فاطمه رضوان مدنی با اشاره به اینکه یک سال از راهاندازی مراکز جامع درمان و بازتوانی اعتیاد در کشور میگذرد، اظهار کرد: معتادان برای درمان اعتیاد خود در این مراکز به مدت چهار ماه و براساس برنامه مراکز بهبود میان مدت و اجتماع درمان مدار سمزدایی شده و تحت درمانهای جسمی، روانی و اجتماعی قرار میگیرند.
وی با بیان اینکه تیم درمانی مراکز جامع درمان و بازتوانی اعتیاد متشکل از پزشک، روانپزشک، روانشناس و مددکار است، در خصوص مدت زمان اقامت معتادان در این مراکز افزود: مدت زمان نگهداری این افراد به طور شبانهروزی به مدت چهار ماه است و علاوه بر این، به مدت هشت ماه (۵۲ جلسه) کلاس حرفهآموزی برای آنها برگزار میشود که در مجموع درمان آنها حدود یک سال است.
رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه در حال حاضر ۳۳ مرکز جامع درمان و بازتوانی اعتیاد در سطح کشور فعالیت میکنند، اظهار کرد: در این میان تنها استان ایلام به دلیل نبود فضا فاقد این مرکز است و همچنین در هر یک از استانهای البرز، تهران و اردبیل نیز دو مرکز وجود دارد.
وی در ادامه در خصوص اثربخشی مراکز جامع درمان اعتیاد بر درمان معتادان نیز گفت: از میان پنج هزار نفری که در این مراکز پذیرش شدهاند، دوهزار نفر در درمان باقی ماندهاند و میتوان گفت حدود ۴۰ درصد ماندگاری در درمان وجود دارد.
رضوان مدنی تصریح کرد: در گذشته شکست در درمان اعتیاد بالغ بر ۸۰ درصد بود، اما اگر این افراد به درستی در مراکز نگهداری شوند و درمان آنها ماندگار باشد، ماندگاری در درمان آنها حدود ۴۰ درصد است. چون در این مدل سعی شده به تمام عوامل مؤثر بر اعتیاد معتادان توجه شود لذا علاوه بر برنامههای مددکاری، بازگشت به خانواده، به اسکان و به مشکل اشتغال معتادان بهبودیافته هم توجه شده و به آنها وام خوداشتغالی یا کارفرمایی تعلق میگیرد.
رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور در پاسخ به این سوال که آیا سازمان بهزیستی برنامهای برای گسترش تعداد این مراکز در نظر دارد؟، افزود: در حال حاضر برای توسعه مراکز توسعه کیفی مدنظر است و بازنگری پروتکل و نتیجه اثربخشی درمان را بررسی میکنیم؛ اما به طور قطع به مراکزی که شرایط کامل را داشته باشند برای گسترش و ارتقا آنها مجوز میدهیم.
ماندگاری در درمان» معتادانِ مراکز جامع اعتیاد به ۴۰ درصد رسید/شکست در درمان ۸۰ درصد بود
یکسال از راهاندازی مراکز جامع درمان و بازتوانی اعتیاد در سطح کشور توسط سازمان بهزیستی میگذرد، رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور میگوید که در این مدت از میان پنج از نفری که در مراکز پذیرش شدهاند، دو هزار نفر در درمان باقی ماندهاند.
بیشتر بخوانید
امتیاز: 5
(از 1 رأی )
نظرهای دیگران