به گزارش رویداد ایران به نقل از ایسنا، بلومبرگ به نقل از منابع آگاه نوشت: این غول ژاپنی که از نوامبر سال ۲۰۲۰ با کمبود عرضه کنسول پرچمدار پلی استیشن ۵ روبرو شده است، اواخر سال میلادی گذشته به تولیدکنندگان قراردادی اعلام کرد تا پایان سال ۲۰۲۲ به تولید مدل قبلی پلی استیشن ادامه می دهد. اگرچه سونی هرگز رسما اعلام نکرد چه زمانی تولید پلی استیشن ۴ را متوقف خواهد کرد اما پیش از این تصمیم داشت تولید این کنسول را در پایان سال ۲۰۲۱ متوقف کند.
این استراتژی تولید حدود یک میلیون دستگاه پلی استیشن ۴ را در سال میلادی جاری به دنبال خواهد داشت تا از فشار بر تولید پلی استیشن ۵ اندکی کاسته شود. کنسول قدیمیتر از تراشههای پیشرفته کمتری استفاده می کند و تولید آن راحتتر بوده و گزینه ارزانتری در مقایسه با پلی استیشن ۵ است.
به گفته منابع آگاه، افزایش سفارش تولید با افزودن پلی استیشن ۴ ارزانتر، به سونی اهرم نفوذ بیشتری در مذاکره با تولیدکنندگان قراردادی برای قرارداد بهتر فراهم می کند.
سخنگوی سونی ادامه تولید پلی استیشن ۴ در سال میلادی جاری را تایید و اعلام کرد این شرکت قصد نداشت تولید این کنسول را متوقف کند. پلی استیشن ۴ یکی از پرفروشترین کنسولهای بازی سونی تاکنون بوده است.
جیم رایان، مدیر پلی استیشن گفت: سونی با پلی استیشن ۵ قصد دارد عبور سریعتری به سوی سخت افزار جدید داشته باشد. اما پاندمی کووید ۱۹ توسعه نرم افزار در صنعت بازی را آهسته کرد و همزمان باعث افزایش تقاضا برای سخت افزار شد که باعث شد حتی سادهترین قطعات هم نایاب شوند. نتیجه کنسول بازی بوده که پیدا کردن آن دشوار شده و فاقد مجموعه بازیهای انحصاری گسترده است.
پلی استیشن ۴ که در سال ۲۰۱۳ به بازار عرضه شد، بیش از ۱۱۶ میلیون دستگاه تا به این تاریخ فروش داشته و گزینه محبوبی در میان گیمرهاست. همچنین منبع بخش قابل توجهی از درآمد بخش بازی سونی از محل اشتراک و فروش نرم افزار است.
به گفته یک مقام شرکت سونی که مایل نبود نامش فاش شود، واحد پلی استیشن با چالشهای غیرمنتظرهای شامل تولید کندتر از حد انتظار پلی استیشن ۵ دست و پنجه نرم می کند و تمدید مدت زمان تولید پلی استیشن ۴ راهی برای پر کردن خلا ناشی از تولید کمتر نسل جدید این کنسول بازی و حفظ گیمرها در اکوسیستم پلی استیشن است.
تراشههای چند منظوره که برای قابلیتهای صوتی، نیرو و ارتباطات بی سیم استفاده می شود، در میان تراشههایی هستند که زنجیره تامین آنها مختل شده است. بعضی از کنسولهای بازی حتی با پرداخت قیمت بالاتر هم نمی توانند چنین قطعاتی را تامین کنند. حتی وقتی ساخت دستگاهها کامل می شود، توزیع آنها به دلیل افزایش چشمگیر هزینههای حمل، یک چالش مانده است.
بر اساس گزارش بلومبرگ، اگرچه بازی بزرگترین منبع درآمد سونی مانده است اما این غول سازنده محصولات الکترونیکی ژاپنی در حال بررسی حوزههای جدید برای استمرار رشد درآمد است. این شرکت آماده میشود هدستهای واقعیت مجازی قدرتمندتری را عرضه کند تا از بازیها و کاربردهای آتی دنیاهای مجازی (متاورس) سود ببرد و در حال بررسی ساخت خودروی برقی است.