جستجو
رویداد ایران > خبرها > بیماری درماتیت سبورئیک نوزادان و راه های درمان آن

بیماری درماتیت سبورئیک نوزادان و راه های درمان آن

بیماری درماتیت سبورئیک نوزادان و راه های درمان آن
درماتیت سبوره در نوزادان نوعی بیماری پوستی و خوش خیم است که به صورت پوسته های زرد رنگ بر روی پوست سر بروز پیدا می کند. این عارضه اکثر نوزادان در رده ی سنی 3 ماه پس از بدو تولد را درگیر می سازد. درماتیت سبوره با عنوان کلاه گهواره ای نیز شناخته می شود.

درماتیت سبوره در نوزادان چیست؟

درماتیت سبوره در نوزادان نوعی بیماری پوستی و غیر التهابی است که به طور معمول در پوست سر گسترده می باشد. بیماری درماتیت سبوره در نوزادان با عنوان "کلاه گهواره " نیز شناخته می شود که در رده ی درماتیت سبورئیک قرار دارد. 
این بیماری در مواردی علاوه بر پوست سر، پوست گوش، چشم، ابرو و بینی را نیز تحت الشعاع قرار می دهد. 
 
متداول ترین دوره ی بروز درماتیت سبوره در ماه های ابتدایی تولد (سه ماه نخست) است که به صورت طبیعی بروز پیدا می کند. این عارضه در یک بازه ی زمانی مشخص بر روی پوست نوزاد ظاهر است و به مرور زمان، با رشد نوزاد، برطرف می گردد. 
 
به طور کلی عارضه ی کلاه گهواره ای در نوزادان، یک بیماری خوش خیم به شمار می رود. با این وجود شمار محدودی از نوزادان مبتلا به کلاه گهواره ای به موجب شدت آزار، به درمان نیاز پیدا می کنند.
عده ای از مادران نیز همواره نگران کلاه گهواره ی نوزاد هستند و سعی در درمان این عارضه دارند.
 
در ادامه ی مبحث نشانه های ابتلا به درماتیت سبوره، عوامل دخیل در شکل گیری و راه های پیشگیری و درمان کلاه گهواره ای در نوزادان را ذکر می کنیم. 
 
بروز لکه های قرمز در اطراف پلاک از نشانه های بیماری درماتیت سبوره در نوزادان است


عوامل دخیل در شکل گیری بیماری درماتیت سبوره در نوزادان

به طور کلی علت اصلی تشکیل دهنده ی درماتیت سبوره در نوزادان مشخص نمی باشد. احتمال می رود برخی عوامل نظیر عوامل محیطی، هورمون های انتقالی از جانب مادر به نوزاد و ... در شکل گیری کلاه گهواره ای نوزادان مؤثر باشند. 
 

عوامل محیطی

بدن نوزاد پس از بدو تولد تا یک سالگی در حال سازگاری با شرایط محیط جدید می باشد. در مواقعی که میان بدن نوزاد و شرایط محیط توازن شکل نگرفته است، زمینه ی شکل گیری بیماری درماتیت سبوره به وجود می آید. 
 

عفونت مخمری

احتمال می رود پوسته ریزی سر از تکثیر نوعی قارچ در پوست سر باشد که با عنوان مخمر مالاسزیا شناخته می شود. در واقع مخمر مالاسزیا نوعی قارچ است که در پوست های چرب دارای پتانسیل رشد می باشد. 
 

هورمون های انتقالی از مادر به نوزاد

در دوره ای که نوزاد در رحم مادر قرار دارد، هورمون هایی از جانب مادر به نوزاد منتقل می گردد. این هورمون های انتقالی سبب تحریک غدد چربی نوزاد پس از بدو تولد می شود که در نهایت منجر به پوسته شدن پوست سر به صورت چرب گردد. 
 

ضعف در سیستم ایمنی نوزادان

سیستم ایمنی بدن یک انسان بالغ در طی مواجه با عفونت، به مبارزه می پردازد و مانع نفوذ عفونت در داخل بدن می گردد. در مواردی احتمال می رود بروز بیماری درماتیت سبوره در نوزادان از ضعف در سیستم ایمنی بدن آن ها نشأت بگیرد. 
بهتر است بدانید که آلرژی و وضعیت بهداشت در شکل گیری بیماری درماتیت سبوره تداخلی ندارند. 
 

کمبود مواد مغذی در بدن نوزاد

طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، یکی از عوامل نگران کننده در کودکان، کمبود ریز مغذی است. تحقیقات حاکی از آن دارند که بروز عارضه ی درماتیت سبوره ناشی از کمبود مواد مغذی در بدن است. البته تحقیقات محققان در خصوص عوامل تشکیل دهنده ی کلاه گهواره ای به شدت محدود است. 
 

عدم برخورداری از خواب مناسب

یکی دیگر از عواملی که به صورت مستقیم سبب بروز درماتیت سبوره در نوزادان می شود، کمبود خواب است. بر اساس توصیه ی بنیاد ملی خواب آمریکا، خواب مناسب برای یک نوزاد حدود 12 الی 15 ساعت در طول روز است. 
 
بیماری درماتیت سبوره در نوزادان بدون درد و التهاب است
 

زمان مناسب مراجعه به پزشک در خصوص ابتلا به درماتیت سبوره در نوزاد

به طور کلی عارضه ی درماتیت سبوره عاری از هرگونه درد و التهاب است. در مواردی محدود احتمال دارد بر روی پوسته های موجود بر سر نوزاد، لایه ای ضخیم صورت بگیرد و مایع هایی به شکل عفونت را ترشح سازد. 
در صورتی که درون پوسته و در نواحی اطراف پوسته، نشانه های التهاب و عفونت را مشاهده کردید، در اسرع وقت به یک متخصص اطفال مراجعه نمایید. 
 
از سری نشانه های درماتیت سبوره، که در راستای درمان نیازمند مراجعه به متخصص است، عبارت است از:
• بروز علائم درد و ناراحتی توسط نوزاد
• ترشح عفونت از پوسته ی سر
• گسترش پوسته های سر به سایر قسمت های بدن به ویژه صورت
• خونریزی پوسته های درماتیت سبوره 
برچسب ها
نسخه اصل مطلب