوانی ندارد، اسرائیلیها امارات را وادار کردند که بار دیگر در صحنه نظامی یمن قدرت نمایی کند.
زارعی، همراهی مقامات امارات متحده عربی با جریانهای سلفی جنوب یمن را موضوعی تازه عنوان کرد و افزود: اماراتیها حاضر نبودند حتی با اخوان المسلمین و دولت ترکیه روی یک میز بنشینند اما اکنون شاهد هستیم که نیروهای سلفی جنوب یمن موسوم به عمالقه را تجهیز کردند تا علیه انصارالله یمن وارد جنگ شوند.
وی گفت: اماراتیها چیزی در حدود چهار تیپ از نیروهای عمالقه را سامان دادند و حدود 2 هزار خودروی نظامی و دیگر تسلیحات و تجهیزات را در اختیار آنها قرار دادند تا پیشرویهای سریالی انصارالله را متوقف کنند.
این تحلیلگر مسائل یمن تصریح کرد: عمالقه با کمک تسلیحاتی و حمایت هوایی ائتلاف سعودی سه استان یمن از جمله استان جوف در شمال پایتخت، استان مارب در شرق پایتخت و استان پهناور شبوه در شرق مارب را مورد حمله قرار دادند اما پس از یک هفته بمباران شدید که با سکوت سازمان ملل همراه بود، تنها توانستند بر چند روستا در این استان ها تسلط پیدا کنند و عملا عمالقه دو روز پیش اعلام کرد که عملیات را متوقف کردهاند.
زارعی، عملیات عمالقه علیه انصارالله را آزمایشی برای نیروهای اماراتی و عربستانی عنوان کرد تا ببینند که آیا میتوانند صحنه جنگ را تغییر دهند و پیروزیهای سریالی یمنی ها را متوقف کنند.
وی گفت: اگر عقلی در امارات و عربستان باشد باید متوجه شده باشند که ادامه جنگ به هیچ وجه به نفع آنها نیست و باید هرچه زودتر جنگ را متوقف کنند.
این استاد دانشگاه، عمالقه را نیروی زمینی جنگ اخیر و جنگندههای سعودی را نیروی هوایی آن عنوان کرد و افزود: انصارالله در یک ابتکار عمل و در پاسخ به تجاوز ائتلاف اماراتی-سعودی، شهرهای امارات از جمله دوبی و به ویژه ابوظبی را مورد حملات موشکی قرار داد و به تاسیسات حیاتی این دو شهر ضربات جدی وارد کرد.
زارعی گفت: مهمترین خسارت جنگ اخیر برای امارات این بود که امنیت شیشه ای تاسیسات در بنادر امارات از بین رفت و قیمت بنادر امارات را در مقایسه با بندرهای دیگر منطقه به شدت کاهش داد.
وی افزود: جنگ یک هفته اخیر که عربستان و امارات با هدف تغییر معادله شروع کردند بعد از چهار روز با تاکتیک جدید یمنیها شکست خورد و بار دیگر انصارلله پیروز میدان بود.
این کارشناس مسائل منطقه از امارات متحده عربی و عربستان خواست جنگ را پیش از اینکه بیش از این خسارت ببینند متوقف کنند و گفت: عربستان در طول ۷۰ سال اخیر هرگز با کسری بودجه مواجه نشده اما شاهد بودیم که سال گذشته میلادی عربستان با کسری بودجه مواجه شد. ذخایر ارزی عربستان که بالای یک تریلیون دلار بود، الان به حدود ۲۳۰ میلیارد دلار کاهش پیدا کرده و اقتصاد عربستان را با چالش مواجه کرده و باعث کسری بودجه دولت این کشور شده است.
زارعی با بیان اینکه نشانه ای از تغییر سیاست سعودیها وجود ندارد، خاطرنشان کرد: ادامه جنگ برای سعودیها هیچ دستاوردی ندارد و فقط هزینههای بیشتری را به آنها تحمیل خواهد کرد.
وی در عین حال، احتمال تجدید نظر امارات و پی بردن حاکمان آن به اشتباه محاسباتی را بعید ندانست و گفت: گمان میکنم که اماراتیها بار دیگر ناگزیربه عقبنشینی شده و به وضعیت 2 سه سال گذشته برگردند و از یک عنصر فعال در صحنه جنگ یمن به یک عنصر ناظر تبدیل شوند.
این تحلیلگر مسائل سیاسی درباره حمایت اتحادیه عرب و شورای همکاری خلیج فارس از تجاوز به یمن نیز خاطرنشان کرد: اساساً سازمانهای بین المللی و منطقه ای بر اساس اصول اخلاقی بنا نشده اند بلکه بر اساس فلسفه هابز و روسو و لاک بنا نهاده شده اند که رحم، مروت، انصاف، عدالت، مساوات و انسانیت در آنها معنا ندارد.
زارعی گفت: طبیعتا وقتی فلسفه هابز بر نهادهای بین المللی و منطقه ای حاکم است نمی توانیم انتظار داشته باشیم در کنار پابرهنه گان قرار گیرند.