احمدرضا رسولی در گفتوگو با ایسنا، در رابطه با راههای پیشگیری از کمبود کلسیم، اظهار کرد: شهروندان از انواع شیر و لبنیات (پنیر، کشک، دوغ، بستنی و غیره) بسته به ذائقه خود به میزان کافی استفاده کنند. همچنین از ماهی کیلکا که همراه با استخوان خورده میشود، در وعده غذایی هفتگی استفاده شود، زیرا این ماهی یک منبع ارزان قیمت ولی سرشار از پروتئین و کلسیم است.
وی با بیان اینکه ورزش کردن از تحلیل رفتن استخوانها جلوگیری میکند و استعمال دخانیات نیز مانع جذب کلسیم مصرفی میشود، افزود: در صورتی که پزشک برای فردی کلسیم تجویز کرده باید حتما آن را مرتب مصرف کند.
این متخصص با بیان اینکه میزان جذب کلسیم در شیر و سایر محصولات لبنی کم چرب بیشتر از انوع پرچرب است، تصریح کرد: افرادی که نسبت به لاکتوز موجود در لبنیات حساسیت دارند، میتوانند از محصولات لبنی فاقد لاکتوز استفاده کنند و افرادی که به پروتئین شیر حساسیت دارند نیز باید از مکملهای کلسیم استفاده کنند.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه برخی از افراد مبتلا به سنگ کلیه، دچار سنگهایی از جنس اگزالات کلسیم هستند، گفت: این افراد به جای محدود کردن مصرف غذاهای حاوی کلسیم باید غذاهای حاوی اگزالات مانند اسفناج، گردو و غیره را کمتر مصرف کنند.
رسولی خاطرنشان کرد: افراد مبتلا به سنگ کلیه که دچار سنگهایی از جنس اگزالات کلسیم هستند باید آب فراوان بنوشند تا از یک سو کریستالهای اگزالات کلسیم در کلیه آنان رسوب نکند و از سوی دیگر دچار عوارض ناشی از کمبود کلسیم نشوند.