به گزارش رویداد ایران به نقل از ایسنا، غلامحسین شافعی در این نشست، توسعه روابط اقتصادی دو کشور را ضروری دانست و گفت: کشور عراق برای ما فراتر از یک شریک تجاری است و پیوندهای دو کشور بهقدری عمیق است که نیاز داریم در بخشهای اقتصادی پیشرفتهای بیشتری را رقم بزنیم.
رئیس هیات تجاری ایران در این سفر تاکید کرد: در این سفر از پشتیبانی ۴ نماینده مجلس ایران، ریاست اتاق مشترک ایران و عراق و منتخبی از فعالان اقتصادی ایران برخورداریم و این انتظار میرود که با مذاکرات تخصصی بتوانیم سرفصل جدیدی در روابط اقتصادی دو کشور رقم بزنیم.
در ادامه این نشست عادل عکاب حسین - رئیس اتاق صنایع عراق - ضمن خوشامدگویی به هیئت ایرانی گفت: باید اعتراف کنیم که هنوز فعالیت اقتصادی واقعی بین دو کشور اتفاق نیفتاده است.
فعالیت تجاری وجود دارد اما فعالیتی که شامل بخش صنعت بشود هنوز رقم نخورده است. جلسات زیادی برگزار کردیم، نمایندگانی از استانهای همجوار انتخاب شدند و پیشنهادهایی در جلسات مشترک مطرحشده است. در زمینه صنعت فعالیتهای فردی از طرف ایرانیها را شاهد بودهایم و موفق شدهاند اما نیاز است که این موضوع به یک جریان تبدیل شود.
وی ادامه داد: کارخانههای زیادی در ایران تنها برای بازار عراق تولید میکنند اما هیچگاه اینجا کارخانه احداث نکردهاند. در یک دیدار که در دانشگاه تهران بود به فرصتهای صنعتی اشاره کردیم اما همکاریها هنوز به بخش صنعت سرایت نکرده است.
عکاب حسین افزود: زمینه روابط اقتصادی دو کشور سابقه ۱۸ ساله دارد اما اراده کافی برای سرمایهگذاری صنعتی از سوی ایران وجود ندارد و روابط در سطح تجارت باقیمانده است. نیاز هست اتاق مشترکی در حوزه صنعت داشته باشیم تا موانع این همکاری را بررسی کنند. من کارخانههایی را در ایران دیدهام که متوقفشدهاند. این کارخانهها میتوانند در عراق فعال شوند.
رئیس اتاق صنایع عراق گفت: در زمینه تأمین مواد اولیه آماده همکاری هستیم همچنین ۶ شهرک صنعتی در عراق داریم که فرصتهای سرمایهگذاری در آن فراهم است. پیشنهادهای زیادی از کشورهای مختلف دادیم. در حال حاضر با اردن در حال همکاری هستیم. علاقه داریم این همکاری با ایران شکل بگیرد و شهرک صنعتی مشترکی با ایران داشته باشیم. آماده هستیم تا بازسازی و توسعه عراق را با کمک ایران دنبال کنیم.
وی ادامه داد: حضور نمایندگان پارلمان دو کشور در این نشست مغتنم است. امیدواریم با اهتمام آنها قوانین مورد نیاز برای توسعه همکاری دو کشور به تصویب برسد و در آینده سطح همکاریها متفاوت از امروز باشد.
بر اساس گزارش پایگاه خبری اتاق ایران، در ادامه این نشست غلامحسین شافعی در پاسخ به عکاب حسین گفت: همانطور که بهدرستی اشاره کردید پایداری روابط اقتصادی صرفاً با مبادله تجاری نیست و سرمایهگذاری بلندمدت پایداری ایجاد میکند. این را همه فعالان اقتصادی مدنظر دارند. در اینکه عراق نیازمند بازسازی، توسعه صنعتی و افزایش سطح اشتغال و رفاه است، تردیدی نیست اما هر نوع روابط اقتصادی دوطرفه نیازمند تأمین منافع مشروع دو طرف است اگر این منافع شناخته شود، توسعه روابط اتفاق میافتد.
رئیس اتاق ایران ادامه داد: در سالهای گذشته ۳ میلیارد دلار در عراق سرمایهگذاری کردهایم اما به مشکلاتی برخورد کردهایم که در تداوم سرمایهگذاری تأثیرگذار بوده است. باید مسائل و موانع را بررسی و برطرف کنیم. در این صورت توسعه همکاری صنعتی خودبهخود اتفاق میافتد.