ضرورت ایجاد آزادراه برای توسعه استان کرمانشاه اجتنابناپذیر است
معاون عمرانی استاندار کرمانشاه با اشاره به اینکه راهها در کشور درجهبندی دارند اظهار داشت: برای راههای ملی از آزادراهها، برای راههای بین استانی از شریانهای درجهدو یعنی بزرگراهها و برای راههای بین مراکز استانها و شهرستانها از راههای درجه سه استفاده میشود و آزادراهی همچون تهران به بغداد که تا خسروی به عهده ایران است و تا همدان انجامشده نقش بینالمللی دارد. مهرداد سالاری با بیان اینکه نخستین امر توسعه زیرساخت است که در استان کرمانشاه بهشدت پیگیر آن هستیم عنوان کرد: بزرگراهها، فرودگاه که باند آن در حال بازسازی است و یک باند اضطراری به آن افزوده میشود و خطوط ریلی زیرساختهای اصلی توسعه گردشگری و تجارت محسوب میشوند. سالاری با اشاره به ایجاد بندر خشک و دهکده لجستیک که بر پایه شبکه ریلی است گفت: در زمینه شبکه ریلی برنامهریزیشده استان به خانقین متصل شود و از این طریق به بندر لاذقیه برسد و بتواند به راههای دریای آزاد دسترسی داشته باشد. معاون عمرانی استانداری کرمانشاه با بیان اینکه ضرورت ایجاد آزادراه برای توسعه استان اجتنابناپذیر است افزود: نگهداری راهها بهعنوان یک بخش مجزا در استان در حال انجام است و این در حالی است که ساخت آزادراه با سرمایهگذاری و بهرهبرداری بخش خصوصی انجام میشود و هزینهای را به دولت تحمیل نمیکند. او با اشاره به اینکه استان کرمانشاه در گذشته بهعنوان مرکز استان پنجم معرفیشده بود عنوان کرد: در گذشته استان کرمانشاه تمام خدمات زیربنایی، زیرساختی، درمانی و تجاری را به استانهای دیگر ارائه میکرد و استانهای مجاور برای خریدهای منطقهای و درمان به استان کرمانشاه و برای خریدهای عمدهتر به تهران مراجعه میکردند. سالاری با بیان اینکه نقش استان بهعنوان مرکز استان پنجم بهتدریج در حال کمرنگ شدن بود گفت: بنابراین ایجاد زیرساختها که مراکز استان را به مرکز استان کرمانشاه وصل کند بسیار ضروری است زیرا استان کرمانشاه دارای خدمات برتر، دانشگاههای برتر و خدمات درمانی برتر و تجارت برتر است.
توجه مسئولان به نگهداری راه بسیار کم است
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان کرمانشاه با اشاره به ساخت آزادراه بیستون به ایلام عنوان کرد: مسئولان باید بدانند که نگهداری راه از ساخت 100 کیلومتر راه جدید واجبتر است و از طرفی در کنار آزادراهها امکان اشتغالزایی وجود ندارد زیرا هر اقدامی نیازمند اخذ مجوز از پیمانکار آزادراه است.
فریبرز کرمی افزود: چنانچه بزرگراه کرمانشاه توسعه پیدا میکرد و به سه باند برای رفت و سه باند برای برگشت ارتقا پیدا میکرد راههای استان در زمان اربعین آسیب نمیدید. کرمی با اشاره به اینکه ساخت آزادراه از قبل از کرمانشاه به سمت ایلام سودی برای مردم کرمانشاه ندارد گفت: ساخت 100 کیلومتر آزادراه بیش از 1000 میلیارد تومان هزینه دارد درحالیکه با این اعتبار راههای موجود استان بهطور کامل مناسبسازی میشود. او با بیان اینکه سود آزادراه نصیب مردم کرمانشاه نمیشود و تنها به طول آزادراههای کشور افزوده میشود افزود: با 10 درصد اعتبار این آزادراه میتوان از راههای موجود در استان کرمانشاه نگهداری کرد و چنانچه 20 درصد اعتبار این آزادراه به بزرگراه کرمانشاه - حمیل تخصیص داده شود این بزرگراه از چهار خط به 6 خط افزایش پیدا میکند. مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان کرمانشاه با اشاره به اینکه در تمام دنیا اعتباری برای نگهداری راه تخصیص داده میشود بیان کرد: توجه مسئولان بهجای نگهداری راه به ساخت و ایجاد راه است؛ درحالیکه ساخت 50 کیلومتر راه 200 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و معادل این اعتبار بخش مهمی از راههای استان را نگهداری میکند. او با اشاره به اینکه 8000 کیلومتر راه در کل استان وجود دارد بیان کرد: از این راهها 400 کیلومتر بزرگراه، 480 کیلومتر راه اصلی و 1900 کیلومتر راه فرعی است. کرمی با اشاره به کمبود اعتبارات برای نگهداری راهها افزود: در تمام دنیا 15 تا 20 درصد هزینه ساخت راهها به نگهداری تخصیص مییابد اما در کشور ایران تنها دو درصد است.