برترینها: تعدادی از شهروندان برای درخواست ممنوعیت تست بکارت کارزاری تشکیل داده و با ارسال نامهای به محمدباقر قالیباف، رییس مجلس شورای اسلامی خواهان تصویب قانونی برای ممنوعیت انجام تست بکارت شدهاند.
در بخشی از متن این کارزار خطاب به قالیباف رئیس مجلس آمده است: «تقاضا صرفا یک چیز است: برچیده شدن مسیر آزمایش باکرگی.»این نامه می افزاید: ««کتمان این قضیه سودی ندارد چراکه نرخ تجربه حداقل یکبار رابطه جنسی قبل از ازدواج دائمی به گواه همه تحقیقات میدانی و پنهانی، سال به سال در حال افزایش است.»
تشکیل این کارزار در فضای مجازی با واکنش های مواجه شده است. بساری به این موضوع اشاره کرده اند که این مسئله در اکثر موارد بین دختر و پسر حل میشود اما با ورود خانوادهها به موضوع، رابطه و ازدواج ملغی میشود یا ارتباط بین فرزند و خانواده از بین میرود و برآیند تشکیل خانواده صفر میماند. بسیاری هم دربارهی آسیب روحی این آزمایش گفتند؛ این آزمایشها میتواند زنان و دختران را دچار درد و رنج شدید کند.
انصاف نیوز در این باره نوشت: «بکارت موضوعی است که همچنان نوعی معیار شرافت برای زنان در جوامع سنتی به شمار میآید، شمار زیادی از قتلهای ناموسی در جوامع سنتی بر سر موضوع بکارت است. کافی است مردی مدعی باشد که همسرش باکره نبوده تا بخشی از جامعه و فرهنگ مردسالار مجوز ترک همسر، آسیب رساندن به او یا حتی قتل همسر را برای مرد صادر کند، در بستر چنین فرهنگی است که علم نیز به کمک عرف میآید تا باکره بودن یا نبودن زن را ثابت کند. صدور گواهی بکارت اما تنها جنبهی فرهنگی و عرفی ندارد. هم چنین فعالان حقوق زن، آزمایش بکارت را نوعی خشونت علیه زنان میدانند و حتی معتقدند این آزمایش میتواند خشونت را بازتولید کند و به مراحل جدیدی حتی قتل برساند.
از طرف دیگر قوانینی وجود دارد که جلوی از بین رفتن فرآیند آزمایش بکارت را میگیرد، قوانینی مثل قانون مهریه کاملا متکی به بکارت هستند؛ اگر زنی هنگام طلاق باکره نباشد، میتواند مهریهی کامل را از همسرش بگیرد. وجود این تعارض یعنی خشونت در برابر قوانینی مثل مهریه یا نقض قرارداد عقد، موضوع را در یک دوراهی اخلاقی قرار میدهد.»
آزمایش بکارت در حالی در ایران صورت میگیرد که سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که این آزمایش اعتبار علمی ندارد، نه بکارت را تثبیت میکند و نه رابطهی جنسی را. جدا از این، آزمایش بکارت برای تشخیص اینکه یک زن باکره هست یا نه، از اعتبار پزشکی برخوردار نیست. در جهان، تنها نوع دیگری از این آزمایش که شکل اصلاح شدهی آن است، با اهداف درمانی و با توافق کامل زنان صورت میگیرد.
کاربری در این باره نوشت: واقعا این کارزار ممنوعیت بکارت مسخرهاس. اگر شما مخالفشی باید یکیو پیدا کنی که این چیزا براش مسخره باشه. اگر نیست، باید بندازیش دور. این مسخرهبازیا پاک کردن صورت مسئله میشه.
دیگری نوشت: این کارزارهای شاید بتونن کمی روی فضای مجازی یا شبکههای اجتماعی تاثیر بذارن اونم در حد شور و هیجان ولی واقعیت اینه قوانین تغییر نمیکنه.در مورد این قضیه بکارت هم خیلی ماجرا ریشهایتر از این حرفاست. دختره با میل خودش میره گواهی میگیره.
کاربر دیگر نوشت: به نظر من به جای لفظ بکارت و پرداختن به بکارت داشتن زیر سن قانونی، به ازدواج زیر سن قانونی باید پرداخت.
کاربر دیگر هم نوشت: آقایان محترمی که فقط در حرف زدن مرد هستید ! قبل از اینکه برگه معاینه “پرده بکارت” را از زنان طلب کنید، یکم به گذشته خویش فکر کنید بد نیست.