hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > خبرها > وحیدی: استان‌های مرزی حلقه وصل تقویت ارتباط با همسایگان هستند

وحیدی: استان‌های مرزی حلقه وصل تقویت ارتباط با همسایگان هستند

وزیر کشور با اشاره به وجود ۱۶ استان مرزی در کشور، این استان‌ها را ظرفیت‌های بسیار مناسبی در تقویت تحقق سیاست همسایگی دانست و گفت: استان‌های مرزی حلقه وصل تقویت ارتباط با کشورهای همجوار و همسایگان هستند.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، احمد وحیدی روز دوشنبه در همایش ایران و سیاست همسایگی اظهار کرد: در دوره‌ای نگاه به تعاملات غرب در برخی دولتمردان شکل گرفت و سیاست همسایگی تا حد قابل توجهی از دست رفت و یا به اندازه کافی بارور نشد.

وی یکی از فرصت‌ها برای اجرا و پیگیری سیاست همسایگی را خروج آمریکا از برجام و بدعهدی غربی‌ها عنوان کرد و گفت: خروج از برجام و بدعهدی‌ها نشان داد که نگاه به غرب همچنان یک نگاه معیوب است و راه به جایی نمی‌برد و این اتفاق عامل موثری بوده و هست.

رییس شورای امنیت کشور با بیان اینکه غربی‌ها هیچ وقت قابل اعتماد نبودند،گفت: آنها از اول انقلاب با ما بنای دشمنی داشتند و در هر فرصتی که به دست آوردند، از اعلام این دشمنی دریغ نکردند و این فرصتی برای بازگشت توجهات به این موضوع است که نباید در غرب دنبال بسیاری از مسائل بگردیم.

وزیر کشور تصریح کرد: فرصت دوم شکست‌های پی در پی آمریکا در منطقه و خروج آن از منطقه است چون حضور پررنگ آمریکا در منطقه اجازه نخواهند داد سیاست همسایگی که برپایه صلح، رفاه متقابل و امنیت چندجانبه است شکل بگیرد و در آن دخالت می‌کنند.

وی یادآور شد: با رفتن آمریکا از منطقه می‌توان از این فرصت برای تقویت سیاست همسایگی استفاده کرد چون همسایگان به ویژه کشورهایی که پیشتر تصور می‌کردند در پناه آمریکا می‌توانند قدرت، امنیت و پیشرفت داشته باشند، کمرنگ‌تر شده است و ممکن است پیام خوبی برای این سیاست باشد.

وحیدی ادامه داد: فرصت دیگر خود دولت سیزدهم است که اعتقادش بر این است که بیش از پیش باید به سیاست همسایگی بپردازیم. البته مشکلاتی هم در این راه وجود دارد. اولین مشکل وجود قدرت‌های خارجی موثر مخرب است. امروز سیاست بخشی از کشورهای غربی که تلاش می‌کنند خلاء حضور آمریکا در منطقه را پرکنند، می‌تواند عامل مخرب باشد.

وی ادامه داد:  قبل از آمریکا و بیش از آمریکا رژیم صهیونیستی تلاش دارد در منطقه حضور داشته باشد و این حضور حتما در چارچوب عدم اعتماد کشورهای منطقه به یکدیگر و عدم یکپارچگی آنها باهم و امنیت زدایی در منطقه عمل خواهد کرد.

سیاست همسایگی یا منطقه‌ای به معنای بی‌توجهی به بین‌الملل نیست

رییس شورای امنیت کشور در ادامه سند بالادستی جمهوری اسلامی را از فرصتهای پیگیری سیاست همسایگی عنوان کرد و گفت: سیاست منطقه‌ای در سند بالادستی جمهوری اسلامی دستی قوی دارد . از وقتی بحث چشم انداز ۱۰ ساله مطرح شد سیاست‌ها براساس اولویت نگاه منطقه‌ای بود.

وی افزود: منطقه یا همسایه به مفهوم عدم توجه به جامعه بین‌الملل نیست. هم براساس وظایف و رسالت های جهانی و هم براساس ظرفیت‌های ملی و فراملی و هم شرایط بین المللی، جمهوری اسلامی به هیچ وجه به دنبال این نیست که از فضای بین المللی دور باشد و رسالت خود را با این فضا نادیده بگیرد بلکه رسالتش این است که در معادلات جهانی حتما حضور قوی داشته باشد اما وقتی می‌گوییم اولویت یعنی بتوانیم توجهمان را بیشتر در حوزه منطقه متمرکز کنیم.

وحیدی با بیان اینکه سند چشم انداز منطقه ۲۵ کشور را شامل می‌شود و فعالیت‌های مهمی در این سیاست ترسیم شده است، ادامه داد: همسایگان بخش مهمی از نگاه منطقه‌ای هستند و می‌توان سیاست همسایگی را به سیاست منطقه‌ای تغییر داد ، در چشم انداز خود را نشان داد.

آمایش مناطق مرزی براساس نوع تعامل با کشورهای منطقه دیده شده است

وزیر کشور با اشاره به سیاست‌های آمایش سرزمینی گفت: در سیاست‌های آمایش هم ردپای سیاست همسایگی به خوبی دیده می‌شود. بحث آمایش مناطق مرزی براساس نوع تعامل با کشورهای منطقه‌ای دیده و در آنجا کاملا به این موضوع اشاره شده است.

وی افزود: وقتی سیاست آمایش را در مناطق مرزی و استان‌های مرزی دنبال کنید این سیاست براساس نوع تعاملی است که قرار است با کشورهای همسایه داشته باشید. آمایش ترکیب فعالیت، انسان و جغرافیا است. براساس رابطه با کشورهای همسایه است که باید در سیاست آمایش دیده شود.

وزیر کشور با تاکید بر داشتن استان‌های قوی مرزی، وجود این استان‌ها را فرصتی دیگر برای اجرای سیاست همسایگی دانست و گفت: ۱۶ استان مرزی داریم که به لحاظ اجتماعی، افتصادی و فرهنگی باید استان‌های قوی باشند البته در این میان کم و کسری‌هایی داریم اما آنها می‌توانند حلقه وصل خوبی در روابط با همسایگان ما باشند.

وی ادامه داد: از جمله چیزهایی که از استان‌های مرزی خواسته شده این است که روابط خود را با استان‌های همجوار کشورهای همسایه قوی‌تر کنند. استان‌های مرزی هر چه اختیارات بیشتری داشته باشند، می‌توانند روابط بسیار طبیعی را با همسایگان شکل دهند و این در منطقه می‌توان جواب می‌دهد.

وحیدی با بیان اینکه برخ استان‌های همجوار مرزی به اندازه استانداران مرزی ما اختیارات ندارند، گفت: این مسیر مهمی است البته استان‌های ما باید از هر جهت تقویت شوند و هر استان ما باید بتواند در رابطه با کشور همجوار نقش‌آفرینی کند و این شدنی است.

دیپلماسی مرزی قوی، روابط با کشورهای همسایه را تقویت می‌کند

رییس شورای امنیت کشور با اشاره به وجود ۵۹ بازارچه‌های مرزی و فعال نبودن برخی از این بازارچه‌ها ادامه داد: باید همه را فعال کنیم. تعاملات، تبادلات و دیپلماسی مرزی قوی عناصری است که روابط ما را با کشورهای همجوار تقویت می‌کند و باید این را تعمیق ببخشیم و دنبال کنیم. مرزهای دریایی به ویژه در جنوب ظرفیت‌های خاص خود دارد که باید به طور ویژه به آن نگاه شود.


امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو