عبدالله بهرامی در گفت و گو با ایسنا، از بافت فرش به عنوان یکی از راههای ایجاد درآمد و اشتغالزایی برای خانوارها نام برد و گفت: در حال حاضر بیش از ۸۰ درصد بافندگان فرش را بانوان تشکیل می دهند و این مسأله تاثیر بهسزایی در امنیت شغلی و اجتماعی و درآمد خانوار دارد.
به گفته وی، بافت تابلوفرش در قالب اشتغال خانگی می تواند به عنوان یک منبع درآمد از سوی کارجویان و فارغ التحصیلان علاقه مند به این رشته دنبال شود.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی های فرش دستباف درعین حال با اشاره به بالا رفتن هزینه های تولید و تأمین فرش، ایجاد زیرساخت فرآوری مواد اولیه فرش را مورد تأکید قرار داد و گفت: تامین مواد اولیه تولید فرش با نرخ ارز آزاد از چالشهای اصلی و مهم صنعت فرش در حال حاضر به شمار می رود و این مسأله در افزایش هزینه و قیمت تمام شده تولید اثر می گذارد.
وی درباره بیمه قالیبافان نیز گفت: متاسفانه به دلیل عدم تخصیص بودجه، بیمه تامین اجتماعی قالیبافان انجام نمی شود و تنها راه بیمه قالیبافان در حال حاضر، بیمه روستاییان و عشایر است.
این فعال تعاونی در پاسخ به این پرسش که بیمه روستاییان نسبت به بیمه تامین اجتماعی چه مزایایی دارد؟ اظهار کرد: به طور حتم بیمه تامین اجتماعی برای قالیبافان بهتر است ولی مشکلاتی مثل عدم تامین اعتبار در بودجه دارد؛ لذا هم اکنون قالیبافان می توانند تحت پوشش بیمه صندوق روستاییان و عشایر درآیند. البته این بیمه دفترچه درمانی ندارد و سن بازنشستگی در آن بالای ۶۵ سال است.
مدیر عامل اتحادیه تعاونی های فرش دستباف خاطرنشان کرد: با این حال بیمه اجتماعی بهتر از نبودن بیمه است و مزایای این بیمه این است که بیمه اجتماعی ۷۰ درصدش یارانه است که دولت پرداخت می کند و ۳۰ درصدش را خود بافنده می پردازد و اقساطش قابل پرداخت است؛ به نحوی که سالانه با یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان می توانند بیمه شوند و مصائب و مشکلاتی مثل بازدید بازرس تامین اجتماعی را ندارد.
وی گفت: با وجود آنکه در این بیمه در بحث پوشش دهی تسهیل گری شده ولی در خصوص خدمات دهی، دفترچه درمان ندارد؛ از طرفی انتقال سوابق دچار مشکل است که البته در حال ساماندهی است.
چالش جدید فرش؛ تامین مواد اولیه با نرخ ارز آزاد
یک فعال تعاونی، تامین مواد اولیه تولید فرش با نرخ ارز آزاد را از چالشهای مهم فرش در شرایط فعلی عنوان کرد و آن را در افزایش هزینه و قیمت تمام شده تولید اثرگذار دانست.
بیشتر بخوانید
امتیاز: 0
(از 0 رأی )
نظرهای دیگران