hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > ویژه استان ها > فارس| یادگاری نویسی بلای جان آثار باستانی

فارس| یادگاری نویسی بلای جان آثار باستانی

نوشتن یادگاری و پیام‌های تبلیغاتی در گوشه و کنار شهرها، مناطق گردشگری و اماکن زیارتی گریبان آثار و بناهای تاریخی را گرفته است و در این میان آثار تاریخی استان فارس نیز از این قاعده مسثتنی نیستند. میراث غنی خطه فارس نظیر تخت جمشید، ارگ کریم‌خانی و آرامگاه سعدی و حافظ دستخوش یادگار نویسی ها و کنده‌کاری‌هایی شده‌اند که زیبایی این آثار تاریخی ارزشمند را مخدوش کرده است.

نصب تابلو در کنار ابنیه تاریخی برای نوشتن یادگاری

رویا طاهری روانشناس و پژوهشگر گفت: یکی از پدیده‌های ناخوشایند در سراسر جهان و خصوصا در کشور ما روحیه تخریب گری برخی افراد در اماکن عمومی است که ناشی از وندالیسم است.

او بیان کرد: در قریب به‌اتفاق ابنیه تاریخی و فرهنگی با پدیده دیوارنویسی مواجه هستیم و بسیاری از گردشگران داخلی که با هدف گذراندن تعطیلات و تفریح و بدون آگاهی، از اماکن تاریخی بازدید می‌کنند، از خود اقدام به دیوارنویسی در این محل‌ها می‌کنند تا رد پایی از خود به‌جا بگذارند.

این روانشناس و پژوهشگر افزود: آگاهی دادن به جامعه در زمینه لزوم حفظ و نگهداری میراث فرهنگی و تاریخی و نقش این میراث در توسعه شهرها و کشور، مسئله بسیار مهمی است که باید از سوی مدیران فرهنگی و رسانه‌ها به‌صورت هدفمند دنبال شود.

او اظهار داشت: نصب تابلوهای بزرگ در کنار ابنیه تاریخی برای ثبت حضور گردشگران و نوشتن یادگاری می‌تواند از تخریب میراث فرهنگی و تاریخی جلوگیری کند.

پاک‌سازی دیوارنویسی‌ها در آستانه نوروز

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان فارس گفت: دیوارنویسی‌هایی که در اماکن تاریخی و گردشگری شیراز نظیر آرامگاه سعدی، حافظ و ارگ کریم‌خان زند ایجاد می‌شود هرسال پاک‌سازی می‌شود و امسال نیز در آستانه نوروز 98 این کار انجام می‌شود. مصیب امیری افزود: دیوارنویسی در اماکن فرهنگی و تاریخی چالشی اجتماعی است که شاهد آن هستیم هرچند که در سال‌های اخیر کاهش نسبی نیز داشته استامیری ادامه داد: مردم به میراث فرهنگی توجه ویژه‌ای دارند اما در برخی مواقع مواردی از ناهنجاری‌های اجتماعی نیز وجود دارد که می‌تواند به میراث فرهنگی استان فارس ضربات غیرقابل جبرانی وارد کند.

او اضافه کرد: نیروهای حفاظت از میراث فرهنگی تعدادی مشخص و اغلب نیز محدود هستند، هرچند که با استفاده از دوربین مداربسته نیز بر اماکن میراثی نظارت می‌شود و اگر مواردی از دیوارنویسی مشاهده شود، سریعا با عوامل آن برخورد جدی و حتی قضایی صورت می‌گیردمدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری فارس در خصوص دیوارنویسی‌های ارگ کریم‌خان زند شیراز نیز گفت: سال گذشته بخش زیادی از دیوارنویسی‌های این محل پاک‌سازی شد و امسال نیز دوباره این کار انجام خواهد شد.

او افزود: تیم مرمت ارگ کریم‌خان زند هم‌اکنون در حال پاک‌سازی و مرمت دیوارنویسی‌های این محل هستند و البته اقداماتی نیز در آینده صورت می‌گیرد که به‌موقع به اطلاع مردم خواهد رسید.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری فارس درباره وضعیت و مرمت بنای آرامگاه سعدی نیز گفت: دیوار شویی این محل به‌منظور پاک‌سازی دیواره نویسی ها و بهبود شرایط محیطی در آستانه نوروز انجام خواهد شد اما مرمت کامل آن زمان‌بر است و در حال حاضر با توجه به افزایش تعداد گردشگران در آستانه سال نو تا اردیبهشت 98 ممکن نیست.

او عنوان کرد: بر اساس برنامه‌ریزی انجام‌شده بهسازی و مرمت آرامگاه سعدی در خردادماه 98 آغاز و ظرف مدت سه ماه به اتمام می‌رسد که در قالب آن بنای این محل ازجمله قطعات سنگی و پنجره فلزی مرمت می‌شود.

امیری ادامه داد: مرمت آرامگاه سعدی نیازمند مسدودسازی مقبره است که در حال حاضر با توجه به استقبال گردشگران در ایام نوروز ممکن نیست

او اضافه کرد: دیوارنویسی و یادگاری‌هایی هم که در محل حوض ماهی آرامگاه سعدی ایجادشده تا قبل از فرارسیدن نوروز 98 پاک‌سازی می‌شود.

به گفته مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری فارس، عملیات اجرایی مرکز سعدی شناسی که در محوطه پشت آرامگاه سعدی احداث خواهد شد از طریق روش بی –او- تی به سرمایه‌گذار بخش خصوصی واگذارشده و اکنون مراحل آن در حال انجام است که پیش‌بینی می‌شود در سال آینده انجام گیرد و روند تحول مجموعه سعدی نیز آغاز شود.

دیوارنویسی‌ها از طریق دادگاه پیگیری می‌شود

مدیر امور حقوقی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان فارس گفت: تاکنون مواردی از دیوارنویسی در اماکن تاریخی استان فارس همچون ارگ کریم‌خان زند از طریق مراجع قضایی پیگیری شده و به نتیجه نیز رسیده است.

ابراهیم حقیقی افزود: قضات دادگستری استان فارس درباره دیوارنویسی‌هایی که در اماکن تاریخی و میراثی این استان صورت می‌گیرد، بنابر ماده 588 قانون مجازات اسلامی همکاری لازم را دراین‌باره انجام می‌دهند.

او ادامه داد: ماده 588 قانون مجازات اسلامی که برای رسیدگی این موضوع به آن استناد می‌شود شامل این مسئله است که هر کس به تمام یا قسمتی از ابنیه، اماکن، محوطه یا مجموعه‌های فرهنگی، تاریخی یا مذهبی که در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده یا تزئینات و ملحقات و اشیا و لوازم و یا خطوط و نقوش منصوب یا موجود در اماکن مذکور که مستقلا واجد هویت فرهنگی تاریخی و مذهبی هستند، خرابی وارد آورد، علاوه بر جبران خسارت وارده به حبس از یک تا 10 سال محکوم می‌شود.


امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو