hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > ورزشی > جنگ ستارگان

جنگ ستارگان

ایران پس از 15 سال به نیمه نهایی آسیا رسیده و می‌تواند پس از 43 سال طلسم نرسیدن به فینال جام ملت‌های آسیا را بشکند. بازی فینال این مسابقات سيصدو هفتادمين بازی تاریخ مرحله نهایی جام ملت‌های آسیا خواهد بود. در مرحله یک چهارم نهایی آسیا 2019 ایران موفق شد با سه گل چین را مغلوب کند اما سه تیم دیگر ژاپن، قطر و امارات با برد خفیف ولي ارزشمند مقابل ویتنام، کره جنوبی و استرالیا گام به نیمه نهایی گذاشتند. 

ایران پس از 15 سال به نیمه نهایی آسیا رسیده و می‌تواند پس از 43 سال طلسم نرسیدن به فینال جام ملت‌های آسیا را بشکند. بازی فینال این مسابقات سيصدو هفتادمين بازی تاریخ مرحله نهایی جام ملت‌های آسیا خواهد بود. در مرحله یک چهارم نهایی آسیا 2019 ایران موفق شد با سه گل چین را مغلوب کند اما سه تیم دیگر ژاپن، قطر و امارات با برد خفیف ولي ارزشمند مقابل ویتنام، کره جنوبی و استرالیا گام به نیمه نهایی گذاشتند. در حالی که در مرحله قبل تنها سه تیم از غرب آسیا در میان هشت تیم برتر حاضر بودند، اکنون هر سه تیم به نیمه نهایی رسیده و از میان شرقی‌ها تنها ژاپن به لطف برتری مقابل دیگر تیم شرقی ویتنام در جمع برترین‌های آسیا حاضر است.

ایران – ژاپن؛ خان ششم: جنگ با سامورایی آبی

اولین بازی نیمه نهایی میان ایران و ژاپن روز دوشنبه هشت بهمن ساعت 17:30 در ورزشگاه هزاع بن زاید العین برگزار می‌شود. این بیست و دومین رویارویی تاریخ فوتبال دو تیم و چهارمین تقابل دو تیم در جام ملت‌هاست. ایران بار هشتم است که به نیمه نهایی آسیا رسیده و ژاپن ششمین نیمه نهایی خود را تجربه می‌کند. کارلوس کی‌روش در فصل 1997 جی لیگ ژاپن، مربی تیم ناگویا گرامپوس ایت بود و در آن زمان هاجیمه موریاسو نیز در تیم سانفرس هیروشیما در پست هافبک دفاعی بازی می‌کرد. این دو تیم در آن فصل چهار بار با هم بازی کردند که حاصل آن دو برد برای هر دو تیم بود. موریاسو در دو مسابقه از آن چهار مسابقه در میدان حاضر بود و جالب اینکه ناگویا هر دو مسابقه‌ای که موریاسو در آن حاضر بود را با نتایج 2بر يك و يك بر صفر با پیروزی پشت سر گذاشت. بنابراین با توجه به غیبت موریاسو در آن دو بازی، این سومین تقابل کی‌روش و موریاسو است که باید دید آیا کی‌روش موفق به ثبت سومین برد خود مقابل مربی ژاپن می‌شود؟

به یاد قهرمانی

نکته جالب توجه اینکه گراهام آرنولد، سرمربی فعلی استرالیا به عنوان فوروارد تیم هیروشیما در آن فصل بوده است. در آن فصل ناگویا نایب قهرمان جام برندگان آسیا شد. هاجیمه موریاسو که از سال 1992 تا 1996 در تیم ملی ژاپن 35 بازی ملی انجام داده دو بار هم با ایران روبه‌رو شده است. مربی آبی سامورایی در بازی آخر مرحله گروهی جام 92 که با پیروزی يك بر صفر ژاپن به پایان رسید و همچنین بازی مقدماتی جام جهانی که به برتری 2بر يك ایران انجامید، مقابل تیم ملی ایران بازی کرده است. ایران تاکنون در هفت بازی نیمه نهایی جام ملت‌های آسیا به میدان رفته است که پنج بار نخست آن حدفاصل سال‌های 1972 تا 1988 به صورت متوالی و پی در پی بوده است. در سال 1972 ایران در نیمه نهایی با جمهوری خمر روبه‌رو شد و 2بر يك به برتری رسید. صفر ایرانپاک و پرویز قلیچ‌خانی گل‌های ایران را در آن بازی به ثمر رساندند. ایران در فینال کره جنوبی را برد و برای دومین بار متوالي به قهرمانی رسید. ایران در بازی‌های 1976 که در ایران برگزار می‌شد نتوانست در 90 دقیقه چین را شکست دهد اما در وقت‌های اضافه با گل‌های علیرضا خورشیدی و حسن روشن توانست چین را شکست داده و به فینال برسد. ایران در فینال کویت را شکست داد و قهرمان شد. در سال 1980 ایران در نیمه نهایی 2بر يك مغلوب کویت میزبان و قهرمان شد و در نهایت با پیروزی بر کره شمالی در بازی آخر به سومی آسیا بسنده کرد.

امان از پنالتی

در سال 1984 ایران که تا دقیقه 88 با تک گل دقیقه 47 شاهرخ بیانی از عربستان پیش بود با تک گل شاهین بیانی بازی برده را از دست داد و در ضربات پنالتی پنج بر چهارمغلوب عربستان شد و با شکستی دیگر در ضربات پنالتی مقابل کویت چهارم شد. در سال 1988 ایران در پنجمین حضور متوالی خود در نیمه نهایی آسیا يك بر صفر مغلوب عربستان شد و با شکست چین در پنالتی‌ها سوم آسیا شد. در سال 1996 ایران برای سومین بار پیاپی مقابل عربستان به میدان رفت و باز هم در ضربات پنالتی شکست خورد. اولین حضور ژاپن در نیمه نهایی به سال 1992 بر می‌گردد که میزبان جام بودند و توانستند 3بر2 چین را شکست دهند. ژاپن در فینال عربستان را برد و قهرمان شد. ژاپن در سال 2000 برای دومین بار در نیمه نهایی حاضر شد و باز هم قهرمان شد. آن‌ها در این سال باز هم چین را 3بر2 بردند و با شکست يك بر صفرعربستان در فینال درست مشابه جام 92 قهرمان آسیا شدند.

داستان چهار قهرمانی

در سال 2004 ژاپن در نیمه نهایی پس از تساوی 3-3 در 90 دقیقه به سختی بحرین را در وقت اضافه برد و با غلبه بر چین میزبان با نتیجه 3بريك در بازی فینال برای سومین بار قهرمان آسیا شد. در سال 2007 ژاپن در نیمه نهایی 3بر2 مغلوب عربستان شد و با شکست مقابل کره جنوبی در رده بندی به عنوان چهارمی آسیا رسید. در سال 2011 ژاپن در نیمه نهایی پس از تساوی 1-1 با کره جنوبی در 90 دقیقه و 2-2 در پایان 120 دقیقه، موفق شد رقیب شرقی خود را 3بر صفر در ضربات پنالتی ببرد و فینالیست شود. آن‌ها در فینال استرالیا را در وقت اضافه بردند و برای چهارمین بار قهرمان آسیا شدند. ایران و ژاپن در جام ملت‌های آسیا سه بار فقط در مرحله گروهی با هم روبه‌رو شدند. این اولین مصاف ایران و ژاپن در مرحله حذفی است. ایران در دوبازی با ژاپن به مساوی بدون گل رسیده و یک بار هم مغلوب شده است. تاکنون ایران در جام ملت‌های آسیا موفق به باز کردن دروازه ژاپن نشده است. در سال 1988 ژاپن سه بازی مرحله گروهی را باخت و تنها توانست ایران را با تساوی صفر -صفرمتوقف کند و تیم آخر گروه شد در حالی که ایران بعد از کره به عنوان تیم دوم به نیمه نهایی راه یافت.

ماجرای آن صفر - صفر

در سال 1992 بازی جنجالی ایران و ژاپن با قضاوت بحث برانگیز جمال شریف سوری يك بر صفر با تک گل مشکوک به آفساید دقیقه 87 کازویوشی میورا به سود ژاپن تمام شد تا آن‌ها به همراه امارات تیم صعود کننده از گروه باشند. در این بازی جمشید شاه‌محمدی دقیقه 53 و نادرمحمدخانی و فرشاد پیوس در دقیقه 90 از بازی اخراج شدند. در سال 2004 ایران با برانکو ایوانکوویچ در حالی که یک برد برابر تایلند و یک تساوی ارزشمند دیرهنگام مقابل عمان داشت، در روز آخر با ژاپن زیکو بازی کرد. در این بازی در صورت باخت با توجه به برد احتمالی عمان، احتمال حذف ایران هم وجود داشت. اما بازی با نتیجه صفر -صفر تمام شد و ایران با پنج امتیاز بعد از ژاپن هفت امتیازی صعود کرد.

قطر را دست کم نگیرید

دومین بازی مرحله نیمه نهایی روز سه شنبه 9 بهمن در ورزشگاه محمد بن زاید شهر ابوظبی برگزار می‌شود. قطر و امارات با حذف فینالیست‌های دوره قبل و مدعیان جدی قهرمانی این دوره به نیمه نهایی رسیدند.

در مرحله یک چهارم نهایی، قطر کره جنوبی را با یک گل برد و امارات، استرالیا مدافع عنوان قهرمانی را يك بر صفر شکست داد. قطر برای نخستین بار است که به جمع چهار تیم برتر آسیا رسیده است. تا کنون بهترین نتیجه قطر صعود از مرحله گروهی و حذف در مرحله یک چهارم نهایی بوده که این اتفاق دوبار در سال‌های 2000 و 2011 افتاده است. امارات پیش از این سه بار در نیمه نهایی آسیا حاضر بوده که آخرین آن مربوط به دوره قبل است. آن‌ها در سال 1992 با اتفاقات عجیب و غریب بازی ایران و ژاپن در حالی که والری لوبانفسکی فقید را روی نیمکت خود داشتند موفق به صعود شدند اما در نیمه نهایی به عربستان 2بر صفر باختند و با شکست مقابل چین در رده بندی چهارم شدند. امارات با تومیسلاو ایویچ فقید نیز در سال 1996 میزبان بازی‌ها بود و با شکست کویت در نیمه نهایی فینالیست شد اما در مقابل حرفه‌ای‌های ضربات پنالتی عربستان بازی را باخت و جام را واگذار کرد. اما مهدی علی کم تجربه امارات را در سال 2015 با حذف ژاپن مدافع عنوان قهرمانی در پنالتی‌ها به نیمه نهایی رساند اما در مقابل میزبان شکست خورد و به بازی رده بندی رفت. در بازی رده بندی امارات موفق به شکست عراق شد و بر سکوی سوم آسیا ایستاد. بازی قطر و امارات یکصد و دهمین رویارویی دو تیم عربی در تاریخ جام ملت‌هاست و تاکنون در این 110 بازی 232 گل به ثمر رسیده است. امارات در 31 نبرد خود با دیگر تیم‌های عربی 12 برد، 9 مساوی و 10 شکست داشته در حالی که قطر در 29 بازی 9 برد، 10 مساوی و 10 شکست مقابل تیم‌های عربی دارد. امارات 39 بار موفق به گشودن دروازه تیم‌های هم‌زبان خود شده و قطر در تاریخ جام ملت‌ها 33 بار موفق به گلزنی به دیگر تیم‌های عربی شده است. پیش از این در جام ملت‌های آسیا، قطر و امارات چهار بار با هم روبه‌رو شده‌اند که هر یک دو بار موفق به شکست حریف شده‌اند.
امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو