اکتمرا چیست؟ + دوز مصرفی، عوارض و درمان کرونا با Actemra
آمپول اکتمرا خارجی از انواع داروهایی است که گفته می شود با دارا بودن خواص ضد التهابی، در درمان کرونامفید واقع شود. نوع ایرانی این دارو با نام تمزیوا در بازار موجود است.
اکتمرا یک داروی سرکوبکننده سیستم ایمنی است که بیشتر در درمان روماتیسم مفصلی و آرتریت ایدیوپاتیک گسترده جوانان و نوعی آرتریت شدید در کودکان استفاده میشود. اما استفاده بیش از اندازه آن موجب بیماریهایی خود ایمنی شده و در برخی بیماریها از جمله برخی سرطانها و بیماری کرونا موجب تخریب بافتهای بدن میشود.
استفاده از خواص آمپول اکتمرا نوع خارجی روشی برای سرکوب سیستم ایمنی شناخته شده تا بهبودی بیماریهای مرتبط با روماتیسم در مدت زمان کمتری صورت پذیرند. با تحقیقات انجامشده در تأثیر و خواص آمپول اکتمرا نوع خارجی، استفاده از این دارو نقش مؤثری در جلوگیری از واکنشهای شدید و غیرطبیعی سیستم ایمنی، معروف به طوفان سیتوکین، در بدن بعضی بیماران بسیار بدحال مبتلا به کرونا ایجاد نمود.
آمپول اکتمرا
آمپول اکتمرا نوع خارجی که با نام توسیلیزومب نیز شناخته میشود، یک داروی مهار کننده اینترلوکین ۶ است و جهت درمان روماتیسم، بیماریهای مفصلی و آرتریت است. در واقع این دارو، آنتی بادی مونوکلونال علیه گیرنده اینترلوکین ۶ است و در سیستم ایمنی بدن انسان نقش مهمی ایفا میکند. نکته قابل ملاحظه این است که تولید و فعالیت بیش از اندازه آن موجب بروز بیماریهای خود ایمنی و در برخی بیماریها از جمله برخی سرطانها و بیماری ویروسی کرونا موجب آسیب و تخریب بافتهای بدن خواهد شد.استفاده از خواص آمپول اکتمرا نوع خارجی روشی برای سرکوب سیستم ایمنی شناخته شده تا بهبودی بیماریهای مرتبط با روماتیسم در مدت زمان کمتری صورت پذیرند. با تحقیقات انجامشده در تأثیر و خواص آمپول اکتمرا نوع خارجی، استفاده از این دارو نقش مؤثری در جلوگیری از واکنشهای شدید و غیرطبیعی سیستم ایمنی، معروف به طوفان سیتوکین، در بدن بعضی بیماران بسیار بدحال مبتلا به کرونا ایجاد نمود.
عوارض جانبی اکتمرا
عوارض آمپول اکتمرا که شایع است:- عوارض و تأثیر بر غدد درون ریز و متابولیسم بدن: موجب افزایش کلسترول سرم خواهد شد.
- عوارض کبدی ناشی از مصرف آمپول اکتمرا نوع خارجی: این دارو موجب افزایش سطح سرمی آلانین آمینوترانسفراز و همین طور افزایش سطح سرمی آسپارتات آمینوترانسفراز خواهد شد.
- عوارض موضعی دارو: موجب واکنش در محل تزریق خواهد شد.
- عوارض متفرقه دارو: شامل واکنشهای ناشی از انفوزیون خواهد بود.
- عوارض آمپول اکتمرا نوع خارجی بر قلب و عروق: افزایش فشار خون، ادم محیطی (تورم اندامهایی مانند دست و پا)
- عوارض پوستی: راش پوستی
- عوارض دارو بر غدد درون ریز و متابولیسم : شامل کم کاری تیروئید و افزایش کلسترول LDL خواهد بود.
- عوارض گوارشی این دارو: شامل اسهال، زخم معده، زخم مخاط دهان، التهاب دهان، درد ناحیه فوقانی شکم، افزایش وزن است.
- عوارض هماتولوژی و انکولوژی دارو: شامل لکوپنی، نوتروپنی، ترومبوسیتوپنی است.
- عوارض کبدی دارو: شامل افزایش بیلی روبین سرم است.
- عوارض ایمونولوژی دارو: شامل توسعه آنتی بادیها است.
- عوارض عفونی: شامل عفونتهای هرپس سیمپلکس میشود.
- عوارض عصبی، عضلانی و اسکلتی: شامل سرگیجه و سردرد است.
- عوارض چشمی دارو: شامل کونژنکتیویت (ملتحمه یا کونژنکتیو یک غشا شفاف و نازک است که روی قسمتهای قدامی سفیدی چشم و سطح داخلی پلکها را میپوشاند. به التهاب این قسمت کونژنکتیویت میگویند) است.
- عوارض کلیوی: مانند ایجاد سنگ کلیه
- عوارض تنفسی مانند: برونشیت، سرفه، تنگی نفس، نازوفارنژیت، عفونت مجاری تنفسی فوقانی
- عوارض قلبی عروقی: مانند افت فشار خون
- عوارض غدد درون ریز و متابولیسم : افزایش کلسترول HDL
- عوارض گوارشی : مانند تهوع
- عوارض هماتولوژی و انکولوژی: مانند نئوپلاسم بدخیم
- عوارض ازدیاد حساسیتی: مانند آنژیوادم
- عوارضهای مربوط به گوش: مانند عفونت گوش میانی.