به گزارش رویداد ایران به نقل از ایسنا، چند سال است اعلام میکنند که دفترچههای کل کشور و کل سازمانهای بیمهگر باید بهصورت کارت هوشمند ارائه شود و البته این موضوع زیرساخت وسیعی میخواهد، بخشی از این زیرساخت بر عهده بیمهکنندگان است. بخشی بر عهده داروخانهها که باید اینترنت داشته باشند. بدین ترتیب پزشکی بیمار را معاینه و بهصورت الکترونیکی برایش نسخه صادر میکند، بیمار به داروخانه مراجعه کرده و کافی است تا شماره بیمه خود را اعلام کند و آنجا نسخه آماده و تحویل داده میشود.
رضا باقری اصل -رئیس کارگروه تعاملپذیری دولت الکترونیکی- سال گذشته درباره اقدامات دولت الکترونیک در حوزه سلامت، گفته بود: پایگاه اطلاعات بیمه کشور یکپارچه شده که حاصلش قطع صدور دفترچههای تکراری بیمه و ورود به حوزه سرویسهای نسخه الکترونیکی است. پروژه نسخه الکترونیک بهصورت گامبهگام پیش میرود و زمانی بهصورت کامل اجرایی میشود که مطبها و داروخانهها و مراکز پزشکی، آموزشهای لازم را در این باره دیده باشند و زیرساختها برای آنها فراهم شده باشد.
همچنین چندی پیش عیسی زارعپور -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- در خصوص پروژه تامین نسخههای الکترونیکی و اظهارات وزارت بهداشت مبنی بر آماده نبودن زیرساختهای ارتباطی این پروژه گفت: وزارت ارتباطات مطابق با قانون بودجه سال گذشته ناظر بر این پروژه است و اینکه گفته میشود این زیرساختها آماده نیست را باید در اجرای پروژه نسخههای الکترونیکی دنبال کرد.
او همچنین خاطرنشان کرد: شواهد نشان میدهد ۸۰ درصد نسخهها هم اکنون الکترونیکی شدهاند و این به معنای ناآماده بودن زیرساختها نیست. برای ۲۰ درصد باقیمانده هم تدابیری اندیشیدهایم که امیدواریم تا پایان سال ۱۵ درصد دیگر این پروژه نهایی شود و تنها پنج درصد این خدمات به سال آینده موکول خواهد شد.
سهم عمده نسخههای درمانی الکترونیکی شده است
در این راستا و به نقل از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، رضا باقری اصل با بیان اینکه طرح نسخه الکترونیکی در کشور با پیگیری وزارت ارتباطات و مشارکت دستگاههای مسئول در اجرای این طرح به ویژه در استانها رشد چشمگیری گرفته است، اظهار کرد: بر اساس گزارش بیمه سلامت ایرانیان در آذرماه سال جاری تا پیش از آغاز رسمی این طرح، استفاده از نسخهنویسی الکترونیکی ۷۶ درصد بود که اکنون این آمار به ۹۵ درصد رسیده است.
وی افزود: طبق گزارش سازمان تامین اجتماعی که در روز سهشنبه ۷ دیماه اعلام شد، میزان نسخهنویسی الکترونیکی ۷۸/۲۶ است که شامل ۴۵۱هزار نسخه میشود و ۳۵۳هزار آن کاملا نسخه الکترونیکی و بقیه نسخهپیچی الکترونیکی است. تامین اجتماعی، ۱۳ استان کشور را تا ۹۰ درصد تحت پوشش نسخه الکترونیکی قرار داده است و بیمه سلامت ایرانیان در ۲۸ استان ۹۰ درصد نسخهها را الکترونیکی ارائه میکند.
دبیر شورای فناوری تاکید کرد: دادههای سلامت تاکنون غیرشفاف بود که پس از اجرای طرح نسخ الکترونیکی این جریان به نفع مردم میشود. این طرح با پیگیری وزارت ارتباطات و همراهی وزارت بهداشت، تامین اجتماعی، بیمه سلامت و دبیرخانه شورای اجرایی فناوری در حال اجراست. این طرح در کنار شناسایی خلاءهای سلامت، افرادی را که پوشش بیمهای ندارند شناسایی میکند و برای بیمهدار شدن آنها پیگیریهای لازم را انجام میدهد.