مشهد پایگاه خبری رویداد ایران-به گفتهي معاون پيشگيري بهزيستي خراسان رضوي، اين در حالي است كه در شش ماه اول سال 99 نسبت به سال قبل از آن نه تنها افزايش نداشتيم بلكه يك كاهش مختصر هم در سامانه نشان داده شده بود.
غلامحسين دلبري گفت: البته بايد در نظر داشته باشيم كه اين آمار، متقاضيان واقعي طلاق را نشان نميدهد چون ممكن است تعدادي خارج از سامانه تصميم به اين جرگه وارد شوند و از سوي ديگر، تصميمات زوجين براي جدايي، ممكن است از لحظهي فكر تا عمل، يك پروسهي زماني يك روز تا شش ماه و بيشتر را در بر بگيرد.
وي افزود: بنا بر اين ما از آماري كه در سامانه تصميم ثبت ميشود فقط همين مطلب ثبت تقاضا در زمان حاضر بدون هيچ خروجي و نتيجهگيري خاصي را ميتوانيم استخراج كنيم.
دلبري با تأكيد بر اينكه 95 درصد خراسان رضوي تحت پوشش سامانه تصميم است گفت: تنها در دو سه شهر كوچك كه مركز مشاوره يا كلينيك مددكاري وجود ندارد اين سامانه فعال نيست و متقاضيان طلاق در اين شهرستانها كه تعدادشان نسبت به ساير شهرها كم است مستقيما به دادگستري مراجعه ميكنند و يا در شهرهاي همجوار كه سامانه در آنها فعال است از طريق سامانه اقدام ميكنند.
وي با بيان اينكه با وجود تلاشهاي روانشناسان تحت نظارت بهزيستي و همكاري بسيار خوب دادگستري موفق نشدهايم سازشها را افزايش دهيم گفت: تلاش روانشناسان و مددكاران در اين زمينه ادامه دارد و اميدواريم به درصد بالاتري در سازش دست پيدا كنيم.
وي تصريح كرد: ما سازش به هر قيمتي را درست نميدانيم و معتقديم اگر سازشي هم صورت ميگيرد بايد با رضايت طرفين، تفكر عميق و تصميم پايدار همراه باشد به همين جهت، همكاران روانشناس ما در مراكز مشاوره تلاش ميكنند طرفين را به آگاهي و شناخت كامل برسانند و خودشان در اين زمينه كه ميخواهند سازش كنند يا نه تصميم بگيرند.
دلبري گفت: طلاق همانطور كه در دين ما گفته شده، مكروهترين حلالها است اما به هر حال، اختيار در دست خود افراد است كه ميخواهند به زندگيشان ادامه دهند يا جدا شوند.
وي تأثير كرونا و گرفتاريهاي يكي دو سال اخير در بالارفتن آمار طلاق و درگيريهاي خانوادگي را نسبتا بالا ارزيابي كرد و گفت: آمار ثبت درخواست طلاق در سامانه تصميم بخوبي نشان ميدهد اين رويداد اجتماعي ناگوار، تأثير منفي بالايي در خانوادهها گذاشته و درگيريها، تنشها و خشونتهاي خانگي و در نتيجه بحرانهاي خانوادگي را بالا برده است.
دلبري گفت: در نيمه اول امسال 16 هزار و 500 نفر در سامانه تصميم ثبت نام كردهاند در حالي كه پارسال اين رقم 13 هزار و 300 مورد بوده است.
وي افزود: نكته قابل توجه اين است كه در ارزيابي سالهاي گذشته مشخص ميشد كه 60 درصد درخواستهاي طلاق، توافقي است اما امسال در اطلاعات ثبت شدهي سامانه تصميم، اين عدد 40 درصد است كه نشان ميدهد طلاقها به سمت دعاوي كيفري و حقوقي ميل ميكند.
معاون پيشگيري بهزيستي خراسان رضوي تصريح كرد: نكتهي مهمتر اينكه آمار طلاقهاي يكطرفهي به تقاضااي خانم به عدد 50 درصد رسيده در حالي كه در سالهاي گذشته اين رقم حدود 30 تا 40 درصد بوده است.
وي افزود: در همين حال تقاضاي طلاق يكطرفه به تقاضاي آقا به 10 درصد كاهش يافته است.
دلبري اظهار داشت: البته براي تحليل اين آمارها بايد محققين كاوش و تعمق بيشتري داشته باشند اما آنچه از ظاهر اين آمار ميتوان قضاوت كرد اين است كه خانمها ميل بيشتري به طلاق پيدا كردهاند و مردان بيشتر به ادامهي زندگي فكر ميكنند.
وي اذعان داشت: متأسفانه سازشها در حال حاضر در حد 13 درصد است كه نسبت به سالهاي گذشته كاهش نشان ميدهد و نشان ميدهد كه تمايل زوجين متقاضي طلاق براي سازگاري و ادامه زندگي، كمتر شده است.
معاون پيشگيري بهزيستي خراسان رضوي در عين حال يادآور شد: نكته مثبت ديگري كه در اين گزارش خود را نشان ميدهد اين است كه ما در سالهاي گذشته حدود 10 درصد تقاضاها را مستقيما به دادگستري ارجاع ميداديم اما در حال حاضر اين ارجاعات مستقيم به سه درصد رسيده كه نشان ميدهد تمايل زوجين براي مشاوره بيشتر شده است.
وي همچنين خاطر نشان كرد: متأسفانه انصراف از طلاق كه پيش از اين حدود 5 درصد بود اكنون به يك درصد كاهش يافته كه نشان ميدهد عزم طرفين براي پايان دادن به زندگي خانوادگي، جزم تر شده است.
افزايش 25 درصدي تقاضاي طلاق در خراسان رضوي
تقاضاي ثبت درخواست طلاق در شش ماه اول سال 1400 در خراسان رضوي نسبت به مدت مشابه سال قبل 25 درصد افزايش نشان ميدهد.
بیشتر بخوانید
امتیاز: 0
(از 0 رأی )
نظرهای دیگران