hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > خبرها > نگاه فرابخشی مجلس به حوزه آب

نگاه فرابخشی مجلس به حوزه آب

ایسنا/مرکزی رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی گفت: رویکرد دولت و مجلس در حمایت از بخش کشاورزی این است که سفره مصرف کننده و تولید کننده کمرنگ نشود.

محمد جواد عسگری چهارشنبه هشتم دیماه در جریان بازدید معاون وزیر نیرو از روند اجرای طرح انتقال آب سد کوچری به شهر ساوه در منطقه حاجی آباد واقع در محور سلفچگان به دلیجان در گفتگو با خبرنگاران، اظهار کرد: کمبود آب از مهمترین مشکلات کشور است که عدم تدبیر درگذشته موجب شده با چالش‌های و معضلات جدی در حوزه آب مواجه شویم.

وی با اشاره به اینکه اعتبارات خوبی در حوزه آب در سال‌جاری تخصیص یافته است، گفت: در سال  جاری اعتبارات خوبی برای اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوانداری به منظور تعذیه سفره‌های زیرزمینی دیده شده است تا بتوان بخشی از کمبود منابع آبی را جبران کرد.

وی با تاکید بر اینکه استحصال آب از سفره‌های زیرزمینی بدون در نظر گرفتن میزان آب در سفره‌ها آسیب جدی را به منابع آبی وارد کرده و منجر به وقوع پدیده فرونشست زمین شده است، اظهار کرد:  ایران از جمله کشورهای در رده نخست مواجهه با پدیده فرو نشست زمین بوده و این یک ایراد جدی است که کشور با آن مواجه است و هنوز طرحی در این خصوص ارایه نشده که بتواند برای خروج از این بحران امیدوار کننده باشد.

این نماینده مردم در خانه ملت گفت: از ابتدای فصل پاییز تاکنون بارندگی مطلوبی در کشور صورت نگرفته و این میزان بارش‌ها کافی نیست و باید به حد نرمال برسد که تا رسیدن به میزان نرمال فاصله داریم. براین اساس باید در قالب نقشه راه و برنامه زمان بندی برای مصرف آب تدابیر لازم اتخاذ شود.

وی با تاکید بر اینکه رویکرد مجلس در حوزه آب نگاه فرابخشی است و برای مصارف شرب، کشاورزی و صنعت سیاست‌گذاری شده و اعتبارات دیده می‌شود، اظهار کرد: بهره گیری از پساب استان برای مصرف صنعت در استانی که قطب صنعت کشور است برای ایجاد امنیت در سرمایه گذاری با توجه به محدودیت در منابع آبی از الزامات است.

وی به برگزاری جلسات کمیسیون کشاورزی با وزیر نیرو در قابل یک برنامه‌ریزی زمان بندی شده به کاهش دغدغه‌های موجود در حوزه آب اشاره کرد و گفت: تسریع در بهره‌برداری خط انتقال سهم آب ساوه از سد کوچری نیز در جلسه‌ای با حضور وزیر نیرو و اعضای کمسیون کشاورزی مطرح و اعتبار مورد نظر برای اجرای این طرح د*یده خواهد شد.

عسکری افزود: هزار میلیارد تومان برای اجرای این طرح مورد نیاز است که باید به صورت برنامه زمان بندی در مقاطع مختلف تخصیص یابد تا بتوان با تخصیص اعتبار متناسب طرح در کمتر از دو سال بهره‌برداری شود. انتقال ثقلی آب بدون هزینه‌های جانبی از ویژگی‌های این طرح است و امیدواریم در یک  برنامه زمان بندی شده با تخصیص اعتبار و به طور خاص در بودجه سال ۱۴۰۱ دیده شود تا افتتاح  این طرح  کام مردم را شیرین کند.

وی با اشاره به اینکه در بودجه ۱۴۰۰ اعتبارات حوزه کشاورزی بی سابقه بود و اگر در سال آینده هم با همین رویه باشد بسیاری از کاستی ها برطرف خواهد شد، گفت:  تلاش خواهیم کرد در بخش کشاورزی کمی و کاستی لحاظ نشود.

رئیس کمسیون کشاورزی با تاکید بر اینکه بخش کشاورزی و امنیت غذایی با امنیت ملی گره خورده است؛ گفت:  رویکرد دولت و مجلس در حمایت از بخش کشاورزی این است که سفره مصرف کننده و تولید کننده کمرنگ نشود.

وی بیان کرد:در حوزه تخصیص ارز حوزه  کشاورزی نیز برای تک نرخی کردن باید زیرساخت‌ها تامین شود و دستگاههای تصمیم گیر در سطح کلان با اقناع سازی افکار مردم تصمیم گیری کنند  و مردم نیز تصمیمات در سطح کلان را با یک فضای اقناعی و منطقی بپذیرند.

این نماینده مجلس با تاکید بر از بین بردن فساد در دو نرخی کردن ارز، گفت: باید تصمیم عقلایی و منطقی در یک فضای اقناعی صورت گیرد تا فساد در دو نرخی شدن ارز از بین برود و چالش اقتصادی برای کشور پیش نیاید.

وی بر مقابله با فساد در سایه نظارت جدی در توزیع نهاده‌های دامی تاکید کرد و افزود: نوسان قیمت و خشکسالی آسیب جدی به تولید و بخش کشاورزی وارد کرده است و موجب شد تا بسیاری از دامداران دام های مولد را ذبح کرده یا به فروش برسانند که برای احیای دام‌ها حدود ۱۰ سال زمان نیاز است.

وی با تاکید بر اینکه با از بین رفتن دام مولد آسیب جدی به اقتصاد کشور وارد خواهد کرد، اظهار کرد: در قالب تفاهم نامه ای با کشور برزیل مقرر شد به صورت تهاتر کالا اقلامی نظیر کود اوره و خشکبار از ایران به برزیل ارسال شود و در عوض نهاده‌های دامی وارد کنیم تا مشکلی در تامین نهاده در کشور بوجود نیاید.

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد