hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > خبرها > چرا علائم ابتلا به سویه اُمیکرون شبیه علائم سرماخوردگی است؟

چرا علائم ابتلا به سویه اُمیکرون شبیه علائم سرماخوردگی است؟

به گفته محققان، سویه اُمیکرون ویروس کرونا، ویروسی که باعث بیماری کووید ۱۹می‌شود، احتمالا حداقل یکی از جهش‌های خود را با برداشتن قطعه‌ کوچک مواد ژنتیکی از یک ویروس دیگر(ویروس عامل سرماخوردگی) موجود در سلول‌های آلوده مشابه به دست آورده است.

به نقل از نیوز، محققان اظهار کردند: این توالی ژنتیکی در نسخه‌های قبلی ویروس کرونا به نام  سارس کوو ۲ دیده نمی‌شود اما در بسیاری از ویروس‌های دیگر از جمله ویروس‌هایی که باعث سرماخوردگی می‌شود و در ژنوم انسان وجود دارد.

ونکی سوندارارجان، از شرکت تجزیه‌وتحلیل داده  nference، مستقر در ماساچوست ایالات متحده گفت: ممکن است اُمیکرون خود را «انسانی‌تر» جلوه دهد تا بتواند از حمله سیستم ایمنی بدن انسان فرار کند. این مورد می‌تواند به این معنی باشد که ویروس راحت‌تر منتقل می‌شود و فقط بیماری خفیف یا بدون علامت ایجاد می‌کند.

دانشمندان هنوز نمی‌دانند که آیا اُمیکرون نسبت به انواع دیگر عفونی‌تر است یا خیر؛ آیا باعث بیماری شدیدتر می‌شود یا اینکه از شایع‌ترین نوع سویه کرونا یعنی دلتا پیشی خواهد گرفت. ممکن است چندین هفته طول بکشد تا پاسخ این سوالات مشخص شود.

بر اساس نتایج تحقیقات پیشین، سلول‌های ریه‌ها و سیستم گوارشی می‌توانند هم‌زمان حامل سارس کوو ۲ و کروناویروس‌های سرماخوردگی باشد. چنین عفونت همزمانی زمینه را برای نوترکیبی ویروسی فراهم می‌کند؛ فرآیندی که در آن ۲ ویروس مختلف در سلول میزبان یکسان با هم تعامل دارند؛ در حالی که از خود کپی و نسخه‌های جدیدی تولید می‌کنند که دارای مقداری ماده ژنتیکی از هر ۲ «والد» است.

سوندارارجان و همکاران وی اظهار کردند: این جهش جدید ممکن است برای اولین‌ مرتبه در فردی که به هر ۲ پاتوژن آلوده شده رخ داده باشد؛ زمانی که نسخه‌ای از سارس کوو ۲ توالی ژنتیکی را از ویروس دیگر دریافت کرده و هنوز مورد بررسی قرار نگرفته است.

ساونداراجان گفت: بارها توالی ژنتیکی یکسانی در یکی از ویروس‌های کرونا که باعث سرماخوردگی در افراد می‌شود، معروف به HCoV-۲۲۹E  و در ویروس نقص ایمنی انسانی(HIV) مسبب بیماری ایدز ظاهر شده است.

آفریقای جنوبی، مکانی که برای اولین بار اُمیکرون در آنجا شناسایی شد، دارای بالاترین میزان HIV در جهان است که سیستم ایمنی را تضعیف می‌کند و آسیب‌پذیری فرد را در برابر عفونت با ویروس‌های سرماخوردگی و سایر عوامل بیماری‌زا افزایش می‌دهد.

سونداراراجان ادامه داد: در آن بخش از جهان افراد زیادی هستند که ممکن است بازترکیبی این مجموعه از ژن‌ها در اُمیکرون در آنان رخ داده باشد.

سونداراراجان افزود: احتمالا ما نسل‌های زیادی از نوترکیبی‌ها را که در طول زمان رخ داده و منجر به ظهور اُمیکرون شده را از دست داده‌ایم.

تحقیقات بیشتری برای تایید منشا جهش‌های اُمیکرون و اثرات آن بر عملکرد و قابلیت انتقال مورد نیاز است. فرضیه‌هایی وجود دارد مبنی بر اینکه آخرین نوع ممکن است مدتی را صرف تکامل در یک میزبان حیوانی کرده باشد.

در همین حال سونداراراجان خاطرنشان کرد: یافته‌های جدید بر اهمیت دریافت واکسن‌های فعلی کووید ۱۹ تاکید می‌کند.

ساونداراراجان تاکید کرد: شما باید واکسن بزنید تا احتمال مواجهه سایر افرادی که دارای نقص ایمنی هستند با ویروس سارس کوو ۲ کاهش یابد.

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام